Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
mnogo se trti preko svoje tragedije, on je i tužilac, i sudija, i porota

i niko ne može ni da prismrdi da da svoje mišljenje ako nije isto kao njegovo, jer, ah, nije kompetentan, tj nije mu dete ubijeno

i to eksplicitno naglašava

a i deluje mi kao loš čovek, moje mišljenje
+1

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja nisam imao neko misljenje o njemu, onako neutralno. Onda sam video da ima lep zivot na racun fondacije, pa da je krao sa benzinske stanice gde je radio i na kraju je naravno presudio totalno bizarni incident kada sam ga video da iz auta djubri po ulicu. 

Drugo to sve sto ste naveli... Nije neki lik

Posted
Ja nisam imao neko misljenje o njemu, onako neutralno. Onda sam video da ima lep zivot na racun fondacije, pa da je krao sa benzinske stanice gde je radio i na kraju je naravno presudio totalno bizarni incident kada sam ga video da iz auta djubri po ulicu. 
Drugo to sve sto ste naveli... Nije neki lik
Ma ne znam ništa o tom delu njegovog života, on se sada ponaša vrlo loše, postavlja sebe u neku poziciju vrhovnog arbitra.
Ne može tragedija koja ga je zadesila biti izgovor za sve ovo, naprotiv...

... Shiit has hit the fan...

Posted
6 hours ago, Frank Pembleton said:

Ma ne znam ništa o tom delu njegovog života, on se sada ponaša vrlo loše, postavlja sebe u neku poziciju vrhovnog arbitra.
Ne može tragedija koja ga je zadesila biti izgovor za sve ovo, naprotiv...

... Shiit has hit the fan...

Pazi sad kakav je haos nastao. U medijima je stvorena slika da je devojcica silovana. Pretpostavimo da nije, nakon sto je pronadjena niko nije izvestavao o silovanju. Nista te vrste nije procurelo u tabloide a izaslo je ili je bilo izmisljeno svasta. 

Maksimalna kazna za otmicu je 15 godina. Od sudije svi ocekuju da ga osudi na dozivotnu robiju, a on jednostavno nece imati zakonski osnov za to. Realna kazna ce biti nekih 10 12 godina. I opet ce se dici buka na sudstvo, sistem ili zakone.

Niko se nece upitati da li je sam zatvor manjkav i da li je tretman zatvorenika koji su tamo po 20 godina a ne popravljaju se, neodgovarajuci. 

I onda ce nastati apsurdna situacija da ce se traziti donosenje Monikinog zakona i povecanje kazne za otmicu. Pri tom, nikoga nece biti briga sto pod otmicu spada i situacija kada razvedeni roditelj odvede dete bez dozvole drugog roditelja ili tako neka situacija u kojoj ne postoji opasnost za zivot deteta. Bukvalno nastaje haos kada se amateri pocnu baviti ozbiljnim stvarima.

Posted (edited)

Zar nije podignuta optuznica za otmicu i seksualno zlostavljanje?

Taj combo bi trebao da nosi nesto duzu kaznu? 

Edited by Ravanelli
Posted
17 minutes ago, nautilus said:

Pazi sad kakav je haos nastao. U medijima je stvorena slika da je devojcica silovana. Pretpostavimo da nije, nakon sto je pronadjena niko nije izvestavao o silovanju. Nista te vrste nije procurelo u tabloide a izaslo je ili je bilo izmisljeno svasta. 

Maksimalna kazna za otmicu je 15 godina. Od sudije svi ocekuju da ga osudi na dozivotnu robiju, a on jednostavno nece imati zakonski osnov za to. Realna kazna ce biti nekih 10 12 godina. I opet ce se dici buka na sudstvo, sistem ili zakone.

Niko se nece upitati da li je sam zatvor manjkav i da li je tretman zatvorenika koji su tamo po 20 godina a ne popravljaju se, neodgovarajuci. 

I onda ce nastati apsurdna situacija da ce se traziti donosenje Monikinog zakona i povecanje kazne za otmicu. Pri tom, nikoga nece biti briga sto pod otmicu spada i situacija kada razvedeni roditelj odvede dete bez dozvole drugog roditelja ili tako neka situacija u kojoj ne postoji opasnost za zivot deteta. Bukvalno nastaje haos kada se amateri pocnu baviti ozbiljnim stvarima.

Ja veze nemam sa pravom, te pitam (jer ne znam):

Da li zakon pravi razliku među otmicama u zavisnosti od pobuda? Da li zaista samo pominje otmicu i pod isto stavlja razvedenog roditelja i psihopatu pedofila?

Posted

Отмица

Члан 134.

(1) Ко силом, претњом, обманом или на други начин одведе или задржи неко лице у намери да од њега или другог лица изнуди новац или какву другу имовинску корист или да њега или кога другог принуди да нешто учини, не учини или трпи,

казниће се затвором од две до десет година.

(2) Ко ради остварења циља отмице прети убиством или тешком телесном повредом отетом лицу,

казниће се затвором од три до дванаест година.

(3) Ако је отето лице задржано дуже од десет дана или је према њему поступано на свиреп начин или му је тешко нарушено здравље или су наступиле друге тешке последице или ко дело из става 1. овог члана учини према малолетном лицу,

учинилац ће се казнити затвором од три до петнаест година.

(4) Ако је услед дела из ст. 1. до 3. овог члана наступила смрт отетог лица или је дело извршено од стране групе,

учинилац ће се казнити затвором од пет до осамнаест година.

(5) Ако је дело из ст. 1. до 3. овог члана извршено од стране организоване криминалне групе, 

учинилац ће се казнити затвором од најмање пет година.

Posted (edited)
28 minutes ago, Ravanelli said:

Zar nije podignuta optuznica za otmicu i seksualno zlostavljanje?

Taj combo bi trebao da nosi nesto duzu kaznu? 

koliko znam nije još podignuta optužnica.

za otmicu ga imaju 1/1, ovo sto je okačio hamlet, stav 3. pitanje je da li se šišanje u ovom slučaju može smatrati kao nedozvoljena polna radnja. po meni može zato što je lik imao takve pobude, ali je to vrlo vrlo upitno. 

Edited by nautilus
Posted (edited)

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnog dela otmica iz cl. 134 st. 3 u vezi st. 1 i krivičnog dela silovanje iz cl. 178 st. 4 u vezi st.1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

juče su njakali po medijima, tabloidima, da je podignuta optužnica. ovo je iz novosti i jedino deluje smisleno od pročitanog

e

koliko godina ima monika?

tj kako zakon nju tretira

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted
47 minutes ago, nautilus said:

I onda ce nastati apsurdna situacija da ce se traziti donosenje Monikinog zakona i povecanje kazne za otmicu. Pri tom, nikoga nece biti briga sto pod otmicu spada i situacija kada razvedeni roditelj odvede dete bez dozvole drugog roditelja ili tako neka situacija u kojoj ne postoji opasnost 

Ovo opisano se ne tretira kao otmica, jer ima posebno delo Oduzumanje mal. deteta, gde je zaprecena kazna nesrazmerno blaga u odnosu na posledice koje takva radnja može da proizvede. 

Posted
Just now, Uskebasi said:

Ovo opisano se ne tretira kao otmica, jer ima posebno delo Oduzumanje mal. deteta, gde je zaprecena kazna nesrazmerno blaga u odnosu na posledice koje takva radnja može da proizvede. 

setio sam se bukvalno 3 sekunde kasnije. :D

Posted
51 minutes ago, nautilus said:

ti jako dobro ovo analiziras, ovo je ispred sistema

mislim da je gotov i u drustvu koje je manje haoticno i nema jurica da uvodi zakone

koji mu je ovo put..drugi, treci,nece puno dokazivati silovanje

verovatno je u pravcu ovoga sto si napisao bila profesionalna intervencija kod tog zakona koji je juric uneo ali nije bilo jacine da se uradi kako treba, ne da se spreci nego da se sklone amateri, bez obzira na sve, kako se radilo  o ljudima koji vise nisu zivi tako se odnosi i na one koji jos jesu, ali oni su to svesno pustili da ide tako