betty Posted December 24, 2014 Author Share Posted December 24, 2014 ovo neka drustvena nauka? :D Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 ovo neka drustvena nauka? Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 (edited) [Prst je debeo a tastatura mišija. Ubrisati.] Edited December 24, 2014 by topuzina Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 knjiga ima cirka 15 chitalaca u zemlji, i mozda josh toliko u ex ju. mogla je komotno da izadje u tirazu od 50. al onda ne bih imala za pod stol <_< ja igram na citiranost, ne na prodaju. ali ne bi podrzavala razvoj nauke kod srba. ovako podrzava, onoliko Ih. Za citiranost, otvoriti sopstveni časopis, postaviti se na mesto urednice, podupreti stol knjigom, i objaviti pet svojih i rođačkih članaka po broju, gde svaki citira svaki drugi jedno minimum pet puta po strani. (Videti pod "Arhiva bioloških nauka" i "Ćurčić, Dr. Božidar"). Link to comment
gospa buba Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 (edited) Ih. Za citiranost, otvoriti sopstveni časopis, postaviti se na mesto urednice, podupreti stol knjigom, i objaviti pet svojih i rođačkih članaka po broju, gde svaki citira svaki drugi jedno minimum pet puta po strani. (Videti pod "Arhiva bioloških nauka" i "Ćurčić, Dr. Božidar"). e, za to, necesh verovati, nemam vremena. a rodbina, brate, da je djavo dao oglas, ne bi ludju ekipu sastavio. tako da ipak ne ^_^ i ne mislim na citiranost nuzno kao takvu, nego na chitanje. jer to za planetarno relativno usku oblast uopshte ne bi bila losha literatura... edip@kurdi. ne mora bit drushtvena nauka, ja sam nasred prirodne najprirodnije nauke imala dva autora koji ne mogu da se vide ochima i jedno drugom ispravljaju slike. skandali su prekinuti tako shto sam ja lichno radila prelom i najavila sechenje prstiju ko josh pipne bilo shta ^_^. jer sam se posle 2 meseca teshkog nadgornjavanja sa pokushajima ubacivanja novih besmislenih poglavlja, na 10 cm od drzavnog dedlajna za finansiranje, pa, recimo, bukvalno tresla ne znajuci vishe kako da se ekipa urazumi Edited December 24, 2014 by gospa buba Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Obuci tri čoveka ili žene u bele mantile, stavi ih u sobu, napiši na vratima "Seminar Room", zatvori vrata, iskokaj kokice, i gledaj Hunger Games. ^_^ Link to comment
Budja Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Ih. Za citiranost, otvoriti sopstveni časopis, postaviti se na mesto urednice, podupreti stol knjigom, i objaviti pet svojih i rođačkih članaka po broju, gde svaki citira svaki drugi jedno minimum pet puta po strani. (Videti pod "Arhiva bioloških nauka" i "Ćurčić, Dr. Božidar"). Hm, strategija nije dobra. Kod nas svi univerziteti su u fazonu, ajdemo sopstveni casopis. Kad ono medjutim... Za LatAm indeks (latinoamericki indeks koji se boduje nesto malo), recimo, treba da navatas cetiri broja pre nego sto te indeksiraju. Za Scopus i SSCI su kriterijumi verovatno nesto jaci. Ko je lud da stampa u necemu sto se ne boduje i nece se bodovati jos par godina osim ako je neko grdno smece? Link to comment
paculla Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 imamo li naucnu crnu hroniku? direktor hemijskog instituta u ljubljani, janko jamnik je upucan je sa dva metka u glavu na parkingu restorana gde je institut pravio praznicnu veceru. tri dana kasnije je umro. sad je uhapsen bivsi naucnik sa instituta, milko novic koji je pre 5 godina otpusten. po slovenackoj stampi, njih dvojica imaju istoriju svadja na institutu, koje su kulminirale kad je jamnik postao direktor i otpustio novica. Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Ne razumem vam ja te bodove. Ovde gde ja radim ne postoje zvanični sistemi merkanja i bodovanja. Zna se koji časopisi su prva liga, koji su druga, koji su treća, a koji su za podupiranje stola, pa se to nekako odokativno vidi na C.V.u. Impresionizam ^_^ Link to comment
topuzina Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 ^^ Toliko o čupanju i letenju perja koje bira discipline. Tj. :( Link to comment
Indy Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Инди, извини али нећу да разговарам са тобом док се не извиниш што си ме назвао стоком. OK, izvinjavam se, naravno. Link to comment
topuzina Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Ništa novo (ni po sadržaju, ni po datumu objavljivanja) za sve koji prate tematiku i koji se zbog nje profesionalno nerviraju, ali je fino sumirano na jednom mestu na dosta razumljiv način i za ljude koji nisu profesionalno u nauci sve ono što već neko vreme pluta po naučnim blogovima, naučnom tviteru i raznim naučnim publikacijama. Posebno mi se dopada ova ilustracija file drawer problema sa kvadratićima sa dna članka. Ako već ima tema o publication biasu, oprostite što stavljam ovde. Ovlaš sam pogledao i čini mi se da takvu temu nisam video. http://www.economist.com/news/leaders/21588069-scientific-research-has-changed-world-now-it-needs-change-itself-how-science-goes-wrong Link to comment
bigvlada Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 A rule of thumb among biotechnology venture-capitalists is that half of published research cannot be replicated.Careerism also encourages exaggeration and the cherry-picking of results.The most striking findings have the greatest chance of making it onto the page. Ovo je pominjano i u onim člancima o GMO hrani koje sam postovao. Kontrola kvaliteta je otišla u Honduras. Link to comment
betty Posted January 3, 2015 Author Share Posted January 3, 2015 Ako već ima tema o publication biasu, oprostite što stavljam ovde. nemamo takvu temu, i ja postavljam tekstove ovde (u trenucima ogorcenja). Link to comment
Recommended Posts