Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted
Mislis da mi nismo ziveli u to vreme? Da smo se izlegli 2000.?I ja sam ziveo od 3 marke koliko su primali moji. Ginuli su ljudi koje sam poznavao (ortakov otac, burazerov drug), ginula je i rodbina (tecina porodica, muslimani iz okoline Tuzle, imali su cast da ih srpska vojska ceo rat gadja sa planine)... I mi smo ziveli u to jebeno vreme, ali to ne znaci da o tom vremenu ne mogu da razmisljam realno. Sto realnije gledamo na to vreme, manje su sanse da se to ponovi.
Mislim, inače ne bih napisao to što jesam.
  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted
Da, samo sto se ovde ne radi o razlicitom misljenju, nego o tome sto pojedinci mrtvi hladni tvrde da je ubica, ratni zlocinac i organizator genocida manje zlo od nekoga ko nije ubica, ratni zlocinac i organizator genocida. To nije stvar drugacijeg stava i gledista, vec elementarne pristojnosti. Ne toliko prema sagovornicima (mada i prema njima), koliko prema zrtvama ubice, ratnog zlocinca i organizatora genocida.
Zaboravio si par sitnica:1) da se govorilo o periodu kad ratni zločinac, organizator genocida i ubica još uvijek nije bio to što jest, a vremeplovi nedostupni i2) da se govorilo o periodu kad je ovaj drugi koji nije ubica, ratni zločinac i organizator genocida prijetio...paaa, ubijanjem i ratnim zločinima.Tu valja dodati i objašnjenje onog Bin Ladena - valjda su za Indyja svi oni koji misle da je a priori ocjenjivanje određenih grupacija kao opasnih idiotizam koji nema veze sa liberalizmom ljubitelji Bin Ladena.
Posted
Zaboravio si par sitnica:1) da se govorilo o periodu kad ratni zločinac, organizator genocida i ubica još uvijek nije bio to što jest, a vremeplovi nedostupni i2) da se govorilo o periodu kad je ovaj drugi koji nije ubica, ratni zločinac i organizator genocida prijetio...paaa, ubijanjem i ratnim zločinima.
Ne, ne razumeš ti tu veliku filozofiju, Vuk nije došao u priliku da sprovede svoj program, dakle, bio je bolji i nije odgovoran nizašta. Nije ratni zločinac iako je slao dobrovoljce, nije potpirivao rat iako je pozivao na rat i ubijanja, nije raspirivao mržnju jer je samo pretio da će nas ustaše poklati u noći i da na to treba odgovarati.Mene samo čudi kako je to bradato smeće izbeglo sud, što onaj za ratne zločine, što kriminalistički zbog silnih krađa i prevara. Verovatno je sisao kitu i levo i desno, i domaćima i stranima, i levo i desno, i centrima domaće i centrima strane moći, nemam drugo objašnjenje :(
Posted
pa to da sam umro devedesete
Pa tema (u stvari troll, tema je Draža) i jeste postavljena samo na izbore 1990. i u kojoj meri je Zlobimir bio racionalan izbor za većinu u tom trenutku, s obzirom na to šta se znalo do 1990.Kritika Kimove opaske sa vremeplovske strane je već malo passe. <_<
Posted

heh, sad sam sjetila curice iz mog razerda u osnovnoj skoli, vidoje zarkovic joj je bio nekakav stric, kolko je bila odusevljena sto su tata i striko nasli da porodicna loza vuce korijenje direktno od nemanjica :Dgodine nacionalezoterizacije

Posted
Pa tema (u stvari troll, tema je Draža) i jeste postavljena samo na izbore 1990. i u kojoj meri je Zlobimir bio racionalan izbor za većinu u tom trenutku, s obzirom na to šta se znalo do 1990.Kritika Kimove opaske sa vremeplovske strane je već malo passe. <_<
Ne kritikujem sa vremenske distance, nego teško je tražiti objektivnost na temi gde je deo onih koji učestvuju proživeo deo posledica, pa teško može da izdvoji samo jedan trenutak u kontinuumu koji i dalje proživljavamo, te je za njih izolacija tog trenutka pomalo svetogrđe, spadam delom u te recimo. Drugi deo se poziva na jutub klipove skinute sa slobovizije, isečke iz intervjua objavljanih najčešće sa namerom već nekom itd. Zato dolazi i do pucanja, ovaj moj post je bio originalno na onom aj zdravo topiku, a čudima moderne tehnike se pojavio ovde.
Posted
Sada upadas u sopstvenu zamku i sve trpas u nacionalno. Zajebana stvar, zar ne.
Prema svim dostupnim saznanjima Sloba je izgradio političku karijeru na zaštiti tzv. nacionalnog interesa, u sukobu s Albancima, Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima, pa opet Albancima i tzv međunarodnom zajednicom, reprezentiranom UN i NATO.Sad vidim da to gledanje nije baš tako rasprostranjeno kako mi se činilo. Rado bih pročitao kako je zaista bilo, tj. koji je centralni politički motiv Slobine karijere.
Posted
Prema svim dostupnim saznanjima Sloba je izgradio političku karijeru na zaštiti tzv. nacionalnog interesa, u sukobu s Albancima, Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima, pa opet Albancima i tzv međunarodnom zajednicom, reprezentiranom UN i NATO.Sad vidim da to gledanje nije baš tako rasprostranjeno kako mi se činilo. Rado bih pročitao kako je zaista bilo, tj. koji je centralni politički motiv Slobine karijere.
Pricamo o izborima 1990. Nije tu bilo nacionalno nacionalno i samo nacionalno kako si pokusao da predstavis.
Posted
a čudima moderne tehnike se pojavio ovde.
Pri čemu ni najmodernija tehnika nije savršena, pa je racionalni Sloba potpuno neracionalno ostao na čestitom Draženu. Al dobro, šamare ne lupaju, kapute ne skidaju.
Posted
Pricamo o izborima 1990. Nije tu bilo nacionalno nacionalno i samo nacionalno kako si pokusao da predstavis.
Kako je bilo?
Posted
Kako je bilo?
Ne mogu sad iz glave da ti objasnjavam. Ako hoces veruj mi da nije bilo sve obojeno nacionalno. Jednostavno ti se protivis crno beloj slici, a sad upravo to pokusavas da uradis.
Posted
Ne mogu sad iz glave da ti objasnjavam. Ako hoces veruj mi da nije bilo sve obojeno nacionalno. Jednostavno ti se protivis crno beloj slici, a sad upravo to pokusavas da uradis.
Pa ne moraš ako ne želiš. A i nema šta mnogo da se obnjašnjava. Sve staje u par ključnih parola, sa nama nema neizvesnosti, vratit ćemo dostojanstvo srpskom narodu plus neodređena obećanja o prosperitetu i socijalnoj sigurnosti.Srbi su izabrali autoritativnog lidera koji je autoritet do 1990 stekao zaštitom kosovskih Srba i dokidanjem pokrajinskih autonomija. Oboje u cilju vraćanja nacionalnog dostojanstva, a upakirano u nešto autoritarnog komunizma s naglaskom na to prvo, što je u ljudima smanjivalo strah od tranzicije. Kako će se pokazati taj strah je bio opravdan i racionalan.
Posted

Sa ovim mogu da se slozim. Ljudi su relativno dobro ziveli i nisu zeleli promene.

Posted
Pa ne moraš ako ne želiš. A i nema šta mnogo da se obnjašnjava. Sve staje u par ključnih parola, sa nama nema neizvesnosti, vratit ćemo dostojanstvo srpskom narodu plus neodređena obećanja o prosperitetu i socijalnoj sigurnosti.Srbi su izabrali autoritativnog lidera koji je autoritet do 1990 stekao zaštitom kosovskih Srba i dokidanjem pokrajinskih autonomija. Oboje u cilju vraćanja nacionalnog dostojanstva, a upakirano u nešto autoritarnog komunizma s naglaskom na to prvo, što je u ljudima smanjivalo strah od tranzicije. Kako će se pokazati taj strah je bio opravdan i racionalan.
Si se složio sa Kimom?