betty Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 neki casopisi imaju deo gde recenzenti daju ocene za razlicite aspekte clanka, koje ti kao pisac ne dobijes (ili dobijes, zavisi od casopisa). tipa, koji je novelty of the results for the field, pa daju ocenu od 1 do 10. nekad recenzent i preporuku bira iz drop-down menija. urednik odlucuje i na osnovu toga. ali dobri casopisi nekad odbijaju odlicne clanke, jebiga. skoro sam pisala recenziju za jedan solidan, i isto sam bila prilicno prijateljski nastrojena, kao i drugi recenzent (u smislu da nista sustinski nije moralo da se menja), ali urednik je odlucio da nije dovoljno dobro za njihov super-duper casopis. za taj casopis, bitno je, izgleda, da je sve vec pre recenzije kristalno jasno i da je uz to nov i uzbudljiv rezultat. Link to comment
gospa buba Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 proshlo je vec 4 nedelje a niko mi nishta nije odbio. brinem <_< Link to comment
Kampokei Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 neki casopisi imaju deo gde recenzenti daju ocene za razlicite aspekte clanka, koje ti kao pisac ne dobijes (ili dobijes, zavisi od casopisa). tipa, koji je novelty of the results for the field, pa daju ocenu od 1 do 10. nekad recenzent i preporuku bira iz drop-down menija. urednik odlucuje i na osnovu toga. ali dobri casopisi nekad odbijaju odlicne clanke, jebiga. skoro sam pisala recenziju za jedan solidan, i isto sam bila prilicno prijateljski nastrojena, kao i drugi recenzent (u smislu da nista sustinski nije moralo da se menja), ali urednik je odlucio da nije dovoljno dobro za njihov super-duper casopis. za taj casopis, bitno je, izgleda, da je sve vec pre recenzije kristalno jasno i da je uz to nov i uzbudljiv rezultat. Uvek do sada sam dobijao generalnu preporuku recenzenta, pa mi jedino to bilo cudno. Ali, ovo je em prvi americki em nedvojbeno najbolji casopis u koji sam bilo sta slao, pa je onda za ocekivati da bude tih novih momenata u proceduri. Link to comment
Prospero Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 ... doktor nauka koji u celom tekstu piše zarez ne posle reči nego pravi razmak, tipa "xyz ,".... Link to comment
gospa buba Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 ... doktor nauka koji u celom tekstu piše zarez ne posle reči nego pravi razmak, tipa "xyz ,".... kojih nauka? ^_^ Link to comment
gospa buba Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 megatrendovskih mislim, to se ne rachuna, realno :( proshlo je vec 4 nedelje a niko mi nishta nije odbio. brinem <_< i to traje li traje <_< Link to comment
Prospero Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 ajde bubo i drugi prirodnjaci, da mi rečete ko je i kakav je ovaj srđan verbić koji će biti ministar prosvete i nauke. NOVI ministar prosvete biće Srđan Verbić, magistar fizike zaposlen u Republičkom zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanje - saznaju „Novosti" Link to comment
betty Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 e?! to je onaj iz petnice? Link to comment
gospa buba Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 (edited) nikad chula. apdejtovacu se sutra kod insajdera iz zavoda ^_^ poslala upit elektrichni -_- Edited April 24, 2014 by gospa buba Link to comment
betty Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 kako je ovo carski - pacovi menjaju ponasanje u zavisnosti od toga da li je istrazivac u labu zena ili muskarac. Link to comment
gospa buba Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 kako je ovo carski - pacovi menjaju ponasanje u zavisnosti od toga da li je istrazivac u labu zena ili muskarac. pa to je skroz ok, interakcija experimentatora sa experimentom. ja nekad po cele dane dobijam samo rezultate koji mi se svidjaju :D Link to comment
расејан Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 kako je ovo carski - pacovi menjaju ponasanje u zavisnosti od toga da li je istrazivac u labu zena ili muskarac. Ал' зато ће понашање пацова да се користи као ваљан научни доказ за 1 нешто... јер је то 1 нешто, јелда, установљено експериментом. Link to comment
gospa buba Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 odbishe ga konachno, nanu li im. referiji ga nagrdishe na 3 strane, ali ako imam da domerim experimente koje nemam (<_<), a onda ga editor ubi jednim udarcem. falim te bobe partenone, da ih ne chekam vishe, sad samo da ispregledam ko me josh nije razvalio u ove 2 godine, pa da tamo udam babadevojku i da platim ako treba realno, da ne znam da sam ove godine promenila oblast za dve nove, crkla bih. ovako, opushtencija Link to comment
Amelija Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 rekao mi je jedan recenzent da bi valjalo da citiram samu sebe :D Link to comment
Recommended Posts