Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Stigao dopis da se izveštaji za 2013. ali i 2010. šalju, kao i prošle godine, do 20. januara. Niko ne objasni zašto i za 2010. ali je slobodna procena da se radi o godini kad se završavao projekat pa su mnogi radovi objavljeni u 2011. ali sa godinom "2010" kao odrednicom ostali neupisani u izveštajima, pa sad rade presek.

Stigao dopis da se izveštaji za 2013. ali i 2010. šalju, kao i prošle godine, do 20. januara. Niko ne objasni zašto i za 2010. ali je slobodna procena da se radi o godini kad se završavao projekat pa su mnogi radovi objavljeni u 2011. ali sa godinom "2010" kao odrednicom ostali neupisani u izveštajima, pa sad rade presek.
jel istina da pishe (nisam videla, chula sam preprichavanje) da sami moramo da izdelimo radove po projektima, ko je na vishe projekata?

Jel ovo?

Napominjemo da prilikom unosa referenci jedan rezultat morate prijaviti samo na jednom projektu (ukoliko je konkretni rad rezultat dva projekta, potrebno je da se rukovodioci projekata dogovore koji projekat će prijaviti konkretan rezultat).

mislim, mozda me gospod pogleda da se nekako dogovore bez psovanja <_<i inache mi je ovo jedna od najneproduktivnijih godina, sve sto sam napisala, a napisala sam izmedju 4 i 6, izaci ce sledece godine :isuse:

Onda moli boga da ne bude evaluacije odmah na početku godine nego tamo krajem, kada/ako završe projektni ciklus.
ono, nije bash da nemam nishta, nakupice se da ne poginem ^_^ali mislim da im se ne isplati evaluacja, morace da zarozaju sve i ovako i onako, preigrali su se na sammom pochetku...kad ako je pravi skup rechi...edip@indi. imam ja 1 rad na srpskom u nekoj domacoj metalurgiji, da ne kazu da nisam razvijala domacu nauku :lolol: Edited by thermal bug

sledeći utorak je sastanak sa ministrom (ako dođe) i bazićem (ako dođe), pa ćemo znati. hteli su da produže ciklus do kraja '15. a da sada urade evaluaciju, a onda su im iz pravne službe rekli "nemojte ljudi ko boga vas molim" jer je to krš posla, amendiranje projektnih ugovora itd, pa sada nije jasno šta će biti. ako ne produže projekat moraće da otvore konkurs 1. aprila.najbolji su ovi iz JUP-a, rekli da će ono što je naručeno u oktobru stići "krajem '14. a možda, samo možda, na leto". :0.6:

mislim, mozda me gospod pogleda da se nekako dogovore bez psovanja <_<i inache mi je ovo jedna od najneproduktivnijih godina, sve sto sam napisala, a napisala sam izmedju 4 i 6, izaci ce sledece godine :isuse:
4 i 6!Ti bi bila mega ekstra produktivna u drustvenim naukama. 1-2 papira godisnje u proseku u dobrim casopisima, naravno, sasvim dovoljno za dobru poziciju u UK. Recimo, za REF (periodicnu evaulaciju istrazivanja) se salje cetiri papira (ne znam da li je isto i za prirodnjake) za period 2008-2013.Uopste, u tom vrednovanju jer postoji neka razlika izmedju ocekivanja u pogledu broja publikacija izmedju prirodnjaka i drustvenjaka?
4 i 6!Ti bi bila mega ekstra produktivna u drustvenim naukama. 1-2 papira godisnje u proseku u dobrim casopisima, naravno, sasvim dovoljno za dobru poziciju u UK. Recimo, za REF (periodicnu evaulaciju istrazivanja) se salje cetiri papira (ne znam da li je isto i za prirodnjake) za period 2008-2013.Uopste, u tom vrednovanju jer postoji neka razlika izmedju ocekivanja u pogledu broja publikacija izmedju prirodnjaka i drustvenjaka?
ne znam, mislim, manje se trazi drushtvenjacima, naravno, nisu navikli na taj sistem, a i ne moze sve da se objavi napolju, prosto nije sve od planetarnog znachaja (jebote imam drushtvenjaka u kuci, a ne znam koji su kriterijumi :isuse::lolol:). drushtvenjaci se sushtinski loshijee snalaze u tome (ima razloga), pa se onda josh diferenciraju na institute i fakultete, razlichita su ochekivanja za zvanja, a na fakultetima se, kao sto znash, ni ne vidi na prihodu, osim kroz projekte... kod prirodnjaka je sushtina da li su teoretichari ili exp, exp imaju velike ekipe i favorizuju se radovi sa shto je moguce vishe razlichitih tehnika, sad vec imamo i po 12-13 autora na radovima, skandal. ako nemash mnogo saradnje izvan kuce, izbacujesh godishnje min 4 sa ekipom iz kuce, to je standard, ako imash saradnje, gde ti neshto uradish, a drugi pishu, samo nebo je granica ^_^a i to sve ako imash srece, naravno. uvek ima i loshih godina. a moze se biti i extra-baxuz. ja sam se npr pre par godina pogreshno postavila prema nekim internim tokovima (shta pogreshno, nisam se uopshte postavila), pa sam malo nayebala sa brojem publikacija, al popravljam se, srecom. i duvam u jogurt :lolol:mislim, svinjarija, jednom rechju, i besmislica. ali nema druge sad <_< Edited by thermal bug
i inache mi je ovo jedna od najneproduktivnijih godina, sve sto sam napisala, a napisala sam izmedju 4 i 6, izaci ce sledece godine :isuse:
pa zar se to ne uzima u obzir kao prihvaćeno za štampu?