Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

In unrelated news, stiže danas od glavnog urednika časopisa Izdrkavamo se koliko smo hiperselektivni sažetak odluke za jedan članak koji sam relativno skoro iskasa  recenzirao sa punim tekstom recenzija sva tri sadistička mučit recezenta. Ja (Reviewer 1) i Reviewer 3 se slažemo da su potrebne major revisions i napisali smo recenzije tapetnog formata. Reviewer 2 misli da treba minor revisions i napisao jedan bijedni paragraf. Odluka urednika je major revisions. 

Ja sam im (zasluženo) samleo metod i zaključke, a Reviewer 3 im je potpuno raščerečio analizu, do toga da je seo rerunovao njihov model i rekao im gde treba da se zapitaju šta im se desilo sa koeficijentima, sve u jednoj epistoli kroz koju skroluješ, ono, dok ti kažiprst ne poplavi. Na samom kraju sitne knjige filigranske stoji:

I hope that my comments are helpful for this manuscript. Have a nice revision!

:rolf:

I, što je najgore, osoba koja je ovo napisala najverovatnije i ne zna kako to sarkastično zvuči nakon epske tirade koju je prethodno priredila autorima.

:lolol:

Ćuti, ne prizivaj  :cry:

Pre par godina je bila u opticaju priča o uvođenju toga (ja to po analogiji sa sudijskim togama,valjda se tako zovu i one profesorske aljine) i dodatnih ceremonijalnih zavrzlama na univerzitet, nisam sigurna da bih to dobro podnela. 

necu, jedva sam podnela i onu glupu togu na promociji, a i to zato shto (a) sam okasnila sa promocijom kojih 7 godina, dok mi nije zatrebala diploma, pa nije bilo uslova da se gicam, kao ja ne bih  :ph34r::isuse: i (b) realno nisam imala nishta ljucki da odjenem :cry:

I, što je najgore, osoba koja je ovo napisala najverovatnije i ne zna kako to sarkastično zvuči nakon epske tirade koju je prethodno priredila autorima.

:lolol:

to je sve ometeno, ja da ti kazem -_-

ali mi se mnogo svideo onaj kingsajz privesak na verige, shto nosila prorektorka, te sam zamislila da postanem rektor univerziteta -_-

edip. i direktor masonske loge, chula sam da imaju kul keceljice ^_^

Edited by gospa buba

Ako bi mogao neko da mi pomogne, imam 1 veoma glupo pitanje (a nemam mnogo vremena da budem pametna):

Kada se koristi Chicago author-date style (15th ed.) i u tekstu se navode reference na dve strane iz jedne jedinice literature, ali koje nisu susedne, da li je to

(Author 2000, 12, 15) ili nešto drugo?

Moguće da sam poludela od kafetina, ali nisam sigurna zato što prvi zarez mora da stoji, a nisu u pitanju isti odnosi između delova. Ili jesu?  :twak:

izgleda da će gotovo sigurno biti ovako:

da jeste moguće da ne napišemo svi troje zajednički izveštaj nego zli jedan a nas dve drugi (što mi se trenutno čini kao vrlo verovatan ishod)

Je l ima ovde i neka support grupa za nastavu na fakultetima? Ja bih da iskopam rupu i u nju da kukam koliko su studenti nepismeni.

moze, mi plachemo svachije suze -_-

Je l ima ovde i neka support grupa za nastavu na fakultetima? Ja bih da iskopam rupu i u nju da kukam koliko su studenti nepismeni.

Eh, mogla bih sad da ispišem čaršav o nepismenosti i neinformisanosti studenata i poškropim ga suzama.

Vremenom navikneš na svesno sužavanje asocijativne mreže tokom predavanja i tumačenje sadržaja koje bi uveliko trebalo da poznaju. Preklinješ ih da te u bilo kom trenutku prekinu ukoliko nešto ne razumeju, u prezentacije ubacuješ komične ilustracije,  pantomimišeš, crtaš ili jednostavno oguglaš i prestane da ti bude važno. Za mene sve to ima smisla dok ima onih do kojih mogu da doprem, koliko god da ih je malo. ili se tako samo branim od uzaludnosti. 

naslušah se detalja sa sednica komisija za zvanja pri mno, ako bih morao da iskoristim 1 reč da opišem "proces" to bi bila - kriminal.

Organizovana kriminalna mreža, preciznije. 

edit: mada nije 1 reč no sintagma

Edited by Notorious

Eh, mogla bih sad da ispišem čaršav o nepismenosti i neinformisanosti studenata i poškropim ga suzama.

Vremenom navikneš na svesno sužavanje asocijativne mreže tokom predavanja i tumačenje sadržaja koje bi uveliko trebalo da poznaju. Preklinješ ih da te u bilo kom trenutku prekinu ukoliko nešto ne razumeju, u prezentacije ubacuješ komične ilustracije,  pantomimišeš, crtaš ili jednostavno oguglaš i prestane da ti bude važno. Za mene sve to ima smisla dok ima onih do kojih mogu da doprem, koliko god da ih je malo. ili se tako samo branim od uzaludnosti.

Uh, da, mozda bi trebalo prvih deset minuta casa provesti drzeci cas iz citanja novina.

koliko su studenti nepismeni.

svi to kažu

i španski asistenti/profesori, i nemački, i još poneki

ja nisam imala prilike da se mnogo udubljujem u to, ali mogu samo reći da sam pobrisala milione zareza iz engleskih rečenica napisanih od strane nemačkih studenata (no to je zapravo drugi problem)

citam pinkerov sense of style i sva sam u razmisljanju o kvalitetnom peru, a muz mi dao da procitam cover letter i teaching statement koje je napisao za neku aplikaciju. rok - veceras. mislio je da cu uhvatiti poneki zarez viska, nema pojma sta ga ceka kad otvori dokument :lol: