Indy Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 ti bi samo da zadzebavas u zivotu, ne mere to tako Link to comment
Roger Sanchez Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Grčki arheolozi opet rajcaju raju....Mada bi trebalo ipak biti opće poznato da je bio pokopan u Somi u Rakotisu, i da ga je ono zlo ajatolah Kiril bacilo nekamo u smeće.. Link to comment
Amelija Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 u najavi je 1 potencijalni fajt između dve struje* u okviru zajedničkog projekta*jedni kažu da je određeni metod ultra-mega-giga-super i sve je bolji i bolji i to je metod budućnosti, a drugi kažu da je taj metod dostigao svoj maksimum te da je to to i da smo tu svi Link to comment
Dr Arslanagić Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Veruj mi, to je mnogo bolje nego da se bijete oko toga ko je veća srpska majka, Latinka Perović ili Dobrica Ćosić. Link to comment
Indy Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 dobrica wins, tits in frontSent from my iPhone using Tapatalk - now Free Link to comment
Takeshi Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 e dobro su se setili, da osim pravnika i ekonomista mozda jos nekoga pitaju za savet pri pisanju/sprovodjenju zakona i propisa.ime nove ekipe je dosta efektno: social and behavioral science teamWatching Behavior Before Writing the Rules AS a general rule, the United States government is run by lawyers who occasionally take advice from economists. Others interested in helping the lawyers out need not apply.Of course, there are some exceptions. The government employs scientists of many varieties in technical capacities, from estimating the environmental toxicity of a chemical to the structural soundness of a bridge. But when it comes to forming policies, these scientists and, especially, behavioral scientists are rarely at the table with the lawyers and the economists. Public Policies, Made to Fit PeopleIt makes sense for social scientists to become more involved in policy, because many of society’s most challenging problems are, in essence, behavioral. Using social scientists’ findings to create plausible interventions, then testing their efficacy with randomized controlled trials, can improve — and sometimes save — people’s lives, all while reducing the need for more government spending to fix problems later. Link to comment
Amelija Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Veruj mi, to je mnogo bolje nego da se bijete oko toga ko je veća srpska majka, Latinka Perović ili Dobrica Ćosić.Verujem, ali i ovo je vrlo, vrlo interesantno.Pogotovo što je u planu jedan još veći projekat gde bi trebalo da učestvuju svi, i npr jedna od glavnih tačaka tog projekta će biti metoda X, a ne mali % budućih učesnika otvoreno priča na konferencijama da je "metoda X, realno, sranje" Link to comment
gospa buba Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Verujem, ali i ovo je vrlo, vrlo interesantno.Pogotovo što je u planu jedan još veći projekat gde bi trebalo da učestvuju svi, i npr jedna od glavnih tačaka tog projekta će biti metoda X, a ne mali % budućih učesnika otvoreno priča na konferencijama da je "metoda X, realno, sranje" alo, ne moze bit interesantnije od personalnog sukoba latinke i dobrice, chak i sa (ne)izmenjenim imenima. personalni sukobi yebu kevu, ovo tvoje nauchno je sitno zezanje. nema supstancu ^_^ Link to comment
Amelija Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 e, e, e, ali ja lično nikada nisam morala da radim i sa latinkom i sa dobricom između dve vatre + da pokušavam da "pomirim" njihove totalno različite poglede na svetsa tim nebitnim likovima pak redovno Link to comment
Hamlet Strašni Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 jel mislite da bi trebalo da se napravi split od ovoga oko plata i/ili citiranja ili vam je ok da nastavite ovde? Link to comment
gospa buba Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 (edited) nemoj chicha, super nam je ovde, nemoj molim te josh jedno nauchno coshe za nas petoro.i ovo je mnogo.vidish da se naguravamo na jedno mesto ko ovce, nismo mi za mnogo :Dedip. ti ovo chitash, siroche :Pedip2. i sledeci put molim crvena slova, da se josh vishe prestravim, shta ako si dosho da izvrshish 1 TA nad nama, dok ne pazimo ^_^ Edited September 21, 2013 by thermal bug Link to comment
mei Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 moj vocap:"mentorišem" genija, koji nije fizičar, nego informatičar, undergrad koji obožava da rešava probleme (cyber security, dekripcija etc.). on je čuo za projekat na kome ja radim preko prijatelja, i pitao mene i bivšeg kolegu (koji nas je napustio u zamenu za rad na roveru curiosity u nasi pre mesec dana) da radi besplatno za nas, a u zamenu da ga mi podučavamo fiziku :D. on nama treba neverovatno, pošto je jedan bitni deo projekta napraviti komunikacione linkove izmedju nas i mnogih nekih drugih svuda po svetu, primati od njih podatke, a njima slati rezultate naših analiza sve u realnom vremenu. nagovorismo ga, nekako, da ne pominje nikome kako želi da radi za džabe, nego da ćemo da pitamo više instance da li hoće da ga zaposle, pošto undergrad studenti mogu da rade na projektima max 20 sati nedeljno za 10$ po satu. napokon smo ga zaposlili, i sad sam njegov metnor, te treba da se sastajem sa njim bar jednom sedmično da vidim kako napreduje, a drugog dana u sedmici sastančimo svi zajedno sa ostatkom grupe. fora je što je njemu deo projekata na kome radi neverovatno lak i može da ga odradi za nekoliko sati, a moramo kao da prezentujemo korak po korak ostatku grupe kako napreduje. onda tokom sastanka on kucka po svom tabletu, dok drugi pričaju o razvoju celu stvari, a meni šapuće kako radi na nekom problemu dešifrovanja čisto zabave rade i kao mora da ga reši do kraja dana jer je to igra koju igra sa bivšim profesorima (jedni drugima neprestano salju probleme iz zabave), i onda mi objašnjava detalje svog algoritma za dešifrovanje i blabla . Link to comment
Recommended Posts