betty Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 a i stvari umeju da deluju manje kriticno iz perspektive nekog ko je zamalo zapalio kucu jer je zaboravio da je ukljucio sporet :trep_trep: Link to comment
Prospero Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 "gde letujete?letujem u garaži da ne zapalim kuću" Link to comment
Amelija Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 dobih neke članke na recenzijuza radionicu koja se bavi određenim problemom (zvaćemo ga problem D) koji je težak, pa je interesantno pronaći metode kako da se to prevaziđe, poboljša, itd itdu jednom članku ispituju neke podatke i ponosno zaključujunapetost rasteda je problem D težak Link to comment
Indy Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Pa, dobro, to nije nista lose. Korpus znanja o tome da je D tezak problem je uvecan, a taj rad je 1 doprinos tome. Da se stampa! Link to comment
Indy Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 (edited) Moje francusko-medjunarodne kolege traze da (mi koji smo ranije bili gostujuci prof ili studenti kod njih) kreativno osmislimo 1 perspic na kojoj ce biti prisutna kljucna rec Vintage.Pa daju predloge: - natpis moze da bude na majci u kojoj se slikamo; - ili da se slikamo s papirom na kom to pise; - ili da natpis bude u pesku na plazi; - ili ispred univerziteta ili nekog spomenika. (EDIT. Na kom stoji taj natpis).Ima par meseci da se smisli fotka... pa ako neko ima vickastu ideju, shoot! :)EDIT 2. Ideja Nosim se mislju da photoshopujem sebe namesto Michael Boltona na ovom omotu :D ... ili jos bolje da nadjem LP negde i da se slikam s istim. Edited May 14, 2013 by Indy Link to comment
fonTelefon Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 (edited) Moje francusko-medjunarodne kolege traze da (mi koji smo ranije bili gostujuci prof ili studenti kod njih) kreativno osmislimo 1 perspic na kojoj ce biti prisutna kljucna rec Vintage.Pa daju predloge: - natpis moze da bude na majci u kojoj se slikamo; - ili da se slikamo s papirom na kom to pise; - ili da natpis bude u pesku na plazi; - ili ispred univerziteta ili nekog spomenika. (EDIT. Na kom stoji taj natpis).Ima par meseci da se smisli fotka... pa ako neko ima vickastu ideju, shoot! :)EDIT 2. Ideja Nosim se mislju da photoshopujem sebe namesto Michael Boltona na ovom omotu :D ... ili jos bolje da nadjem LP negde i da se slikam s istim. Kod tebe rec je nako implicitna visi u vazduhu Edited May 14, 2013 by fonTelefon Link to comment
Indy Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Lomeca vest: BBC dokumentarac o R Feynman-u, emitovan juce u UK, okacen je na YouTube. Link to comment
Amelija Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Nije ti to pitanjce, vec pitanjcetina. Zavisi od toliko faktora, da ne verujem da moze da se da prost odgovor. Zavisi od struke, zavisi od dela sveta, zavisi od licnih veza i poznanstava (najvise), zavisi od boba i oca...Pa zapravo je i ovo odgovoretina :)Znači da nije prosto "jednom ako promeniš nema povratka", "ili si s nama ili si s njima", i slično. Link to comment
lostfanforever Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 ovo mi daleko bolje i realnije nego ona neka glupa kampanja EU sa sve pink karminima i ostalimhttp://vimeo.com/64538503 Link to comment
Aineko Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 (edited) akademija je k'o hotel kalifornija. pre dve nedelje krenula da radim sa nekim comp. science likom koji se bavi izmedju ostalog i bioinformatikom. prakticno je to krenulo bukvalno od mog "I have a biology background and want to learn as much as I can , as fast as I can about comp. science, so can I learn from you?". danas on dolazi sa casual pitanjem "a sto ti ne bi prekinula tvoje undergraduate studije i krenula kod mene PhD iz comp science?". pa jos se on kao usput, no pressure, raspitao vec u grad school da li neko bez undergrad degree iz comp. sc. moze da se upise na comp. sc. PhD... sto je najzesce od svega, jednog trenutka sam shvatila, da mi zdravlje nije takvo kakvo je, ja bih jos mozda, na jedna brief trenutak, i razmislila o njegovom predlogu . Edited May 17, 2013 by estel Link to comment
Indy Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Treba im jeftina radna snaga. Kad budes menadzovala baze podataka (ili tako nesto) za koju godinu, bice ti godisnja plata veca od njegovog 3-godisnjeg istrazivackog budzeta. :) Link to comment
Aineko Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 ma normalno (za jeftinu radnu snagu). ali kako je lepo opisao kako se PhD iz comp. science razlikuje od onog u biologiji, pa kako je to interesantnije jer je drugi princip pa bla bla, tacno vidim da bi mi se pre neku godinu 'zacaklele oci'... Link to comment
Indy Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Sto je najgore od svega, tebi bi to i bilo lakse od BSc. Kao sto bi i meni bilo lakse da radim PhD-eve do kraja zivota, umesto sto radim stagod da je to sto radim. Poenta je, u cemu je poenta. Link to comment
Amelija Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 da radim PhD-eve do kraja zivotaI ja bih ovo. Link to comment
Recommended Posts