Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Nažalost, ne mogu da uživam dok ti to iskreno ne prihvatiš i pokaješ se.

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zdravi milenijals humor, 1 klizajuci identitet, a?

Posted

Ako se ja, četrdeset godina mladi milenijalac, identifikujem kao crni transseksualni gnu zaljubljen u savanu, ti to ne možeš da mi zabraniš :mad: 

Posted
26 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ako se ja, četrdeset godina mladi milenijalac, identifikujem kao crni transseksualni gnu zaljubljen u savanu, ti to ne možeš da mi zabraniš :mad: 

Daj bre prestani da sernjas, sto je mnogo - mnogo je, koji ti je kurac: ovaj forum, da ne idem sire, cine ljudi koji su neposredno doziveli vreme kada se glava gubila zbog pogresnogtm identiteta prezimena, a stotine hiljada bezale iz krajeva u kojima su se rodili, odrastali i formirali.

I odavde neko to nosi kao neposredno i strasno iskustvo, i onda se pojavis ti sa andurilisanjem na temu nevaznosti identiteta i klizajucim identitetima, sa sve nebuloznim seirenjem, prodavanjem pameti i lovom na plemensko i sljivarsko.

Odjebi, aman.

Posted

Kakva vest, još uvek sebi ne dolazim, od zajedničke prostorije napravili kapelu, još samo da počnu da zakopavaju ljude iz zgrade. :wacko: Mislim da mi je sad jasnije kako SPS uvek nagura bar 10%. :dry:

Posted
10 minutes ago, namenski said:

Daj bre prestani da sernjas, sto je mnogo - mnogo je, koji ti je kurac: ovaj forum, da ne idem sire, cine ljudi koji su neposredno doziveli vreme kada se glava gubila zbog pogresnogtm identiteta prezimena, a stotine hiljada bezale iz krajeva u kojima su se rodili, odrastali i formirali.

I odavde neko to nosi kao neposredno i strasno iskustvo, i onda se pojavis ti sa andurilisanjem na temu nevaznosti identiteta i klizajucim identitetima, sa sve nebuloznim seirenjem, prodavanjem pameti i lovom na plemensko i sljivarsko.

Odjebi, aman.

Čoveče, ne možeš tako da vodiš razgovor - iskenjaš nešto pa "odjebi", pa onda opet nešto iskenjaš pa opet "odjebi", i tako u nedogled. Ili pričamo ili se razilazimo, ne možeš da laprdaš i paralelno zahtevaš da ti ne odgovaram :D 

Iz posta u post samo potvrđuješ moju originalnu pretpostavku - da zagovaraš plemensko šljivarstvo™ - pa tako i ovim uvlačenjem prekodrinskih izbeglica u priču. Kakve veze imaju prezimena sa bilo kakvim identitetom? Da li tvrdiš da prezime na -ić implicira određeno nasleđe, određeni društvenoistorijski kontekst koji mrski nam stranac ne deli? Da li npr. mene iz tog "identiteta" isključuje prezime turskog porekla, iako sam ovde rođen i odrastao? Da li Rod Blagojević, rođen u Čikagu, polaže jače pravo na srpski identitet nego ja zbog ispravnog/pogrešnog prezimena?

Izbeglištvo si je, baš kao i logorašenje, samo onako bupnuo™. Još jedan pokušaj da dodaš emotivnu težinu svom napola osmišljenom i četvrt sročenom palamuđenju.

Posted
3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Čoveče, ne možeš tako da vodiš razgovor - iskenjaš nešto pa "odjebi", pa onda opet nešto iskenjaš pa opet "odjebi", i tako u nedogled. Ili pričamo ili se razilazimo, ne možeš da laprdaš i paralelno zahtevaš da ti ne odgovaram :D 

Iz posta u post samo potvrđuješ moju originalnu pretpostavku - da zagovaraš plemensko šljivarstvo™ - pa tako i ovim uvlačenjem prekodrinskih izbeglica u priču. Kakve veze imaju prezimena sa bilo kakvim identitetom? Da li tvrdiš da prezime na -ić implicira određeno nasleđe, određeni društvenoistorijski kontekst koji mrski nam stranac ne deli? Da li npr. mene iz tog "identiteta" isključuje prezime turskog porekla, iako sam ovde rođen i odrastao? Da li Rod Blagojević, rođen u Čikagu, polaže jače pravo na srpski identitet nego ja zbog ispravnog/pogrešnog prezimena?

Izbeglištvo si je, baš kao i logorašenje, samo onako bupnuo™. Još jedan pokušaj da dodaš emotivnu težinu svom napola osmišljenom i četvrt sročenom palamuđenju.

Bravo, ti si 1 car.

A sad se stvarno, znas vec...

Posted

mislim da u današnje vreme na identitet osobe sve manje imaju krvna zrnca, DNK, tradicija, priče iz davnina........ a da je preovlađujući uticaj ostvarila sredina u kojoj se živi  i način življenja.

lično, uvek sam se, verovatno nesvesno, klonio uklapanja u nekakav "identitet". trudio sam se da budem svoj.

Posted
Ako ti je dete do prvog razreda osnovne znalo naizust 'Smrt majke Jugovića' 'Oranje Marka Kraljevića' i 'Ženidbu Vukašinovu' šanse ti se povećavaju [emoji23]

Veliko M u Majke Jugovića ;)
Posted

ali to su lepe pesme i mnogi smo ih u sfrj znali napamet. zenidbu vukashinovu i moja baba rvatica cepa napamet u devedesetoj. a srbi nece da nauche, uglavnom jer je uchenje teshko, a srbovanje znatno lakshe. uchenje svega je danas strashno teshko, ne samo deseterca, da budem poshtena :(

sent from bubamoto

Posted
13 minutes ago, gospa buba said:

jer je uchenje teshko (....)

...a ljudi su lenji.

I skloni da isprazno mudruju o sadašnjici i lamentiraju nad junačnim dobrim starim vremenima.

Dodaj tome i neshvatljivo ogroman broj ljudi na ovoj sirotoj planeti i dobiješ sadašnju cizivilaciju. I brze medije i španske serije i novinske naslove....

Posted

postoji identitet, kako ne, evo npr alan ford je izraziti elemenat srpskog/hrvatskog identiteta

Posted

ali mucke su svetski poznate valjda, af nije

Posted

Zavisi od generacije. Kad se pise na taj nacin samo se potenciraju slicnosti i stvari koje delimo, a ono po cemu se razlikujemo, najcesce veoma razlikujemo, se uopste i ne razmatraju.