Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

nije.

postoje opcije za one koji dolaze izvana u eu, a i za eu drzavljane da odu van.

i naravno za iz eu u eu, al ne u istoj zemlji.

ovaj itn konkretno je najgora moguca parobacacka glupost. al super ko se ovajdi.

Da, postoji opcija za ljude van EU. 

Bila glupost ili ne, mislim da ne uzimaš u obzir da su u Srbiji šanse da se dočepaš MEG, PET i sl. za neku studiju tog tipa minimalne. Kad imaš čime da radiš, u kontrolisanim uslovima, mogućnost upotrebe rezultata (od obrade do plasiranja) zavisi od tebe. 

U Melburn. Negde je pisalo da ih je 100 bilo u avionu, što ne verujem da je tačno (a kad bi bilo, to bi bila katastrofa za AIDS istraživanja).

Indy

It's not a big deal. Kao i ovih sto prave Tokamak. 

dakle, olade me u skoku iz nekog chasopisa, editor mi se zahvali, skoro pa bez gledanja. u mom radu, koji je ruku na srce mnogo lep, i metodologija i sve i palci, ima premalo onoga chega bi oni zeleli da ga ima mnogo vishe. vazi. ne prodje mesec dana, dodje mi na recenziju, od njih istih, ljubazno me mole, ako bih mogla da prihvatim, rad koji je prepun toga chega kod mene nije bilo dovoljno. zapravo prepun samo toga. za shta sam struchna ko marica, dasizrazim.

mislim, ljudi, helou, morati mi neshto dati da bi posle mogli neshto da trazite :blink:

i tako posle nije bilo nishta <_<

Edited by gospa buba

To mi zvuči poznato. Urednik mi uredno zahvali i vrati rad s obrazloženjem da se ne uklapa u misiju i ciljeve časopisa jer je istraživanje previše fundamentalno a statistika presofisticirana (ne karikiram, nisam mogla da poverujem šta čitam), da bi mi par meseci posle toga poslao na recenziju rad koji bih, upravo zbog  manjka onoga čega je kod mene bilo previše, jednostavno morala da istranžiram. Valjda je očekivao da ću u tuđem radu uspešnije da potrefim misiju, ko bi znao. 

kolegi stiglo rešenje od komisije za naučna zvanja da nije prošao izbor za v.n.s. a na sednici na kojoj je njegov izvestilac sve uredno obavestio i komisija bila blagoglagoljiva, uz par izrečenih zamerki kvantitativne prirode. zahtev je podneo posle 4,5 godine u zvanju n.s. i 93 skupljena boda (48 mu treba). 

obrazloženje komisije je da neće da mu računaju prerađeni doktorat koji je objavljen kao knjiga, iako su recenzenti naveli da ima oko 70 strana potpuno novog teksta, i tu su mu skinuli svih 5 bodova, i tako još neka skidanja, i doveli ga do 75, što je opet daleko više nego što traže. Druga zamerka je "neučestvovanje u međunarodnoj saradnji" iako je učestvovao na 2 međunarodne konferencije ali su slobodnim sudijskim uverenjem zaključili da državljani ex-yu zemalja i nisu baš stranci. Onda su mu zamerili što kao n.s. na jebenom institutu nikome nije bio glavni mentor za doktorak (like that's gonna happen anyway), i šlag na torti je bio da nije bio vođa jebenog projekta pri Ministarstvu (!!!).

Do sad je povezao konce i provalio da je reč o privatnom miniranju od strane jednog profana državnog fakulteta koji ima 60+ godina i zadnju referencu u biografiji negde iz sredine 1990ih. Podneo je žalbu na odluku, čeka do 90 dana na odgovor.

Sa više strana čujem da imaju generalno "uputstvo" da stopiraju svaki izbor u više zvanje gde god mogu™, zbog manjka para. 

Arslanagiću, što ne odgovaraš na sms, da nisi na nekoj planini bogamu? :D

Sa više strana čujem da imaju generalno "uputstvo" da stopiraju svaki izbor u više zvanje gde god mogu™, zbog manjka para. 

Pa dobro, to jeste stvar koja moze znacajno da optereti budzet...