Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Ne znam sto se zalis. Meni je jedanput proslo cirka 2 godine od predavanja prve verzije do objavljivanja rada - a nije kao da su me nesto mnogo drkali, bila je prva recenzija, zatrazili neke sitne izmene, pa druga posle koje je rad prihvacen bez izmena.

Sa ovim radom sam vec na vise od dve godine, po sest meseci za dve recenzije + rad na promenama + rupa zbog selidbe kada nista nisam radio.

E moji vi... Matica srpska prošle godine objavila zbornik radova sa naučnog skupa koji je održan 1998.

(nisam video svojim očima, preneto mi je)

bio neko danas u IFDT na predavanju igora dude? jos vaznije da li je neko snimao?

ja sam usao sa pola sata kasnjenja i nisam se mogao skoncentrisati do kraja.

ja sam došla na kraj predavanja, ostala na predstavljanju centra i zbornika posle. biće snimak svega na sajtu IFDT i  na njihovom youtube kanalu.

Edited by tazza

da li neko od inozemaca moze da nadje ovu knjigu u pdf formatu? google books mi ne daje bas ciljane strane

eugene mckenna

business psychology and organisational behaviour

naucni hejt.

u poslednjih nekoliko meseci sam odbijena za:

- dva granta iz sadrzinskih razloga

- jedan grant iz administrativnih razloga (ne mojom krivicom, al skroz me sjebalo)

- social welfare u holandiji (jer cu biti izvan granica zemlje vise od 10 nedelja po prestanku radnog odnosa)

- jedan clanak 

takodje se ispostavilo da je would-be postdok mentor shvatio da zapravo i nema novca da me finansira ukoliko bas svi grantovi propadnu, kao sto je prethodno tvrdio. al zato je muz dobio grant za univerzitet na koji sam se ja ustremila pa svakako idemo tamo, sto mi jos vise suzava opcije ako ispusim i za poslednji grant koji mi je preostao. a tu informaciju necu imati do jula. uz to, na grantovanje mi je otislo toliko vremena da plan da preko leta malo iskuliram nauku nece moci da prodje. jedini nacin da prodje je da prekrsim nekom dato obecanje da cu napisati invited review article, a to ne bi bilo dobro po medjuljudske odnose i karijeru na duze staze. 

summa summarum, previse posla ovih dana, a nista para ni muzike. ce da prodje, ali bilo bi bolje da prodje malo brze.

naucni hejt.

u poslednjih nekoliko meseci sam odbijena za:

- dva granta iz sadrzinskih razloga

- jedan clanak

.

plus jean. i to u poslednjih par nedelja.

Da, kod nje je i to opcija. 

Ja sam se nesto ohladila od te profesionalni naucnik price i pre nego sto sam pocela PhD, ali npr moj decko je prilicno neraspolozen za druge opcije.

plus jean. i to u poslednjih par nedelja.

Ja grantove ne pisem.

Za sada nema potrebe.

Pisem neke prepravke do ponedeljka, pa da se salje, druga runda.

Pre desetak dana stigao drugi rveiw, opet cetiri strane, idemo u trecu rundu.

Inace, ova odbijenica za clanak bila malo cudna. Prilicno OK komentari, konstruktivni, ali nista sustinski (sve uglavnom tipa "objasni malo bolje zasto..."). I ne vidim konacnu preporuku recenzenata, vidim samo njihove komentare. Mozda je to normalno, ali ja se jos nisam sretao sa tim. Kako god, veli urednik da recenzenti misle da je tema zanimljiva i vazna, ali "they also identify issues that are sufficiently serious, in my view, to preclude publication in..."