Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)
7 minutes ago, nautilus said:

setio sam se bukvalno 3 sekunde kasnije. :D

Ja vucem traume iz mojih sudskih dana, zbog nesprovodivosti prinudnog izvrsenja ovih odluka iz oblasti porodicnog prava. A onda sam i licno doziveo to isto, pa bih rado video neki novi zakon koji postrožava kazne za ova dela, ili bar sudsku praksu koja dosledno primenjuje ono što im je na raspolaganju. Ovako, svako nepoštovanje ovih odluka se svodi na obustavu postupka "i interesu deteta", ili na višegodisnji krivični postupak koji se okončava bez kazne za učinioca. Da ne pričam o postupcima po Haskoj konvenciji u vezi vraćanja deteta u državu prebivališta, koje naše pravosuđe obesmišljava.

Edited by Uskebasi
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
11 minutes ago, Uskebasi said:

Ja vucem traume iz mojih sudskih dana, zbog nesprovodivosti prinudnog izvrsenja ovih odluka iz oblasti porodicnog prava. A onda sam i licno doziveo to isto, pa bih rado video neki novi zakon koji postrožava kazne za ova dela, ili bar sudsku praksu koja dosledno primenjuje ono što im je na raspolaganju. Ovako, svako nepoštovanje ovih odluka se svodi na obustavu postupka "i interesu deteta", ili na višegodisnji krivični postupak koji se okončava bez kazne za učinioca. Da ne pričam o postupcima po Haskoj konvenciji u vezi vraćanja deteta u državu prebivališta, koje naše pravosuđe obesmišljava.

u glavi mi se vrte ona deca sto ih je oteo otac turcin.

zamisli slicnu situaciju, dete koje je u trenutku otmice imalo  7 godina se vraca  8 ili 9 godina kasnije  kada se okonca postupak i kada je zaboravilo jezik, steklo druge obicaje, ne zna roditelja od koga je oteto... postupak je obesmisljen. apsolutno se slazem sa tobom.

Posted

@nautilus

Svaka ti cast na svemu sto si napisao na ovoj temi. Otvorio si mi oci za neke stvari

Posted
[mention=163]nautilus[/mention]

Svaka ti cast na svemu sto si napisao na ovoj temi. Otvorio si mi oci za neke stvari
+10000

Zbog ovakvih stvari ima smisla postojanje PPP...

... Shiit has hit the fan...

Posted (edited)

ajd sto ne volim Advokate i jedva cekam

da se sudstvo automatizuje sa softverima, robotima al sramota je koliko je sve to medjusobno iskorumpirano bez apsolutno moralnih normi. Vecina advokata, pogotovu sudije apelacionog suda u nas je su nemarni i bezobrazni. Sve bi ja to na metlu i  pravac gradska cistoca. 

i kako se kod nas menjaju/doounjuju zakoni? Ko ih pise, nudi, odobrava? 

Edited by mustang
Posted

ljudi, ovo je druga godina prava. mi imamo ozbiljan problem zato sto se u medijima slucajevi prate na senzacionalisticki nacin. hronike, cak i u najvecim novinama, uredjuju ljudi koji se ni malo ne razumeju u pravo.  nemamo pravu diskusiju o zakonima.

na primer:

kada je SNS bio u opozciji nije glasao za zakon kojim je ukinuto ublazavanje kazne za trgovinu drogom. kasnije, kada su poostravali kaznenu politiku izuzetno glupim promenama zakona ljudi koji su to branili na TVu nisu imali pojma da je ublazavanje kazne za ta dela ukinuto pre 10 godina. uključujući i Vučića.

dobar krivicni zakonik iz 2005 je unakažen ovim izmenama.

@mustang

jedno jos nepopularnije misljenje. jedna od stvari koju zameraju DSu je i reforma sudstva. sve i jednog sudiju koji je tada otpusten je trebalo otpustiti. apsolutno je svaki otkaz bio opravdan. mislim cak da nisu dovoljno daleko isli. problem je bio u nacinu na koji su to uradili i u jos nekim glupostima koje su to pratile. da su ti ljudi sklonjeni na pravi nacin danas bi nase sudstvo bilo mnogo bolje. 

taj SF neces gledati

Posted
5 minutes ago, mustang said:

Kako se kod nas menjaju zakoni i ko ima pravo da ih menja?

Zakonodavna vlast tojest Skupstina.

Posted

@mustang

Jak ti je ovaj stav ali nemoj da te ograničava što ne znaš osnovne stvari...

Posted (edited)
4 minutes ago, Frank Pembleton said:

@mustang

Jak ti je ovaj stav ali nemoj da te ograničava što ne znaš osnovne stvari...

ne razumem sta govoris

upravo zato sto ne znam i pitam. Ne vidim da se ogranicavam. 

neko u skupstini mora da predlozi da se raspravlja hoce li se taj zakon usvojiti ili ne. Ko brate mili prvi krece sa tim da se nesto menja?

Da nastavim laicki ....recimo nautilus hoce da se uvede nova kazna za silovanje minimum 20 godina da bude bez pomilovanja.  Da li nautilus onda treba da skuplja potpise gradjana kako bi se taj zakon raspravljao u skupstini? (Ovako je kod nas na primer sta god da se menja, gradjani moraju da se pitaju, pa stalno neke pizdarije potpisujes)

Edited by mustang
Posted

ne razumem sta govoris

neko u skupstini mora da predlozi da se raspravlja hoce li se taj zakon usvojiti ili ne. Ko brate mili prvi krece sa tim da se nesto menja?
Pa znaš da su ti krivi advokati i sudije Apelacionog suda (baš oni).
Al nemaš pojma o podeli vlasti...

Posted
16 minutes ago, mustang said:

ne razumem sta govoris

Da nastavim laicki ....recimo nautilus hoce da se uvede nova kazna za silovanje minimum 20 godina da bude bez pomilovanja.  Da li nautilus onda treba da skuplja potpise gradjana kako bi se taj zakon raspravljao u skupstini? (Ovako je kod nas na primer sta god da se menja, gradjani moraju da se pitaju, pa stalno neke pizdarije potpisujes)

"Закон може да предложи: сваки народни посланик, Влада, скупштина аутономне покрајине, најмање 30.000 бирача, као и Заштитник грађана и Народна банка Србије у областима из своје надлежности."

Ali, ukoliko nemaš podršku SNSa, tvoj predlog zakona nema apsolutno nikakvu šansu, isto tako pitanje je kada će doći na dnevni red i da li će rasprave uopšte i biti jer se dešavalo da SNS zloupotrebi poslovnik i podnošenjem velikog broja amandmana i njihovim obrazlaganjem pojede vreme koje je predvidjeno za raspravu o zakonu tako da opozicija uopšte ne može doći do glasa po tom pitanju.

Posted
29 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa znaš da su ti krivi advokati i sudije Apelacionog suda (baš oni).
Al nemaš pojma o podeli vlasti...

Sjasi bre 

Posted

Sram te bilo!