Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

knjiga ima cirka 15 chitalaca u zemlji, i mozda josh toliko u ex ju. mogla je komotno da izadje u tirazu od 50. al onda ne bih imala za pod stol <_<

:lolol:

ja igram na citiranost, ne na prodaju. ali ne bi podrzavala razvoj nauke kod srba. ovako podrzava, onoliko :s_w:

Ih. Za citiranost, otvoriti sopstveni časopis, postaviti se na mesto urednice, podupreti stol knjigom, i objaviti pet svojih i rođačkih članaka po broju, gde svaki citira svaki drugi jedno minimum pet puta po strani. (Videti pod "Arhiva bioloških nauka" i "Ćurčić, Dr. Božidar"). :lolol:

Ih. Za citiranost, otvoriti sopstveni časopis, postaviti se na mesto urednice, podupreti stol knjigom, i objaviti pet svojih i rođačkih članaka po broju, gde svaki citira svaki drugi jedno minimum pet puta po strani. (Videti pod "Arhiva bioloških nauka" i "Ćurčić, Dr. Božidar"). :lolol:

e, za to, necesh verovati, nemam vremena. a rodbina, brate, da je djavo dao oglas, ne bi ludju ekipu sastavio. tako da ipak ne ^_^

i ne mislim na citiranost nuzno kao takvu, nego na chitanje. jer to za planetarno relativno usku oblast uopshte ne bi bila losha literatura...

edip@kurdi. ne mora bit drushtvena nauka, ja sam nasred prirodne najprirodnije nauke imala dva autora koji ne mogu da se vide ochima i jedno drugom ispravljaju slike. skandali su prekinuti tako shto sam ja lichno radila prelom i najavila sechenje prstiju ko josh pipne bilo shta ^_^. jer sam se posle 2 meseca teshkog nadgornjavanja sa pokushajima ubacivanja novih besmislenih poglavlja, na 10 cm od drzavnog dedlajna za finansiranje, pa, recimo, bukvalno tresla ne znajuci vishe kako da se ekipa urazumi :ph34r:

Edited by gospa buba

:lolol:

Hm, strategija nije dobra. 

Kod nas svi univerziteti su u fazonu, ajdemo sopstveni casopis.

Kad ono medjutim...

Za LatAm indeks (latinoamericki indeks koji se boduje nesto malo), recimo, treba da navatas cetiri broja pre nego sto te indeksiraju. Za Scopus i SSCI su kriterijumi verovatno nesto jaci.

Ko je lud da stampa u necemu sto se ne boduje i nece se bodovati jos par godina osim ako je neko grdno smece?

imamo li naucnu crnu hroniku? 

direktor hemijskog instituta u ljubljani, janko jamnik je upucan je sa dva metka u glavu na parkingu restorana gde je institut pravio praznicnu veceru. tri dana kasnije je umro. sad je uhapsen bivsi naucnik sa instituta, milko novic koji je pre 5 godina otpusten. po slovenackoj stampi, njih dvojica imaju istoriju svadja na institutu, koje su kulminirale kad je jamnik postao direktor i otpustio novica.  

Ne razumem vam ja te bodove. Ovde gde ja radim ne postoje zvanični sistemi merkanja i bodovanja. Zna se koji časopisi su prva liga, koji su druga, koji su treća, a koji su za podupiranje stola, pa se to nekako odokativno vidi na C.V.u. Impresionizam ^_^

Инди, извини али нећу да разговарам са тобом док се не извиниш што си ме назвао стоком.  

OK, izvinjavam se, naravno.

• 2 weeks later...

Ništa novo (ni po sadržaju, ni po datumu objavljivanja) za sve koji prate tematiku i koji se zbog nje profesionalno nerviraju, ali je fino sumirano na jednom mestu na dosta razumljiv način i za ljude koji nisu profesionalno u nauci sve ono što već neko vreme pluta po naučnim blogovima, naučnom tviteru i raznim naučnim publikacijama.

Posebno mi se dopada ova ilustracija file drawer problema sa kvadratićima sa dna članka. Ako već ima tema o publication biasu, oprostite što stavljam ovde. Ovlaš sam pogledao i čini mi se da takvu temu nisam video.

http://www.economist.com/news/leaders/21588069-scientific-research-has-changed-world-now-it-needs-change-itself-how-science-goes-wrong

A rule of thumb among biotechnology venture-capitalists is that half of published research cannot be replicated.

Careerism also encourages exaggeration and the cherry-picking of results.

The most striking findings have the greatest chance of making it onto the page.

Ovo je pominjano i u onim člancima o GMO hrani koje sam postovao. Kontrola kvaliteta je otišla u Honduras. 

Ako već ima tema o publication biasu, oprostite što stavljam ovde. 

nemamo takvu temu, i ja postavljam tekstove ovde (u trenucima ogorcenja).