Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

I ja bih ovo.
Ja bih takodje mogao da radim testove, pisem seminarske i slicno za pare. (Bila je jedna mlada Kineskinja ovde koja je razvila slicni biznis model™, ali su je uhvatili). :(
I ja bih ovo.
ali iz razlicitih oblasti :). npr. sledeci iz comp science pa onaj sledeci iz folozofije... milina :)cak i pre nego mi se smucio bench work, jedna od stvari koje su mi izazivale nelagodu je bila ta ideja da ako nastavim utabanom stazom uobicajene akademske karijere, onda ta uska oblast i ostaje jedina oblast kojoj cu moci da se posvetim. bas skoro imala razgovor o tome, gde smo zakljucili sa zaljenjem da ovo vise nije ono od pre 70 godina kada su se npr. pioniri moderne genetike presaltavali sa fizike na biologiju i slicno.

Meni kolega rekao da je recenzirao moj clanak, naslepo, inace je sve proslo ok tako da sam se toga setio tek kad si ti postavila pitanje :) Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2

Pa da, sve to uglavnom ide anonimno :) (s tim što recenzent neretko može da provali ko su autori, za obrnuto nisam sigurna)Nego desilo mi se 2-3 puta za neke fine (i uspešno objavljene) članke koje sam recenzirala (pozitivno) da su pisali ljudi koje /dobro/ znam, pa mi palo napamet da im kažem al nisam bila sigurna da je to ok pa na kraju ipak nisam.

nemoj, realno nema potrebe. ako im bude trebala zahvalnost sami će se javiti sa nekom molbom tipa "eee, a ja ti pustio rad u časopis..."

nemoj, realno nema potrebe.
ok, znači ispravno sam postupila ;-)btw nisu oni meni pustili rad nego ja njima :Dbtw2 ja nikada nisam saznala ko su bili moji recenzenti za bilo šta

meni je jednom prisao tip na konferenciji gde sam imala poster, i postavljao mi pitanja iz kojih je bilo jasno da je procitao clanak... koji je u tom momentu jos uvek bio pod revizijom :)

Meni je (nekada) dobar drugar odbio manuscript (ne zna da znam), tj. dao glat negativnu recenziju. Posle je to izaslo drugde, ko ga yebe.

Svasta pa imas pravo i da predlozis recezente na uredniku je da odluci. Najgore kad vam se zalome ljudi sa kojima imate sukob oko pristupa i tumacenja, a nema mnogo casopisa ni ljudi koji se time bave a moras da stampas, sto se desilo mom poznaniku u prosloj deceniji.

Edited by fonTelefon
pa bar nije problem rešiti se lepote danas u doba svakomesečnih roditeljskih darova od 3,500 funti i uznapredovale svakakve hirurgije...
ne znam da li je ovo zaista na slici ona, ali u londonu se zaista svasta smatra za lepo taki im prosek. cisto bicarenje ima se moze se.
Yitang Zhang proves a landmark theorem
Rumors swept through the mathematics community that a great advance had been made by a researcher no one seemed to know — someone whose talents had been so overlooked after he earned his doctorate in 1992 that he had found it difficult to get an academic job, working for several years as an accountant and even in a Subway sandwich shop.“Basically, no one knows him,” said Andrew Granville, a number theorist at the Université de Montréal. “Now, suddenly, he has proved one of the great results in the history of number theory.”
zhang2x3.jpg Edited by odmor
Meni je (nekada) dobar drugar odbio manuscript (ne zna da znam), tj. dao glat negativnu recenziju. Posle je to izaslo drugde, ko ga yebe.
i meni bas nedavno :)doduse nismo bas privatno drugari, van konferencija, ali generalno se volimo, uzajamno postujemo i povremeno pijemo zajedno... bas smo u to doba nesto vecerali i pili zajedno i cak mi je covek i rekao kako mu se rad mnogo svideo (nasi radovi su svi objavljeni na preprint serveru dosta pre zvanicnog objavljivanja u casopisu)... i onda se nekim komentarom izdao da ga je on odbio :Da sta ce covek kad iskreno tako misli... ja i dalje mislim da (verovatno) nije u pravu, ali ne mogu da mu zamerim, odbio bih i ja njemu da mislim da tako treba.(u ovom slucaju nije bilo neslaganje oko nauke, nego samo razmimoilazenje u subjektivnoj proceni gde rad treba da bude objavljen, tako da ni to cestitanje nije bilo nesto licemerno)inace kod nas se relativno cesto (sa)zna ko su recenzenti. definitvno pozitivni, a nekada eto i negativni.super za ponovno predavanje!