Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Mislim da suština nepriznavanja monografije (pretpostavljam da je reč o monografiji jer pričaš o 5 poena) nije u oduzimanju poena nego u smanjenju (ili nedostatku) radova iz kategorije M41-45. Ne znam o kojoj grupaciji se radi, ali ukupan broj poena (min 48) je svakako  distribuiran  u dve grupe sa po n zahtevanih poena iz različito grupisanih M kategorija. Moguće je da ga tu love.

Pod međunarodnom konferencijom se podrazumeva svaki skup koji zadovoljava kriterijume međunarodnog programskog odbora i učesnika iz više zemalja, nezavisno od toga gde se održava i iz koje zemlje su učesnici. Primedba je budalaština.

Primedbe vezane za mentorstvo i rukovođenje projektima koje finansira MPNTR su potpuno neosnovane, jer se od nekoga sa zvanjem n.s. to i ne može očekivati (nije nemoguće, ali svakako nije podrazumevajuće). 

distribicija poena je i dalje formalno zadovoljena čak i kad se u potpunosti isključe svi ti poeni (iako se uglavnom ne skidaju 100%).

Pa dobro, to jeste stvar koja moze znacajno da optereti budzet...

Zacijelo, ali to ne opravdava komisiju koja krši pravilnike o izboru u zvanje.

Rešenje je jednostavno i počinjem da ga primenjujem čim se vratim sa odmora: radim isključivo za sebe, za Institut samo neophodni minimum.

@Yoda

Ma cuj, nije to ni tako bitno, napisace nam istoriju vec englezi, nemci ili bar rusi, nije frka. 

@A-mann

ma naravno

Edited by MancMellow

distribicija poena je i dalje formalno zadovoljena čak i kad se u potpunosti isključe svi ti poeni (iako se uglavnom ne skidaju 100%).

Čini mi se da je v.n.s. pandan zvanju vanrednog profesora, za koje je monografija uslov nezavisno od ukupnog broja poena. Iako se, kad su u pitanju naučna zvanja, radovi iz kategorija M41-M45 pominju kao uslov samo za izbor u zvanje naučnog savetnika, mislim da bi bilo dobro da se, zbog mogućih prigodnih interpretacija, insistira na priznavanju monografije. 

Čini mi se da je v.n.s. pandan zvanju vanrednog profesora, za koje je monografija uslov nezavisno od ukupnog broja poena. Iako se, kad su u pitanju naučna zvanja, radovi iz kategorija M41-M45 pominju kao uslov samo za izbor u zvanje naučnog savetnika, mislim da bi bilo dobro da se, zbog mogućih prigodnih interpretacija, insistira na priznavanju monografije. 

On ima 3 monografije na spisku, druge 2 su redovno prihvaćene.

Btw, novo ludilo danas. U oktobru smo naručili preko JUPa 5 desktopova, 5 laptovova, 4-5 štampača, i ostale trice (toneri, papir). Danas kažu "Stiže vam u petak 13 desktopova"!!!  :isuse:  :0.6:  Ništa drugo, samo to, i to 8 komada više nego što smo naručili. Niko ne zna šta da radimo s njima. 

On ima 3 monografije na spisku, druge 2 su redovno prihvaćene.

Btw, novo ludilo danas. U oktobru smo naručili preko JUPa 5 desktopova, 5 laptovova, 4-5 štampača, i ostale trice (toneri, papir). Danas kažu "Stiže vam u petak 13 desktopova"!!!  :isuse:  :0.6:  Ništa drugo, samo to, i to 8 komada više nego što smo naručili. Niko ne zna šta da radimo s njima. 

Kao i mi sa laptopovima isporučenim u prethodnoj turi. Ovih dana se preznojavam pokušavajući da objasnim distributerima instrumenta da ne znam šta će se desiti sa preliminarnim porudžbinama za koje su pre više od pola godine poslali profakture. Jupovka kaže da ćemo dobiti informacije sledeće nedelje. Prošli put su iz jedne distributerske kuće prestali da mi odgovaraju na mejlove, verovatno misleći da sam neki zaludni frik koji ih zavitlava. 

Eeeee, đeco, u stara vremena deda Indy je sam lično & personalno kupov'o, donosio i instalir'o računare za fakultet. Nije moglo da se omaši.

Još ih se sećam, 386DX lepotani, sa divnim monohromatskim ekranom, none of that true colour rubbish.

Edited by Indy

Primedbe vezane za mentorstvo i rukovođenje projektima koje finansira MPNTR su potpuno neosnovane, jer se od nekoga sa zvanjem n.s. to i ne može očekivati (nije nemoguće, ali svakako nije podrazumevajuće). 

rukovodjenje projektima mntr ce dovesti da cemo imati 5000 projekata, jer ce svako morati da rukovodi jednim, da bi se izabrao u bilo shta.

a ovo kreativno tumachenje komisije, da ne znam da su drushtvenjaci, tachno bih umela da kazem iz koje kuhinje je doshlo. pardon, kancelarije. lik je imao ideju da se za vns trazi chitav niz mentorstava™, rukovodjenje domacim, rukovodjenje medjunarodnim, osnivanje nacionalne laboratorije (!). deda je izgleda detaljno prochitao bash taj predlog izmene pravilnika, koji nikad nije usvojen. za savetnika je vec bilo relaksirano :blink:

treba ih shutirati dok su mali.

i inache, vns izaziva posebne emocije kod starijih ljudi. ja sam se birala u vns u krvi do kolena, a glavna ideja mog sopotvenog veca (!) je bila zashto se ne biram po pravilniku iz 1987 (!), koji je bio mnogo kvalitetniji. nije nikako pomagalo tumachenje da se niko ne moze birati po nevazecem pravilniku. birala sam se godinu ipo dana.

Edited by gospa buba

Zašto ne postoji naučni hejt topik? 

Verujem da je JUP osnovan u skladu sa zahtevima kreditora i u dobroj nameri, međutim...

Ovo što rade je skoro kao kad bi umesto tražene igle za infuziju isporučili bušilicu jer, moliću, i jedno i drugo služe za bušenje. 

edit: psovka

Edited by Notorious

Zašto ne postoji naučni hejt topik?

zato shto bi se neprekidno prelivao, pa bi bio beskoristan. mi smo hejteri u dushi. nasja vjera je hejterska ^_^