Notorious Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 navodno sutra vlada zivota ili smrti ^_^ Danas je rukovodiocima stigao mejl sa odgovorima MPNTR Vladi, ne mogu da okačim fajl jer je preveliki (skenirani dokument). Meni njihova obrazloženja ne deluju dovoljno ubedljivo.
gospa buba Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 (edited) Danas je rukovodiocima stigao mejl sa odgovorima MPNTR Vladi, ne mogu da okačim fajl jer je preveliki (skenirani dokument). Meni njihova obrazloženja ne deluju dovoljno ubedljivo. taj pdf je besmislen. narochito na drugom listu gde detaljno navodi fantastichnu saradnju sa institutima i zisom, gde su se instituti sve pitali i sve je bilo apsolutno transparentno. i on uopshte ne razume shta se desilo, kad je sve bilo u najboljem redu -_- meni je taj papir kao kad sinisha mali kaze da, poshto nije obveshten, on se oseca bezbedno, vrhunac radikalshtine adobro mi je od te priche. a i to tek danas. stvarno imam fantastichan prag Edited May 5, 2016 by gospa buba
Dagmar Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Znači sutra pada ili ne pada konkurs, kao indikacija toga da li Verbić ostaje ministar. Šta će ono Gašić sad da bude?
Notorious Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 taj pdf je besmislen. narochito na drugom listu gde detaljno navodi fantastichnu saradnju sa institutima i zisom, gde su se instituti sve pitali i sve je bilo apsolutno transparentno. i on uopshte ne razume shta se desilo, kad je sve bilo u najboljem redu -_- meni je taj papir kao kad sinisha mali kaze da, poshto nije obveshten, on se oseca bezbedno, vrhunac radikalshtine adobro mi je od te priche. a i to tek danas. stvarno imam fantastichan prag Odgovor je klasično zamazivanje očiju začinjeno ponekom činjenicom, tek da ne deluje kao slobodan sastav. Ne usuđujem se da mislim, posebno u svetlu iskustva sa opremom iz prethodnog projekta.
Paul Gompitz Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 18 000 istrazivaca?? Fantazija. Nama treba pokret Spasimo Srbiju od nauke. Jel to sve stalno zaposleno ili ima neko ko nece sisati budzet 40 godina?
Dr Arslanagić Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 wow, skoro 100 miliona evra godišnje za 18000 zaposlenih u nauci!
gospa buba Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 (edited) uopshte mi nije jasno odakle se sad pojavljuje novih 7 hiljada ljudi. jedino ako nije neka navala megatrendova... mislim, di su do sada bili ne verujem da nas cheka bilo shta dobro <_< Edited May 5, 2016 by gospa buba
Dr Arslanagić Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 Ne znam ni ja. Poslednja zvanična cifra (od omomad kada je Đelić primio baš puno ljudi) je oko 12.000. Možda su računali sve, od čistačica, preko članova nadzornih i upravnih odbora, do spoljnih saradnika.
Dr Arslanagić Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 ali ne Prospero, koliko beše treba da se izdvaja GDP-a za nauku po EU standardima? Koliko izdvajamo sada?
Paul Gompitz Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Po EU standardima doktorant nakon sest godina dobije preporuku mentora i napusti instituciju. Ako nije bio dovoljno produktivan napusti i ranije sa preporukom koja i nije za pokazivanje. Po srpskim standardima svaki mediokritet koji se uvalio u nauku ostaje u istoj dok ih penzija ne rastavi. A mozda i duze.
bigvlada Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 ali ne Prospero, koliko beše treba da se izdvaja GDP-a za nauku po EU standardima? Koliko izdvajamo sada? Ako mislimo da ih ikada stignemo, treba da se ugledamo na Izrael, ne EU.
gospa buba Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Po EU standardima doktorant nakon sest godina dobije preporuku mentora i napusti instituciju. Ako nije bio dovoljno produktivan napusti i ranije sa preporukom koja i nije za pokazivanje. Po srpskim standardima svaki mediokritet koji se uvalio u nauku ostaje u istoj dok ih penzija ne rastavi. A mozda i duze. dok ne postane direktor, pa ga penzia jedva rastavi...
gospa buba Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Kako Политика сазнаје Влада Србије је на јутрошњој седници поништила конкурс за научно-истраживачке пројекте. nezvanichno. imali su praktichno 2 godine da naprave ovo neverovatno sranje, pa sad ponishtili ga ili ne, svejedno <_<
Prospero Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Moj novi sef projekta javlja da jeste oboren by Tapatalk
Prospero Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 I ovaj akt o konkursima su doneli nakon zakonski propisanog roka od 60 dana. Sami sebi su dali toliko fore i nisu ni to mogli da ispostuju. A ovo oko bodovanja je samo vrh ledenog brega, msm to negde i prihvatam da bude ovako ili onako kako mudre glave odluce by Tapatalk
Recommended Posts