gospa buba Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 bratesestro. jel to bash bash na (skoro) kraju? Link to comment
betty Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 bas bas. imam tri clanka napisana, od cetvrtog jos diskusiju. oko toga svega treba oplesti neki intro i opstu diskusiju, ali sve zajedno je mozda dve nedelje posla. kad bih imala volje. kako ide u poslednje vreme, ispasce jedno dva meseca. Link to comment
mei Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 zakacila sam se s mentorom pred kraj doktorata. .... :( uh, bre, kakav necovek, umesto da se ponosi sto ces da doktoriras, on skroz suprotno. Link to comment
betty Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 (edited) a dobro smo se slagali... i nismo bas spali na jebem ti mater jos uvek, sve je to pristojno, ima neke sanse za pomirenje, ali je razocaravajuce. mislim, mogu ja da zavrsim i sama, i realno, ono sto sam vec objavila je odjeknulo samo tako. a znam i da mi nece pisati losa pisma preporuke jer to nije dobro ni za njega. ali ima moc da me spotice na razne suptilnije nacine, ili da me promovise, i pitanje je sta ce od ta dva da ispadne. a nije uopste delovalo da ce tako da se zavrsi. Edited May 21, 2014 by betty Link to comment
Budja Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 zakacila sam se s mentorom pred kraj doktorata. jebala sam jeza. osecam se kao da raskidam s nekim. sramota me zbog ovoga, ali pozelim da budem u srbiji, poneta solidarnoscu zbog poplava, da se malo bavim stvarima koje su zbilja vazne. long story short je da sam zbog duge bolesti bila neraspolozena, a da je on to procitao kao manjak entuzijazma za nauku. i shodno tome nije hteo mnogo vise da se bakce sa mnom, da mi gleda podatke i pomaze kad naidjem na neku teskocu. kad sam rekla da sad imam dosta materijala da slozim u celinu i doktoriram, dodatno se uvredio. od tada samo hintuje da sigurno nesto nisam uradila kako treba, ali ni ne gleda sta pisem i ne razmislja o onome sto zakljucujem. ono, aktivno me sputava. na kraju je odlucio da drugom studentu da priliku da odrzi vazno predavanje na vaznom skupu o mojoj glavnoj temi istrazivanja. sad mi kaze da moram nekako da ga oborim s nogu, da ga ubedim da mi je stalo da ostanem u nauci. mislim se, jebi si mater, imam dovoljno znanja da ostanem u nauci i bez da tebe ista ubedjujem. ali to naravno ne mogu da kazem, los odnos sa bivsim mentorom je ravno akademskom samoubistvu. uhhh. Ne znam, nezainteresovanost mentora je default kod dborg dela ekonomista koje poznajem. Moj je bio nezainteresovan, tu i tamo popravio engleski uz par pitanja sta razjasniti, ali to je to. Kod drugih je kurcobolja mentora bila jos aktivnija. Link to comment
betty Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 znam, znam. ali ovo je odnos koji se dosta promenio u poslednjih godinu dana, i postalo je vise od kurcobolje poslednjih meseci. sa kurcoboljom sam bila ok, zauzet covek, sta da se radi. Link to comment
Amelija Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 pih bemliga, baš bezveze :( nego ako stvarno: mogu ja da zavrsim i sama, onda nije prevelik problem, mada jest sranje kako god okreneš a za kurcobolju kao takvu da dodam +1000, moj profan nije ni pročitao moj doktorat, samo pogledao tabele (i to ne sve, + gunđao oko nekih zbog potpunih besmislica) Link to comment
paculla Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 zakacila sam se s mentorom pred kraj doktorata. jebala sam jeza. osecam se kao da raskidam s nekim. sramota me zbog ovoga, ali pozelim da budem u srbiji, poneta solidarnoscu zbog poplava, da se malo bavim stvarima koje su zbilja vazne. long story short je da sam zbog duge bolesti bila neraspolozena, a da je on to procitao kao manjak entuzijazma za nauku. i shodno tome nije hteo mnogo vise da se bakce sa mnom, da mi gleda podatke i pomaze kad naidjem na neku teskocu. kad sam rekla da sad imam dosta materijala da slozim u celinu i doktoriram, dodatno se uvredio. od tada samo hintuje da sigurno nesto nisam uradila kako treba, ali ni ne gleda sta pisem i ne razmislja o onome sto zakljucujem. ono, aktivno me sputava. na kraju je odlucio da drugom studentu da priliku da odrzi vazno predavanje na vaznom skupu o mojoj glavnoj temi istrazivanja. sad mi kaze da moram nekako da ga oborim s nogu, da ga ubedim da mi je stalo da ostanem u nauci. mislim se, jebi si mater, imam dovoljno znanja da ostanem u nauci i bez da tebe ista ubedjujem. ali to naravno ne mogu da kazem, los odnos sa bivsim mentorom je ravno akademskom samoubistvu. uhhh. ako ti je neka uteha, ja mislim da je kod nekih mentora ovo jedini put do zavrsetka doktorata i da ces odnose izgladiti kad se on pomiri da ti si ti otisla (da, bas kao neprijatan raskid). ja sam imala slicnu situaciju, i mene je mentor sprecio da odrzim moj talk na bitnoj konferenciji poslavsi jednog tradicionalnog chokera da mi zasere sve. mentori tesko podnose da im odlaze studenti a posto su svi od reda zanemarljive emotivne inteligencije onda se izivljavaju na jedini nacin koji znaju: 'nemas pojma i doktorat ti ne valja'. to najbolje i prolazi jer svi misle da su najgori na svetu dok pisu. fokusiraj se na svoj posao, zaboravi njega (ja nisam uspela ali evo ti si tu) jer on ima veci problem nego ti. napisace ti dobru preporuku, mozda nece da se ispruzi da ti nadje priliku ali to mozes i sama, kao sto si i rekla. ja sam moje odnose sa mentorom izgladila 6 godina posle doktorata kad smo seli i ispricali se o svemu kao ljudi. (opet kao raskid, samo seks sto nije pao). Link to comment
gospa buba Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 (edited) ovo zvuchi razumno, zavrshavaj sama beto, shta cesh, kud cesh... mislim, kad gledam taj put oko teza (i izbora u zvanja) uostalom, kako doktoranti idu na prstima dok se stvar ne zavrshi, to je prosto neverovatno. mi smo imali 1 mejdzor sukob u laboratoriji, koji ce na kraju rezultovati deljenjem ljudi (srecom ne i opreme), i taj svet doktorantski se ziv ne chuje, nit znaju sta smeju, nit znaju (pogotovo!) sta ce da im shkodi. sad ce da se kradu celi kandidati, sad ce da se osporavaju teze, mozda ne bash osporavaju, ali svako od njih moze da rachuna, ako nishta drugo na vishak sekiracije, a mozda i na ozbiljnije probleme. svi ce naravno zavrshiti svoje posle, ali ce usporavanja biti neochekivana i vrlo interesantna. doktoranti najebu kakogod, blago onom ko se zavshi samo sa nezainteresovanoshcu opshte prakse <_< ne umem da opishem koliko mi je to odvratno. ja sam stradavala jer su mi mrzeli shefove. sad ne mogu sasvim da reshim da li i kako da se izivljavam na idiotkinjama koje su mi kvarile posao, jer sad vec mogu ohoho. a kandidate im ne bih dirala, i to su nechija deca <_< Edited May 23, 2014 by gospa buba Link to comment
Amelija Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 ma da, doktoranti su miševi koji nadrljaju kako god okreneš, a zapravo je najbolja varijanta* "glup ti je doktorat i nemaš pojma" znam ljude koji su bili između neke dve vrlo žestoke vatre, pomoćni mentor (prof Y) mrzi <ne ono kao bezveze mu je nego baš mrzi> glavnog mentora (prof X) i sve mačore i macane sa njegove katedre, a takav paket uključuje maksimalno zezanje pripadajućih miševa, pa ti onda odbrani doktorat kao pošten čovek <_< (i na kraju je odbranjen!, ali bilo je baš ono malo, onako) *a za spomenutu varijantu sam ja kao još uvek naivna i neukusna mislila da je to do mene jer sam ja malo interdisciplinarna a upala sam u okruženje gde se najviše ceni jedna od disciplina u kojoj baš i nisam ultra-giga-mega-faca, a većina ostalih miševa jeste bila pa sam čak jedno vreme bila i u nekoj ajd da kažem doktorantskoj depresiji , nisam ništa smisleno uradila niti napisala skoro celih godinu dana nakon što mi je profa rekao čuvenu rečenicu navedenu skroz gore, a to nakon što sam ja digla svoj nos i ponosno mu pokazala prvu verziju ispisane teze i održala prezentaciju misleći da sam neviđena faca i da je to to međutim, vremenom se otkrilo kako su i razni drugi dobijali iste ili slične epitete i komentare (i još uvek ih dobijaju!), uključujući i nekoliko faca Link to comment
Amelija Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 i mene je mentor sprecio da odrzim moj talk na bitnoj konferenciji poslavsi jednog tradicionalnog chokera da mi zasere sve. koga, koga? :P btw e to sa predavanjem tvojih rezultata drugim doktorantima koji nisu radili na tome nikako ne kontam, tako nešto je kod nas apsolutno nezamislivo znači možeš da držiš prezentacije samo i jedino iz onoga što si ti radio, jedino može da bude frka ako rad ima više autora pa kao koji je bitniji (ili je to slučaj kod tebe i beti a ja nisam skontala?) Link to comment
paculla Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 znači možeš da držiš prezentacije samo i jedino iz onoga što si ti radio, jedino može da bude frka ako rad ima više autora pa kao koji je bitniji (ili je to slučaj kod tebe i beti a ja nisam skontala?) poslao je nebitnog koautora, a znas kako je u akademiji, obicno taj neki srednji autor nije nista radio osim sto je dolazio na neke sastanke. Link to comment
gospa buba Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 (edited) poslao je nebitnog koautora, a znas kako je u akademiji, obicno taj neki srednji autor nije nista radio osim sto je dolazio na neke sastanke. ja sam godinama bila srednji autor koji se ubija od posla mislim, dve rechi. na konto mene. zena budala edip plus. zashto samo ja imam aflatoksin-saradnike, koji kad im ulozish prigovor na tumachenje rezultata, po pravilu pokushaju da jedan materijal proglase za drugi Edited May 23, 2014 by gospa buba Link to comment
Budja Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Da li u odnosima mentor/doktorant ima i gender issues? Mislim, mozda je muskim profanima lakse da emocionalno nagaze devojke. Muski mogu i da se potuku (bio slucaj na mom univerzitetu), a mozda i manje upadaju u teske emocionalne krize. Link to comment
gospa buba Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 (edited) Da li u odnosima mentor/doktorant ima i gender issues? Mislim, mozda je muskim profanima lakse da emocionalno nagaze devojke. Muski mogu i da se potuku (bio slucaj na mom univerzitetu), a mozda i manje upadaju u teske emocionalne krize. kod nas nije bilo, da ja znam, ali mi smo inzenjeri ^_^ hocu da kazem, kad kinje, kinje. (zene koje kinje zene su mnogo cheshce, u mom okruzenju) Edited May 23, 2014 by gospa buba Link to comment
Recommended Posts