Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Nearly half of Disciplined Minds is devoted to selection of professionals, a process that weeds out most of those whose attitudes are not appropriate and molds the survivors into a narrow political mindset. On entering professional training, Schmidt says, students are optimistic and idealistic. On leaving they are "pressured and troubled" because they have gradually submerged their ideals and become willing to join the occupational hierarchy. So different are they on completion of training that "the primary goal for many becomes, in essence, getting compensated sufficiently for sidelining their original goals" (p. 121).

Dođavola, ovo kao da je izašlo iz nekog vojnog udžbenika za spremanje generalštabnih oficira. Stvaranje klase ljudi koji su u stanju da razmišljaju samo vojnim terminima. 

pazi, ali to je normalno. ako bilo kakvoj grupi inteligentnih i shkolovanih ljudi predochish neki obavezujuci sistem (koji oni smatraju donekle besmislenim), koje su shanse da ne nadju kako da ga izbushe?

prvi ciklus smo radili ljudski, dok nisu izashle liste. kad smo videli ko je prvi na listama, pa jebiga brate, pa shto smo mi glupi???!!!

bolje biti A1 100 godina nego B4 nedelju dana :D

Jesi li čula nešto o kategorizaciji koju su najavljivali za okonovogoišnji period? 

edit: možda nekog zanima

PROFESSOR OF CROSS-CULTURAL PSYCHOLOGY

School of Psychology

Faculty of Science and Information Technology

Under the leadership of the Vice-Chancellor and President, Professor Caroline McMillen, the University of Newcastle is delivering on its ambitious NeW Directions Strategic Plan 2013–2015, the University’s response to a radically changing global higher education landscape. As we continue to drive world-class education, research and innovation outcomes, the University is recruiting outstanding talent to join our team.

An opportunity exists for an outstanding individual to provide vision and leadership for the psychology division. The successful candidate will promote and foster a collaborative, dynamic, productive and globally competitive research environment through research collaboration, external grant income, publication outputs, and research higher degree graduates. The promotion of excellence in teaching and learning through appropriate curriculum development and delivery is also a key requirement of this role.

The successful candidate will show an outstanding record of research and scholarly activity, with evidence of strong academic leadership at a tertiary level. The successful candidate will provide vision and energy that inspires and motivates the School community to create a world-class University with an outstanding reputation in psychology.

The Professor of Cross-Cultural Psychology is an ongoing position. An attractive remuneration package will be offered to the successful candidate.

For further information please contact Dr Rosalind De Sailly Managing Director, Principal Consultant, De Sailly Consulting by phone +61 414 574 945.

Edited by Notorious

ma mi smo imali i fp6 (sami) i fp7 (kao podizvodjachi nekim evropljanima) i nije nam padao napamet h2020.

a da li sam ja to dobro razumela ili su fp6 i fp7 sistemi ukinuti i sad postoji samo igranka 2020?

Jesi li čula nešto o kategorizaciji koju su najavljivali za okonovogoišnji period? 

chula sam od hemichara da se shushka da ce za hemichare donja granica a1 biti 160.

odmah mogu da gatam da ce fizichari sami ici da se poklone i da traze sa sebe bar 200, samo da bi dokazali da su hemichari kese.

armija budala. ali to su naravno samo abrovi. ne ochekujem nishta dobro, prvo od njih kao takvih, a onda ni od sebe, poslednje dve godine nisam bila mnogo uspeshna (to znachi samo 2 m21 godishnje), usled raznih razloga (mini raspad tima included, trebalo nam je 2 godine da shvatimo da treba da se priberemo, a kad smo se pribrali videli smo da smo u govnima, a vec je bila 2014 :ph34r:. u tom smislu ce mladi da nam izginu sa kategorijama, jer vishe nisu mladi pa moraju da se boduju, a dok smo se zajebavali sa lokalnim skandalima, o njima niko nije vodio rachuna. sad im seru da su lenchuge :isuse:)

nachi samo pokushavam da procenim dimenziju katastrofe na najdonju granicu, u nadi da je necu stici ^_^

(iliti shtogod bude svemu sam naredna, shtob reko veliki vladika :lolol:)

naravno, sleduje nam nov zakon o nauci, ove godine, prepun chudesa i sjajnih vatrometa. ali to cu da ti pricham kad pochnem da radim, pa se prikachim na izvor direktnije. ali, kamioni, avioni -_-

a da li sam ja to dobro razumela ili su fp6 i fp7 sistemi ukinuti i sad postoji samo igranka 2020?

prirodno su se zavshili, svaki u svoje vreme.

Ako sam dobro shvatio, trendtm je da laboratorije, instituti i druge naučne ustanove treba da imaju marketing i pr menadžera? A pitao sam se otkud odjednom navala članaka tipa pravimo warp drive, mini fuzioni reaktor (u okviru prvog petogodišnjeg plana) i sličnih. 

da, to je trend. esencijalno je da se ulaze shto veci novac da bi se sadrzaj nauchnih aktivnosti za javnost sazeo tako da (1) izgleda veoma primamljivo i spektakularno (vishe nego nechasni deo ledja kim kadashijan, ako je to moguce)  i (2)  sve bude kristalno jasno osobama koje se nisu shkolovale u tom smislu. ja lichno ne vidim razlog ni za jedno ni za drugo. ali ja sam nauchna fashistkinja. niste ishli u shkolu, vash problem ^_^

da bi se to postiglo, treba da se vishestruko uvelicha broj prisutnih menadzera i piarova na projektima. (kod nas josh nije tako, naravno. samo smo u obavezi da 5% projekta troshimo na informisanje, shto reshavamo nekim smislenim publikacijama i sajtovima, koji su opet, avaj, jasni samo nama i nama slichnima, nishta vorp spid. tako da verujem da ce se i tome stati na put :unsure:)

Edited by gospa buba

I da rade samo ono što gospo finansijeri i "profesija" traže od njih. Jezivo.

ne znam kako je kod vas u drustvenim naukama, ali kod nas postoji i dodatni catch da se od tebe ocekuje da se u razlicitim fazama licnog razvoja (odredjenih trajanjem fundinga) bavis razlicitim stvarima. nije kosher traziti funding da bi ti postdok bio na istu temu kao phd, a ako predjes u fazu da budes vodja laba, opet moras da imas neku novu i drugaciju (naravno, revolucionarnu) ideju. tako da, cim se zalaufas, opet moras da se dokazujes na drugom terenu. kapiram da onda na kraju univerziteti dobiju vodje labova koji ce biti solidni cime god da se bave, ali takodje postoji takva hiperprodukcija empirije bez temeljnog ulazenja u teoriju da je to bogu za plakati. i ne tangiraju se mnogo ljudi ako je neko otkrio istu stvar pre 20 godina, jer hej, 20 godina, niko ne cita toliko unazad.

chula sam od hemichara da se shushka da ce za hemichare donja granica a1 biti 160.

odmah mogu da gatam da ce fizichari sami ici da se poklone i da traze sa sebe bar 200, samo da bi dokazali da su hemichari kese.

armija budala. ali to su naravno samo abrovi. ne ochekujem nishta dobro, prvo od njih kao takvih, a onda ni od sebe, poslednje dve godine nisam bila mnogo uspeshna (to znachi samo 2 m21 godishnje), usled raznih razloga (mini raspad tima included, trebalo nam je 2 godine da shvatimo da treba da se priberemo, a kad smo se pribrali videli smo da smo u govnima, a vec je bila 2014 :ph34r:. u tom smislu ce mladi da nam izginu sa kategorijama, jer vishe nisu mladi pa moraju da se boduju, a dok smo se zajebavali sa lokalnim skandalima, o njima niko nije vodio rachuna. sad im seru da su lenchuge :isuse:)

nachi samo pokushavam da procenim dimenziju katastrofe na najdonju granicu, u nadi da je necu stici ^_^

(iliti shtogod bude svemu sam naredna, shtob reko veliki vladika :lolol:)

naravno, sleduje nam nov zakon o nauci, ove godine, prepun chudesa i sjajnih vatrometa. ali to cu da ti pricham kad pochnem da radim, pa se prikachim na izvor direktnije. ali, kamioni, avioni -_-

prirodno su se zavshili, svaki u svoje vreme.

Ni ja se nisam baš pretrgla od slanja radova prošle godine, srećna okolnost je što mi je, uz po jedan svež M22 i M23,  publikovano par ranije poslatih radova. Čitanje i korigovanje postdiplomskih radova (posebno master) me, osim što mi oduzima mnogo vremena, uvodi u stanje umne hibernacije tokom koga mogu da, eventualno, napišem nešto za rubriku Vaše dete i vi u časopisu ranga Glorije. Valjda ću se kalibrirati nekako. 

Jedva čekam novi zakon, znajući koja ekipa će ga kreirati, uopšte ne sumnjam u  to da će sadržati niz kreativnih rešenja koja se nikome sa minimumom uvida u realnost u snu snila ne bi. 

<potencijalno glupo pitanje> a koje je neprojektno finansiranje? </potencijalno glupo pitanje>

pitam zato što mi živimo samo i jedino od projekata, ako više ne bude bilo projekata (ili ako se drastično smanji njihov broj) => ćao-zdravo

inače trenutno radim nekih 6 eksperimenata koji su različiti ali su i svi povezani, na podacima koji su i slični i razičiti ali i povezani

i povremeno imam utisak da će mi eksplodirati mozak

<potencijalno glupo pitanje> a koje je neprojektno finansiranje? </potencijalno glupo pitanje>

pitam zato što mi živimo samo i jedino od projekata, ako više ne bude bilo projekata (ili ako se drastično smanji njihov broj) => ćao-zdravo

kao na fakultetu, imash fiksni deo za ono shto ti je redovna delatnost, ako hocesh josh para, pishi projekat.

fakulteti se tako finasiraju 12+4 meseci, a mi samo 12. da dobijesh +4 na faksu, mechke radjash, znachi nishta.

ako ne mozemo da najurimo obrazovanje iz projektnog finansiranja, najbolje je da im se pridruzimo <_<

tako kaze i referentni crtani film! ^_^

Edited by gospa buba

aha, ok

mi smo inače ovde ( :fashisto: ) na fakultetu imali kao neki fiksni deo ("domaćinstvo") ali vrlo mali, sve ostalo su bili projekti, tako da je i tu bilo "ako nema projekata => frka panika"

a sada gde radim (institut) su sve projekti, različitih priroda ali projekti, tako da je računica vrlo jasna... (kao i nemogućnost izbegavanja 2020 žurke)