Budja Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 pa ne znam, i ovde mestimicno pricamo o protestu, nisam bila gore. prenesi gore ako mislis da je od pomoci za teme. edit: ja licno skoro da ne zalazim na sam sever, ovde mi je ekipica na politici, socijalni protesti, FERNOUX pise iz prve ruke. Link to comment
betty Posted November 28, 2014 Author Share Posted November 28, 2014 ovde mi je ekipica Link to comment
kgmr Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 pa lepo je rekla, sta hocete sad. mozemo mozda da splitujemo u okviru ovog podforuma, bas je lepo i romanticno da se o jednom fakultetu prica u kontekstu nauke? http://www.vice.com/rs/read/pratili-smo-50-dana-blokade-filozofskog-i-nije-nam-dobro margo, nemam odgovor. prosto nemam. danas sam toliko besna na poslu bila da sam... pomislila, a onda čak i prošaputala 'e nek ide sve u peršun!' eto, dotle je došlo Link to comment
Indy Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Auuu... ladno ne mogu da te zamislim takvu. Dok bi za mene to bio just another day... Link to comment
betty Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 (edited) ne znas ti koliko je star fontelefon... Edited November 29, 2014 by betty Link to comment
betty Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 http://www.vice.com/rs/read/pratili-smo-50-dana-blokade-filozofskog-i-nije-nam-dobro "A i dobru volju smo već pokazali, skrenuvši pažnju na jedan od najvećih fejlova u istoriji ovog protesta. Šifra mejla, sa kojeg se šalju saopštenja SPP14, 'ladno, ali 'ladno, stoji u opisu fejsbuk grupe RGzM. I, naravno, vidi se i kad niste njen član. Ono kad grupu podesiš na Closed, ali ne i na Secret—kakav danak neiskustvu." aaaaaaaaaaaa! ja sam inace protiv splita, nije ova tema bogznakako ziva pa da ova prica ometa neku drugu. a i mrzim splitovanje, mnogo mi je to ocd, but that's just messy me. Link to comment
kgmr Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 sto se mene tice, ti si sef ovde, tako da ce ovde i da ostane. beti, molim te da ovo za tel ostane tajna. sad moram i da editujem :( Link to comment
betty Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 evo, editovala i ja! Link to comment
Indy Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Meni istekao rok za edit. Mozda me se jednostavno moze banovati. Link to comment
Hamlet Strašni Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Indi, 7 dana elitizam Link to comment
betty Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 malo citah sad po vestima o protestu. pa ovaj dekan je bas lutkica? Link to comment
kgmr Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 ne mogu nista da kazem. ali ako zelis, mogu da te spamujem psovkama u piemu. Link to comment
betty Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 necka mi se studentkinja oko objavljivanja clanka retka phd stvar koja je trebalo da ide lepo i lako: ona odradi posao (check), ja posavetujem (check), dobijemo lepe podatke (check), ona masterira (check), i sad treba da slozi to u clankabilnu formu (in progress), i da objavimo (halt!). toliko je naplasena raznim pricama o losoj naucnoj praksi da je ubedjena da nema nikakvog smisla da se objavljuju podaci ukoliko nije unapred mogla da pretpostavi kako ce tacno da izgledaju rezultati. a posto u vezi sa jednim delom podataka nije imala pretpostavku (a nije cak ni to tacno, u predlogu istrazivanja opisuje da ce to pogledati i daje neke hipoteze, koje su podaci opovrgli), misli da bi objavljivanje predstavljalo type I error. i sto vreme vise tece, to je ubedjenija. a tako su lepi podaci i tako bi mi dobro dosla jos jedna publikacija a ne mogu joj pomoci s interpretacijom puno, sto mislim da je najvise i koci, jer je tematski suvise udaljeno od moje ekspertize. studenkinjo, nabijem te na kisobran. Link to comment
BraveMargot Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 kakva glupost. reci joj da prestane da cita blogove i tvitere, objasni joj da type I error ima veze sa statistickim testiranjem a ne sa nacrtom eksperimenta (ako hoce da bude sigurna da nije type I moze lepo da siluje statistiku super-konzervativnim bonferonijem) i naredi joj da napise sve sto ima cim prije inace ces ti to da uradis, a ona moze da bude drugi autor. ako nastavi tim putem, nista od naucne karijere. Link to comment
Recommended Posts