gospa buba Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 rekao mi je jedan recenzent da bi valjalo da citiram samu sebe :D bolje sebe nego njegovu devojku ^_^ Link to comment
gospa buba Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 ovde samo ja radim <_< elem. iznenadjenje, mirakul! stize mi emajl od profesora chiji model surovo eskpolatishem i razradjujem i objavljujem vec 3 godine, draga gospodjo, mi smo mnogo srecni sto vam se nasha ideja toliko svidela, kako bi bilo da razmenimo experimente i uporedimo rezultate i nastavimo zajedno ka zalasku nauchnog sunca. oukej! :D idem da proverim dal potpisasmo onomad bilateralni sa grchkom ^_^ ako budem pametna, samo cu po mediteranu da se smucam -_- Link to comment
Amelija Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 naravno da i ja radim -_- upravo se borim s nekim člankom koji su nas pozvali da napišemo, a sada nam već treći put vraćaju na kojekakve dorade :D, no to je život a mediteran nije loš, ja ću jadna morati krajem meseca na Island a posle na leto malo u Hrvatsku pa na jesen malo u Sloveniju, sve u ime nauke (ekskurzija!) Link to comment
Amelija Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 i, kad sam već tu da malo gunđam: >> upravo se borim s nekim člankom koji su nas pozvali da napišemo, a sada nam već treći put vraćaju na kojekakve dorade :D, no to je život izgleda da nisu bili isti oni koji su uradili prvu turu recenzije (pa da lepo kažu aha ok ovo ste uradili, e sad još samo ovo i ono, a što ima neke veze) nego neki sasvim drugi koji sada hoće gomilu nekih sasvim drugih (i nimalo naivnih) promena, bem li ih sve u kompletu Link to comment
gospa buba Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 i, kad sam već tu da malo gunđam: >> upravo se borim s nekim člankom koji su nas pozvali da napišemo, a sada nam već treći put vraćaju na kojekakve dorade :D, no to je život izgleda da nisu bili isti oni koji su uradili prvu turu recenzije (pa da lepo kažu aha ok ovo ste uradili, e sad još samo ovo i ono, a što ima neke veze) nego neki sasvim drugi koji sada hoće gomilu nekih sasvim drugih (i nimalo naivnih) promena, bem li ih sve u kompletu naravno, neke experimente koje nemash u gradu i drzavi, nema ih u regionu i ni jedna zemlja sa kojom ikako saradjujesh/poznajesh nekog ih nema, to je najbolje :D sa pregledno poglavlje po pozivu se ispalih kao n+1 autor pre nekoliko godina, jer se dama prva autorka nije dovoljno raspitala o geniju koji je uputio poziv, a meni nije palo na pamet da kontrolishem, rachunam hajde, ti si velichina ti znash. posle primljenog pregleda od 25 strana in inglish, pripremljenog na zadatu modlu, izjavio je da mu je stiglo preko 1000 radova umesto planiranih 50 (!), te se izvinjava sto nece objaviti. i tako je ta stvar neslavno propala i chami chekajuci nadnu hard diska. ruku na srce, posle toga je propalo i shtoshta drugo, te tu najmanje zalim. ali lepa shkola, i pouchna -_- Link to comment
Amelija Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 eh, eh, ni pozivi izgleda nisu što su bili :/ Link to comment
gospa buba Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 eh, eh, ni pozivi izgleda nisu što su bili :/ pa nisu. sad imam karakondzulu kojoj samo fali cheshalj na ledjima i ledeno doba, koju ne mogu da udomim nigde, te tako saranih nekoliko meseci besmislenog rada. aj rada i manje, ali sredjivanje glupih slika i tabela u neki opskurni format, to me mislim dotuklo <_< Link to comment
Dr Arslanagić Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 ovde samo ja radim <_< Širim u inozemstvu slavu srpske nauke! Gradim mostove između institucija! I to o sopstvenom trošku! A Vi tako? Link to comment
Razzmatazz Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Moje znanje iz statistike glede pojedinih stvari je prilično zarđalo. Treba mi za Excel funkcija koja za zadato polje generiše n random brojeva čija suma formira taj broj. Dakle, ako u jedno polje upišem 50 i selektujem 5 polja pored, da mi on u tih 5 polja generiše 5 random brojeva čiji bi zbir bio 50. Problem je u tome što ne znam ni da li to šta meni treba ima neko ime, pa mi to komplikuje srč. U tom slučaju bi mi manje vremena uzelo da sam napišem makro za tako nešto, ali bih više voleo da iskoristim standardnu funkciju ukoliko ona postoji (zbog distribucije). Anyone? Link to comment
gospa buba Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Moje znanje iz statistike glede pojedinih stvari je prilično zarđalo. Treba mi za Excel funkcija koja za zadato polje generiše n random brojeva čija suma formira taj broj. Dakle, ako u jedno polje upišem 50 i selektujem 5 polja pored, da mi on u tih 5 polja generiše 5 random brojeva čiji bi zbir bio 50. Problem je u tome što ne znam ni da li to šta meni treba ima neko ime, pa mi to komplikuje srč. U tom slučaju bi mi manje vremena uzelo da sam napišem makro za tako nešto, ali bih više voleo da iskoristim standardnu funkciju ukoliko ona postoji (zbog distribucije). Anyone? napishi makro -_- napishi bilo shta. kad vidim excel, srce mi se ispuni poezijom pisanom u fortranu, i to mi bude sasvim dovoljno ^_^ mrzim excel. on je napravljen za drushtvenjake i oni ga razumeju. gomile nekih minijaturnih softvera mi bilo lakshe da pravim nego da se naganjam sta je autor hteo da kaze, gde je stavio i koja su mu ogranichenja. a i kod nas je srazmerno nepopularan, da kazem u struci... Edited May 15, 2014 by gospa buba Link to comment
расејан Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) А да нарндаш 5 бројева, сабереш и онда сваки поделиш са збиром и помножиш са 50 (или колико већ има у тој ћелији)? Edited May 15, 2014 by расејан Link to comment
Razzmatazz Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 А да нарндаш 5 бројева, сабереш и онда сваки поделиш са збиром и помножиш са 50 (или колико већ има у тој ћелији)? Bilo bi lepo kad bi mi trebalo samo za jednu keliju ili bilo šta šta je razumnije ručno uraditi. Treba mi na xy mesta i nekad hvata i po par stotina pripadajućih polja. Heh, "Batina raspodela" Voleo bih i ja da uradim to radije kao poseban programčić, ali kao insistira se na Excelu, nabijem ih (s oproštenjem). A ja sam u VB poslednji put pisao nešto dok je još Stane Dolanc bio živ. Link to comment
gospa buba Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Voleo bih i ja da uradim to radije kao poseban programčić, ali kao insistira se na Excelu, nabijem ih (s oproštenjem). A ja sam u VB poslednji put pisao nešto dok je još Stane Dolanc bio živ. ja se trudim da redovno napishem po neki red na zaboravljenim jezicima. ziv je stane :D Link to comment
расејан Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Па на програмчић сам и мислио... у метакоду (пошто вебеа пишем једном у пет година, ако и толико) параметри: опсег1, опсег2(опсег1 је твојих пет ћелија, опсег2 садржи оно 50)zbir=0for each oCell in opseg1.cells rndano=rnd() zbir=zbir + rndano oCell.value=rndanoend forkoef=opseg2.value/zbirfor each oCell in opseg1.cells oCell.value=oCell.value*koefend for Edited May 15, 2014 by расејан Link to comment
betty Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 zakacila sam se s mentorom pred kraj doktorata. jebala sam jeza. osecam se kao da raskidam s nekim. sramota me zbog ovoga, ali pozelim da budem u srbiji, poneta solidarnoscu zbog poplava, da se malo bavim stvarima koje su zbilja vazne. long story short je da sam zbog duge bolesti bila neraspolozena, a da je on to procitao kao manjak entuzijazma za nauku. i shodno tome nije hteo mnogo vise da se bakce sa mnom, da mi gleda podatke i pomaze kad naidjem na neku teskocu. kad sam rekla da sad imam dosta materijala da slozim u celinu i doktoriram, dodatno se uvredio. od tada samo hintuje da sigurno nesto nisam uradila kako treba, ali ni ne gleda sta pisem i ne razmislja o onome sto zakljucujem. ono, aktivno me sputava. na kraju je odlucio da drugom studentu da priliku da odrzi vazno predavanje na vaznom skupu o mojoj glavnoj temi istrazivanja. sad mi kaze da moram nekako da ga oborim s nogu, da ga ubedim da mi je stalo da ostanem u nauci. mislim se, jebi si mater, imam dovoljno znanja da ostanem u nauci i bez da tebe ista ubedjujem. ali to naravno ne mogu da kazem, los odnos sa bivsim mentorom je ravno akademskom samoubistvu. uhhh. Link to comment
Recommended Posts