Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

u jednoj od prethodnih firmi mog radnog putešestvija je vladala prava ravnopravnost među ženskim i muškim zaposlenima

svi smo bili podjednako ranjivi i obespravljeni, te je vlasnik mogao da tlači bez obzira na pol

kada je dovoljna konkurencija među očajnima, da uvek postoji onaj koji hoće ako ti nećeš, gubi se potpuno problem ugroženosti žena

iz tog ugla gledano, smatram prvilegijom rad u okruženjima gde je moguće biti ugrožen zbog pola, hendikepa, slabosti, ma potpuno nebitno zbog čega, to znači da je situacija još uvek dobra

kada je okruženje takvo da je podrazumevano stanje potpun gubitak bilo kakvih prava, sa ucenom da je alternativa rad za socijalnu pomoć, diskriminacija postaje nebitna, ona je tu 24/7

meni je smetalo licemerno uređenje društvene jednakosti u društvima koja su opštu bedu delila neravnopravno, stvarajući tako sasvim pristojan jaz među ljudima

kapitalizam današnjice sasvim lepo uči istoriju, praktično, pragmatično i bez hipotetičkog ideološkog neprijatelja, može sasvim fino da usvaja i koristi oprobane metode, samo sa malo korigovanim sredstvima ucene

ne, sta se desava?

poslednje sto sam cula je da su studenti izglasali da se nastava odrzava, a da su protestanti odbili. cula sam i da im je faks iskljucio.struju, jel to tacno?

to prvo se nije desilo, struja i grejanje su iskljuceni u petak, danas su ih ukljucili. htela sam da vidim da li ovde neko poznaje verbica da mu prenese moje tople pozdrave. ostale telgrame vinovnicima sam sama urucila, ali do njega ne mogu da dodjem. 

ne, sta se desava?

poslednje sto sam cula je da su studenti izglasali da se nastava odrzava, a da su protestanti odbili. cula sam i da im je faks iskljucio.struju, jel to tacno?

sad ko su studenti, a ko su protestanti?

to prvo se nije desilo, struja i grejanje su iskljuceni u petak, danas su ih ukljucili. htela sam da vidim da li ovde neko poznaje verbica da mu prenese moje tople pozdrave. ostale telgrame vinovnicima sam sama urucila, ali do njega ne mogu da dodjem. 

pola iz laboratorije moze da prenese pozdrave ^_^  dosao je da otvori ecvp. stao je pred skup istrazivaca vizuelne percepcije i rekao hahaha nemojte da me analizirate hihi. vidim da preti ukidanjem skolske godine. koliko kapiram, do sada su se stekli uslovi da se izgubi semestar, jos pre koju nedelju. valjda ukidanje cele godine zvuci dramaticnije, koga brige sto nije legitimno...

bizarno za studentsko glasanje, meni je cale pricao da je bilo nekog koordinisanog skupa studenata svih odeljenja istog dana u isto vreme, gde se, koliko sam razumela, glasalo na svakoj od katedri. i da je pre dana D bilo (e-mail) rasprave na medju nastavnim osobljem sta da rade s tim studentskim glasanjem, da li da ga smatraju legitimnim za dalje akcije, kakvo god da ispadne. znaci to da se odrzalo je mit?

ovo sa strujom je stvarno  :ph34r:

sad ko su studenti, a ko su protestanti?

ako protest lici na ono sto se dogadjalo dok sam ja studirala, protestanti su grupa sto studenata sto anarhista koji podrzavaju ideju ukidanja skolarine.  

ako protest lici na ono sto se dogadjalo dok sam ja studirala, protestanti su grupa sto studenata sto anarhista koji podrzavaju ideju ukidanja skolarine.  

ideja je u redu ^_^

od petka do juce zaposlenih (osim jednog portira) nije bilo, zgrada je nefunkcionalna (ne rade kompovi, telefoni, serveri, grejanje, svetlo gde je neophodno). 

bilo je mnogo pokusaja sastanaka i sastanaka, na nekima se glasalo, na nekima nije, u petak se (navodno) glasalo o zahtevima i o blokadi, pa je za aktuelne studentske zahteve (navodno) velika vecina studenata, a za blokadu (navodno) manje. 

ja mislim da argument da studenti treba da se 'bune protiv lose literature i loseg programa, a ne protiv tehnikalija' ne stoji, jer a) pravljenje programa i izbor literature nije njihov posao, posto 2) jos nisu to ni naucili i to 3) treba nastavnici da rade.

u blokadi ovog puta, rekla bih, nema nestudenata, mozda se pojavi poneko, ali nacelno ih nema. 

@buba, ideja je u redu za drzavne ustanove (i sire, sto da ne), a ovaj pokusaj tržištarenja u nas je brzo dao rezultate, fakulteti i studenti su sada krvni neprijatelji. 

@buba, ideja je u redu za drzavne ustanove (i sire, sto da ne), a ovaj pokusaj tržištarenja u nas je brzo dao rezultate, fakulteti i studenti su sada krvni neprijatelji. 

onda je cilj postignut -_-

sramota. univerzitet bi trebalo da ima poseban fond za ovakve situacije, iz koga moze platiti troskove kako bi se naucni rad nesmetano odvijao. izvrsni odbor filozofskog kao i izrsni odbor Bg univerziteta bi trebalo da podnesu ostavke ukoliko su zaista toliko nesposobni da se ovakve stvari mogu desavati. stetu nanetu reputaciji institucije necu ni da pominjem.

Edited by BraveMargot