Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

pa ne znam, i ovde mestimicno pricamo o protestu, nisam bila gore. prenesi gore ako mislis da je od pomoci za teme. 

edit: ja licno skoro da ne zalazim na sam sever, ovde mi je ekipica™

na politici, socijalni protesti, FERNOUX pise iz prve ruke.

pa lepo je rekla, sta hocete sad. mozemo mozda da splitujemo u okviru ovog podforuma, bas je lepo i romanticno da se o jednom fakultetu prica u kontekstu nauke?

http://www.vice.com/rs/read/pratili-smo-50-dana-blokade-filozofskog-i-nije-nam-dobro

margo, nemam odgovor. prosto nemam.

danas sam toliko besna na poslu bila da sam... pomislila, a onda čak i prošaputala 'e nek ide sve u peršun!' eto, dotle je došlo

"A i dobru volju smo već pokazali, skrenuvši pažnju na jedan od najvećih fejlova u istoriji ovog protesta. Šifra mejla, sa kojeg se šalju saopštenja SPP14, 'ladno, ali 'ladno, stoji u opisu fejsbuk grupe RGzM. I, naravno, vidi se i kad niste njen član. Ono kad grupu podesiš na Closed, ali ne i na Secret—kakav danak neiskustvu."

aaaaaaaaaaaa!

ja sam inace protiv splita, nije ova tema bogznakako ziva pa da ova prica ometa neku drugu. a i mrzim splitovanje, mnogo mi je to ocd, but that's just messy me.

necka mi se studentkinja oko objavljivanja clanka  :isuse:

retka phd stvar koja je trebalo da ide lepo i lako: ona odradi posao (check), ja posavetujem (check), dobijemo lepe podatke (check), ona masterira (check), i sad treba da slozi to u clankabilnu formu (in progress), i da objavimo (halt!). 

toliko je naplasena raznim pricama o losoj naucnoj praksi da je ubedjena da nema nikakvog smisla da se objavljuju podaci ukoliko nije unapred mogla da pretpostavi kako ce tacno da izgledaju rezultati. a posto u vezi sa jednim delom podataka nije imala pretpostavku (a nije cak ni to tacno, u predlogu istrazivanja opisuje da ce to pogledati i daje neke hipoteze, koje su podaci opovrgli), misli da bi objavljivanje predstavljalo type I error. i sto vreme vise tece, to je ubedjenija. a tako su lepi podaci :cry: i tako bi mi dobro dosla jos jedna publikacija :cry: a ne mogu joj pomoci s interpretacijom puno, sto mislim da je najvise i koci, jer je tematski suvise udaljeno od moje ekspertize. 

studenkinjo, nabijem te na kisobran.

kakva glupost. reci joj da prestane da cita blogove i tvitere, objasni joj da type I error ima veze sa statistickim testiranjem a ne sa nacrtom eksperimenta (ako hoce da bude sigurna da nije type I moze lepo da siluje statistiku super-konzervativnim bonferonijem) i naredi joj da napise sve sto ima cim prije inace ces ti to da uradis, a ona moze da bude drugi autor. ako nastavi tim putem, nista od naucne karijere.