Notorious Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Ja ću se kao ja zanesvestiti od konfuzije i transfera blama
Prospero Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Ja bih na njegovom mestu rekao "pecat je kod mene u dzepu, zbogom zohari" i onda odjahao u sumrak, da upotpunim trenutak Kakva budalcina, bogo moj by Tapatalk
Notorious Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Pita li se neko koliko ovo zaigravanje košta (vreme i živci se ne računaju, naravski)?
gospa buba Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) Ja bih na njegovom mestu rekao "pecat je kod mene u dzepu, zbogom zohari" i onda odjahao u sumrak, da upotpunim trenutak Kakva budalcina, bogo moj by Tapatalk zivote kakav je ovo svinjac. edip@notorious. ovo je izgubljena godina***. objavice se neki restlovi shta je ko imao na chekanju, zavrshice se shta je ostalo, a ozbiljno ce se chekati da se zvanichno pochne, ko bude mogao pochece i ranije, ali sve zajedno, vrlo losh utisak i vrlo losha atmosfera, koja nikom, apsolutno nikom nije trebala. ja sam lichno uchestvovala u prijavljivanju 3 projektna ciklusa do sada, nekad kao desna ruka, nekad kao podizvodjach sa desnom rukom, ali nikad, apsolutno nikad nije generisana ovakva histerija, chak ni kad su pochele kategorizacije, chak ni kad su se ozbiljno menjali uslovi kao 2010-11. ovoliko ludilo nikad nisam videla *** i proshla je izgubljena, kraj se ochekivao 2014, ko shto je i trebalo da bude, ljudi su chekali da formiraju nove timove, da pochnu nove oblasti, a to se nikako nije deshavalo, mada se zajednica u stvarnosti pregrupisala josh 2014. ja dve godine radim 'ilegalno' potpuno novu oblast, koju ne mogu da knjizim u zaslugu projekta, jer ima veze samo u metodologiji. te radove mogu da vuchem kao personalnu zaslugu (sreca pa moze makar to <_<), ali faktichki archim resurse projekta kome to nije tema. dok chekam 2 godine da se oni smiluju . vrlo retko se to shto i mi i laici kapiramo da nauka jeste pokorava administrativnim budalashtinama... i tako je svuda u svetu <_< edip. i taj bulshit sa fazama i aktivnostima (i predvidjenim autputom do na broj radova neke kategorije ), pa to samo ako su knjigovodju uzeli da im smisli. do 15og cu snazno sintetisati, da bih vec 16og zapochela rachun, a 31 aplikaciju, pa cu sve zavrshiti 15og sledeceg meseca. to u zivotu jebemliga mozda ide u poreskoj upravi ili narodnoj banci, ali vidim da i oni imaju lufta za budzenje <_< Edited April 22, 2016 by gospa buba
Prospero Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Ali taj covek nije propustio priliku da usere stvar, od svadjanja sa sindikalcima preko tihe erozije rada strucnih tela u nauci do ovoga blesavljenja. Ja sam ovde pisao da mislim da su ujebali stvar jer nisu dobili misljenje NacSaveta, a koji ne funkcionise jer genijalci prosto ne mogu da odrze zupcanike sistema u okretanju, ali sam mislio da gresim i da su se bar zakonski pokrili. Ali neeee by Tapatalk
gospa buba Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) Ali taj covek nije propustio priliku da usere stvar, od svadjanja sa sindikalcima preko tihe erozije rada strucnih tela u nauci do ovoga blesavljenja. Ja sam ovde pisao da mislim da su ujebali stvar jer nisu dobili misljenje NacSaveta, a koji ne funkcionise jer genijalci prosto ne mogu da odrze zupcanike sistema u okretanju, ali sam mislio da gresim i da su se bar zakonski pokrili. Ali neeee by Tapatalk ja sam chak pokushavala (navedena od strane nekih podmuklih drushtvenjaka :P) da dokuchim za koga radi taj chovek, u bilo kom smislu teorije zavere, cia bia nasa ovaj onaj palac, pa da se kao teshim da slepo izvrshava naloge spolja (ko shto se slepo izvrshavaju kada je u pitanju reforma obrazovanja), jer to shto radi nije bash proshlo pored smisla na nekoj blizoj udaljenosti ^_^ al eto. ja ne mogu ni ljucku zaveru da imam edip. da ne pominjemo da sad ne mogu da spavam od skocka Edited April 22, 2016 by gospa buba
Notorious Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 zivote kakav je ovo svinjac. edip@notorious. ovo je izgubljena godina***. objavice se neki restlovi shta je ko imao na chekanju, zavrshice se shta je ostalo, a ozbiljno ce se chekati da se zvanichno pochne, ko bude mogao pochece i ranije, ali sve zajedno, vrlo losh utisak i vrlo losha atmosfera, koja nikom, apsolutno nikom nije trebala. ja sam lichno uchestvovala u prijavljivanju 3 projektna ciklusa do sada, nekad kao desna ruka, nekad kao podizvodjach sa desnom rukom, ali nikad, apsolutno nikad nije generisana ovakva histerija, chak ni kad su pochele kategorizacije, chak ni kad su se ozbiljno menjali uslovi kao 2010-11. ovoliko ludilo nikad nisam videla *** i proshla je izgubljena, kraj se ochekivao 2014, ko shto je i trebalo da bude, ljudi su chekali da formiraju nove timove, da pochnu nove oblasti, a to se nikako nije deshavalo, mada se zajednica u stvarnosti pregrupisala josh 2014. ja dve godine radim 'ilegalno' potpuno novu oblast, koju ne mogu da knjizim u zaslugu projekta, jer ima veze samo u metodologiji. te radove mogu da vuchem kao personalnu zaslugu (sreca pa moze makar to <_<), ali faktichki archim resurse projekta kome to nije tema. dok chekam 2 godine da se oni smiluju . vrlo retko se to shto i mi i laici kapiramo da nauka jeste pokorava administrativnim budalashtinama... i tako je svuda u svetu <_< edip. i taj bulshit sa fazama i aktivnostima (i predvidjenim autputom do na broj radova neke kategorije ), pa to samo ako su knjigovodju uzeli da im smisli. do 15og cu snazno sintetisati, da bih vec 16og zapochela rachun, a 31 aplikaciju, pa cu sve zavrshiti 15og sledeceg meseca. to u zivotu jebemliga mozda ide u poreskoj upravi ili narodnoj banci, ali vidim da i oni imaju lufta za budzenje <_< To je to, i meni je treći projekat u čijem prijavljivanju učestvujem, bilo je brljanja, nepotrebog komplikovanja (seti se prebacivanja refereni u ascii format) i nedoumica, ali ni blizu ovom stepenu izmeštenosti iz razuma. Nisi jedina, i ja sam se izbečila od zabezeka.
gospa buba Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) Nisi jedina, i ja sam se izbečila od zabezeka. eto -_-. za srecu je potrebno ovoishno :D ... ali ne u svojoj kuci ^_^ Edited April 22, 2016 by gospa buba
Notorious Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Nikako u svojoj kući. Sad ću da probudim sirotog psa da bazamo po kraju dok mi ne izvetri adrenalin.
gospa buba Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) Nikako u svojoj kući. Sad ću da probudim sirotog psa da bazamo po kraju dok mi ne izvetri adrenalin. bazala sam vec psa u pola jedan. mnogo sam srecnija nocu nego danju, ako moram bit u varijanti sedimo-na-obali-moj-pas-i-ja aj spavajte narode, cheka nas serija velikih dana ^_^ sa pucanjem i gicanjem -_- Edited April 22, 2016 by gospa buba
Dr Arslanagić Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Živ nisam dok ne vidim ko će biti novi ministar. Ovog će biti vraški teško nadmašiti.
hazard Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Cenis da nece ostati na svom mestu, kao provereni dupeuvlakac, u stilu Tasovca?
gospa buba Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 (edited) Cenis da nece ostati na svom mestu, kao provereni dupeuvlakac, u stilu Tasovca? mislim da ce se i vlasnik dupeta malo neshto pitati ^_^ ovakva zabava 14 minuta pre izbora, kad mnogo veci neprijatelji nasrcu... paaa, nisam sigurna... i dalje pokushavam da dokuchim zashto je bilo toliko bitno da se preskochi zakonska procedura. chak i kad zanmarimo da su odluke i dokumenti u prilichnoj meri nebulozni, na previshe mnogo mesta, pa nisu prvi na svetu nakaradni, zna se kako se to radi <_<. pametni ljudi pogledaju, treba nam nacionalni savet da odobri ovu ochiglednu brljotinu, dobro, daj koga treba za nacionalni savet, nikakav problem, treba matichni odbori, napuni. treba javna rasprava, simuliraj javnu raspravu. pa mi zivimo taj zivot decenijama, nije da bash nismo navikli da se upravljacke strukture brzo i lako napune nekompetentnim likovima, ili, ako imash srece, karakterima koji su objavili 500 radova koji su citirani 1 put ^_^. chitavi upravni odbori instituta su ishakovani za popodne tako shto je vlada donela odluku da je sastav uo tipa (n+1):n u korist vlade, pa su razvlashcena nauchna veca, pa ti posle prichaj pod cilindrom shta hocesh... nama su ljudi izmene zakona o nid praktichno curile sa nekih privatnih mejlova nechijih ortaka iz inostranstva, pa smo tako saznavali u kom smeru ga menjaju <_< znachi nije bash toliki problem da isposhtujesh sistem dok pokushavash da proterash neku budalashtinu po svaku cenu. pa ni to nisu umeli mislim, osim shto povijesno kukam, ja i dalje ovo ne razumem, zashto tako Edited April 23, 2016 by gospa buba
gospa buba Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 (edited) Poštovani,Obraćam vam se kao predsedavajućim ljudima tri najznačajnije organizacije u našoj nauci. Vi svakako znate koliki je trud uložen da stignemo do konkursa. Znate i koliko je bilo opstrukcije pri pokušaju da dobijemo Zakon o nauci i Strategiju, da imenujemo Nacionalni savet za nauku, da objavimo pravilnike itd. Bez obzira na ozbiljne teškoće i činjenicu da smo ceo posao praktično počeli tek u avgustu prošle godine, došli smo do sasvim korektnog konkursa. Sigurno je da bi sve to moglo da bude i malo bolje, ali je rezultat ipak mnogo bolji od alternative koja bi imala nesagledive posledice po našu nauku.Ono što se sada dešava sa konkursom je potpuno izvan domena u kom ministarstvo može da ga kontoliše. Sada je sve u rukama naučne javnosti - ako se ta javnost odmah oglasi i kaže da nam konkurs neophodan, konkurs će opstati, međutim, ako ta reakcija izostane, bojim se da će stvar potpuno izmaći kontroli. Molim vas da učinite ono što je u vašoj moći da regularno otpočnemo novi projektni ciklus.Srdačno,Srđan Verbic e moj majstore... a ima i taj papir koji cheka na potpis vladara vlade. zbilja zvanichan papir. a meni se bash ne radi danas <_< edip. ovo je upuceno zajednici instituta. a sad ce da pochnu da nam prete da cemo ostati bez plate -_- pa gde je bila rodjache zajednica kad se pravio zakon akta pravilnici i chudesa, sve po ladu :( ja ne mogu da verujem. ali stvarno. a ne znam vishe ni shta tachno Edited April 25, 2016 by gospa buba
Prospero Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 bajo moj, "regularno otpočinjanje konkursa" je trebalo da bude 1.1.2015. a ne 1.7.2016. plate su izglasane za celu godinu, uredno sve stoju u zakonu u budžetu. ima puno vučićevskog prenemaganja i krivljenja drugih, nevidljivih sila, a malo kritičke introspekcije. eff him
Recommended Posts