Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

hm našla sam se u malko čudnoj situaciji

pozvali me u novembru iz Norveške da budem u komisiji za doktorat

malo sam se iznenadila jer nisam profesor (u Nemačkoj mogu samo profani) ali rekli da kod njih je samo važno da si doktorirao, i super, prihvatila naravno

pročitala tezu, ima diskutabilnih stvari, nije da nema <mada koja pa nema>, ali pristojna teza

e sad, fora je što smo nas troje u toj eksternoj komisiji i treba da napišemo zajednički izveštaj šta mislimo o tezi, koje su joj slabosti, i posle na odbrani da postavljamo pitanja u vezi problema

i šta se desilo ovih dana: profesor Nemac iz Švajcarske se javio i rekao da je vrlo zabrinut i da bi trebalo da odbijemo odbranu :huh:

ja se prvo začudila, mislim prvo malo mi žestoko, drugo zar tako nešto uopšte može? da neko preda tezu ali mu odbiju i vrate na doradu (kao članak u žurnalu), i napisala mejl da razumem da mu se neke stvari ne sviđaju ali da mi je to malo žestoko, i probala da razjasnim par nekih stvari koje je naveo kao problematične

posle se javila i treća iz komisije, Norvežanka, i rekla isto što i ja, da nije savršeno ali da zadovoljava standarde u Norveškoj i na njihovom univerzitetu i da treba da ide na odbranu, a problematične stvari su predviđene da se diskutuju na odbrani, zato i postoji

i šta se desilo danas: profan i dalje insistira da odbijemo, napisao je 5 stranica zašto, kaže da mu je glupo da je obori na odbrani i da je bolje da odmah odbijemo da doradi sve to i preda ponovo za par meseci

i sad mi je totalno WTF osećaj, prvo meni lično je totalno heavy ali ja nemam još nikakvog iskustva o tome, i da li to generalno OK, da li uopšte i može, kako ja da se postavim, šta da radim??

zasad čekam reakciju Norvežanke...

Daleko je bolje da članovi Komisije iznesu većinu svojih primedbi pre završne ocene i odbrane teze i omoguće kandidatu da izvrši korekcije ukoliko primedbe smatra opravdanima, nego da je obaraju na odbrani (tek to je neprijatno). Vraćanje na doradu je sasvim uobičajen postupak u takvim situacijama. 

Zaključah prokletinju od godišnjeg izveštaja. 

obicaji u vezi sa tezama se razlikuju od zemlje do zemlje, najbolje je pitati norvezanku sta je standard. recimo kod mene ne postoji koncept dorade - dobijes pass or fail od komisije, i ako je pass, mozes da ides na odbranu. a odbrana je vise ceremonijalna nego odbrambena. ne znam za situaciju da je neko dobio fail, ali mislim da bi to znacilo da je game over. naravno, sve to moze jer je sistem takav da si objavio sve sto si mogao do tada, tako da je pravi peer review vec prosao. pitaj jos nekog iz norveske za obicaje.

Blago mom projektu kad ima mene da ukucavam reference...

pa shta bre, ukucala sam 1 kratko popodne uz duzu kafu, dvadesetak jakih i to je to. vi sigurno mrachite sa konferencijama, to je pakao 200%. mi smo se samo neke davne godine prepalili pa em ishli em prijavljivali, u stvari dok nisu uveli kategorije, pa mi skapirali da nam ne ide u platu, otad ni ne idemo vishe, nego samo M20 i predavanja po pozivu, to nam treba. ostalo ish! najbolje bih se ubila na III sa konferencijama od 4 razlichite ekipe, never more :lolol:

Sad je ukucavanje super lahko u odnosu na prvu verziju baze. Kad je se samo setim  :wacko:

ja sam to potisnula. secam se samo nekog gantograma, shto je bio samo jedne godine. dodushe, to me posle sachekalo u nvo sektoru, ali hajde, i to je kratko trajalo. di nema novca, nema ni sekiracije :ph34r:

elem, predala sve u 15 do 17, ode na potpis u externe ustanove, a ja sutra ne radim :wub:. mislim, fizichki odsustvujem, to se kod mene zove ne radim <_<

al zato nadgledam pravljenje postera za VI razred iz oblasti krstashkih ratova. nek nisam dokona -_-

Edited by gospa buba

pa shta bre, ukucala sam 1 kratko popodne uz duzu kafu, dvadesetak jakih i to je to. vi sigurno mrachite sa konferencijama, to je pakao 200%. mi smo se samo neke davne godine prepalili pa em ishli em prijavljivali, u stvari dok nisu uveli kategorije, pa mi skapirali da nam ne ide u platu, otad ni ne idemo vishe, nego samo M20 i predavanja po pozivu, to nam treba. ostalo ish! najbolje bih se ubila na III sa konferencijama od 4 razlichite ekipe, never more :lolol:

ja sam to potisnula. secam se samo nekog gantograma, shto je bio samo jedne godine. dodushe, to me posle sachekalo u nvo sektoru, ali hajde, i to je kratko trajalo. di nema novca, nema ni sekiracije :ph34r:

elem, predala sve u 15 do 17, ode na potpis u externe ustanove, a ja sutra ne radim :wub:. mislim, fizichki odsustvujem, to se kod mene zove ne radim <_<

al zato nadgledam pravljenje postera za VI razred iz oblasti krstashkih ratova. nek nisam dokona -_-

Daaa, silna saopštenja sa bednih pola do jednog pojena, a vrli autori (u proseku pešestina po radu) umalo da mi oči iskopaju kad sam nagovestila da ih možda i nije neophodno unositi. Biće da bi ih jedino to moglo omesti u izboru za emeritusa. Doduše, ima i onih kojima su konferencije značajan deo opusa, odrade traženi minimum za ostale kategorije i onda karikaju apstrakte i prosidinge, ne znam samo kako (na osnovu čega, bolje rečeno) uspevaju da ih naštancaju toliko. 

Bar da hoće da se dogovore da idu na iste skupove, manje posla pri unosu referenci. 

obicaji u vezi sa tezama se razlikuju od zemlje do zemlje, najbolje je pitati norvezanku sta je standard. recimo kod mene ne postoji koncept dorade - dobijes pass or fail od komisije, i ako je pass, mozes da ides na odbranu. a odbrana je vise ceremonijalna nego odbrambena. ne znam za situaciju da je neko dobio fail, ali mislim da bi to znacilo da je game over. naravno, sve to moze jer je sistem takav da si objavio sve sto si mogao do tada, tako da je pravi peer review vec prosao. pitaj jos nekog iz norveske za obicaje.

UK:

Predatu verziju precutno odobrava supervizor.

Odbrana: komisija od dva clana, interni i eksterni (koji se poziva nakon predaje doktorata).

Mogucnosti:

fail (retko)

pass with major corrections (desava se, daju ti sest meseci ili godinu dana da uradis prepravke)

pass with minor corrections (najcesci slucaj, daju ti jednu-dve strane korekcija, ne velikih)

Sad je ukucavanje super lahko u odnosu na prvu verziju baze. Kad je se samo setim  :wacko:

Ja sam mladac, tada nisam bio u igri :D

17 (mislim) saradnika, izašlo nekih 7 strana podataka. Nije strašno, nauio sam ih da sami jure ISBN/UDK/izdavače, automatizovao sam proces.

Kad su pre 2 godine tražili da se unosi za 2 godine, a ja prvi put uzeo to da radim, hteo sam da bijem redom <_< 

Ja sam mladac, tada nisam bio u igri :D

17 (mislim) saradnika, izašlo nekih 7 strana podataka. Nije strašno, nauio sam ih da sami jure ISBN/UDK/izdavače, automatizovao sam proces.

Kad su pre 2 godine tražili da se unosi za 2 godine, a ja prvi put uzeo to da radim, hteo sam da bijem redom <_<

jao bre. pa shto nisi reko! saradnicima se poshalje format koji moraju da ispune, pa ti oni sami nadju isbn, doi i link, pored vec svega ostalog, a ti onda samo kljucash kopi pejst. dodushe meni je trebalo 2 godine da vaspitam te saradnike, ali se zato poslednje dve ful luftiram ^_^

sigurno ste i vi preterali sa apstraktima :(

Edited by gospa buba

kod mene bije m51, nešto m44, tu je više od pola bodova.

ni ne znam koje je to, domace, monografije? mrzi me sad da gledam. elem, mi to nemamo, hvala paretnonu. i da imamo, za dzubar nam je ^_^

ni ne znam koje je to, domace, monografije? mrzi me sad da gledam. elem, mi to nemamo, hvala paretnonu. i da imamo, za dzubar nam je ^_^

Časopis vodećeg nacionalnog značaja i poglavlje u monografiji/tematskom zborniku vodećeg nacionalnog značaja. 

Zašto ja ovo znam napamet? 

edit: kod mene M23 (al' naši časopisi tipa Vojnosanitetski pregled, Srpski arhiv za celokupno lekarstvo i sl.)

Edited by Notorious