Аврам Гојић Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Post festum je taj zakljucak jako lako napraviti. No, to ga ne cini tacnim iz vizure nekoga ko je gledao kako se razvijala evolucija nacionalistickog sentimenta i ima nesto drugacija iskustva.Ma, koren ove polemike je u tome sto se jalovo pokusava generalizovati na osnovu licnih iskustava sa neposrednom okolinom. Bataljujem taj posao, nije ni cudo da su ljudi poceli da pene. Edited May 9, 2012 by Marko M. Dabovic
bergasa19 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Aha, nesporazum. Nisam provukao, živim u uvjerenju da je to opće mjesto geneze Slobinog uspona. Od "niko ne sme da vas bije" do... pa do svega ostalog što je u svojoj plodnoj karijeri uopće učinio. Sad se češkam po glavi.Sada upadas u sopstvenu zamku i sve trpas u nacionalno. Zajebana stvar, zar ne.
Turnbull Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Pa ne znam, ti si sad upao, ja ti reko oko čega sam se sporio sa Kimom :D to je uzelo veći deo moje diskusije ovde.Okej, nisam siguran da bi se Kim složio, ali većina ozbiljnih rasprava se u suštini sastoji u razogovoru o različtim temama :)Inače, ne znam šta će Kim da ti odgovori na ovako postavljeno pitanje, ali ja bih rekao da je tvrditi da je prethodni sistem odgovoran za ovakav razvoj događaja prosto banalno. Naravno da jeste. Ozbiljnije pitanje je kakva je zapravo bila priroda tog sistema, i koliko se o njemu može govoriti kao o monolitnom. Ali sve je to prosto druga tema. Edited May 9, 2012 by Syme
Turnbull Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Procitaj sta sam napisao pa ces videti da se molis u pogresnoj crkvi. Jedino sto mogu je da ovo shvatim kao slagvort.Pročitao sam, nisam ni mislio na tebe, to je valjda očigledno. Edited May 9, 2012 by Syme
Аврам Гојић Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Sada upadas u sopstvenu zamku i sve trpas u nacionalno. Zajebana stvar, zar ne.ne upada on ni u sta, nego to radi sasvim namerno
bergasa19 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Pročitao sam, nisam ni mislio na tebe, to je valjda očigledno.Nista ovde nije ocigledno, a pogotovu ocigledno.
henrik larsson Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 dakle, jebo vas sve misa janketic. covek je, pre svega, glumac. a glumci su, kao i svi koji se bave umetnickim spektaklima (da tako kazem, bez namere da ikoga uvredim) polusvet.muzicare, glumce, slikare, reditelje, cak i vecinu pisaca je jako lako zaludeti nekim nazovi idejama. sto ih ne cini nista manjim umetnicima nego sto su bili pre toga. verovatno sam sa tim istim indijem odgledao svaku jebenu predstavu ljubise ristica tih 80-tih i pocetkom 90-tih i bile su odlicne. i sta sad, ljusa je manji umetnik jer je usao u JUL? Ali to nije ni bila tema, njegov glumački i umetnički talenat niko nije ni dotakao.Inače, ne zanm šta će Kim da ti odgovori na ovako postavljeno pitanje, ali ja bih rekao da je tvrditi da je prethodni sistem odgovoran za ovakav razvoj događaja prosto banalno. Naravno da jeste. Ozbiljnije pitanje je kakva je zapravo bila priroda tog sistema, i koliko se o njemu može govoriti kao o monolitnom. Ali sve je to prosto druga tema.Pa da, druga tema. Boldovano takođe nisam sporio.
Sestre Bronte Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Ne može racionalno čovek da razgovara na temu racionalizacija glasanja za spasioca srpskog naroda, i to čovek koji je gledao Mitevićevu televiziju, pa onda dolazi do kuršlusa. Jednostavno, preživeti sve ono što se događalo, a događaji su se smenjivali filmskom brzinom, i uz sve to studirati, živeti od plate koja je 5 maraka pri prijemu, a u trenutku stizanja kod ze ze menjača 3 marke ili manje, bežati od pozivara u tetkin, švalerkin ili kumov stan whatever, gutati suzavac na svim mitinzima osim eventualno mitingu seljaka ili mitingu debelih, bežati od kordona kroz sokače na čijem se kraju pojavljuje novi kordon koji baš i ne gleda gde udara i koga, i konstantno bez izlaza, bez izlaza, i ako nisam pomenuo, bez izlaza. E onda se pojavi neko ko analizira pisane medije tog vremena i objašnjava mi da je to glasanje za Miloševića moguće racionalizovati. Moguće i da jeste, samo treba čovek da bude žešće opaljen da bi to uradio. Jbg. šetam se bulevarom neke dve iljade prve druge i sretnem Boru Jovića, e to je racionalno. Do mojega. Edited May 9, 2012 by Zugurosh
aram Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) @henrikma ne razumem otkud uopste potreba da se raspravlja o nekakvom njegovom politickom angazmanu?! doveli ga da se slikaju s njim, dali mu viski i to je to. al' nema veze i ako sam masio temu, ne zamerite :D Edited May 9, 2012 by aram
bergasa19 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Kakve te 3 marke spopale. Pricamo o vremenima od 1000 maraka. Edited May 9, 2012 by bergasa19
Sestre Bronte Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Kakve te 3 marke spopale. Pricamo o vremenima od 1000 maraka.pa to da sam umro devedesete
Cane Vukic Prebranac Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Ne može racionalno čovek da razgovara na temu racionalizacija glasanja za spasioca srpskog naroda, i to čovek koji je gledao Mitevićevu televiziju, pa onda dolazi do kuršlusa. Jednostavno, preživeti sve ono što se događalo, a događaji su se smenjivali filmskom brzinom, i uz sve to studirati, živeti od plate koja je 5 maraka pri prijemu, a u trenutku stizanja kod ze ze menjača 3 marke ili manje, bežati od pozivara u tetkin, švalerkin ili kumov stan whatever, gutati suzavac na svim mitinzima osim eventualno mitingu seljaka ili mitingu debelih, bežati od kordona kroz sokače na čijem se kraju pojavljuje novi kordon koji baš i ne gleda gde udara i koga, i konstantno bez izlaza, bez izlaza, i ako nisam pomenuo, bez izlaza. E onda se pojavi neko ko analizira pisane medije tog vremena i objašnjava mi da je to glasanje za Miloševića moguće racionalizovati. Moguće i da jeste, samo treba čovek da bude žešće opaljen da bi to uradio. Jbg. šetam se bulevarom neke dve iljade prve druge i sretnem Boru Jovića, e to je racionalno. Do mojega.Никако ускладити двије ствари о којима људи овдје говоре. "Рационализација" се односи на 1990, дакле 1990. и још једном 1990, када свега тога болдованог није још било.
kapetanm Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 To je kao kad bi nam za dvdeset godina neko rekao kako niste primetili da ćete imati platu od 3 evra, a Toma vam bio veće zlo? Otkud možeš kod demagoga da predviđaš dokle i pod čijim uticajem može da ide? Niko nije vidovit, iako se na forumu tvrdi suprotno. Da ne bude zabune, setio sam se: glasao za Blažu Jovanovića
Sestre Bronte Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Никако ускладити двије ствари о којима људи овдје говоре. "Рационализација" се односи на 1990, дакле 1990. и још једном 1990, када свега тога болдованог није још било.Ovaj, izvini što se mešam, ali ja sam pisao zašto je to lako onome ko gleda ton filmove o tom vremenu, a teško onome koga su karali na suvo u buljo. Edited May 9, 2012 by Zugurosh
ficfiric Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Ovaj, izvini što se mešam, ali ja sam pisao zašto je to lako onome ko gleda ton filmove o tom vremenu, a teško onome koga su karali na suvo u buljo.Mislis da mi nismo ziveli u to vreme? Da smo se izlegli 2000.?I ja sam ziveo od 3 marke koliko su primali moji. Ginuli su ljudi koje sam poznavao (ortakov otac, burazerov drug), ginula je i rodbina (tecina porodica, muslimani iz okoline Tuzle, imali su cast da ih srpska vojska ceo rat gadja sa planine)... I mi smo ziveli u to jebeno vreme, ali to ne znaci da o tom vremenu ne mogu da razmisljam realno. Sto realnije gledamo na to vreme, manje su sanse da se to ponovi.
Recommended Posts