kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Ne znam dal je odgovoreno ali nešto u stilu: "Ja sam mislio da ti nešto znaš, a ti Dobrice pojma nemaš!"da :D
Yoda Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Ne znam dal je odgovoreno ali nešto u stilu: "Ja sam mislio da ti nešto znaš, a ti Dobrice pojma nemaš!"To, to. Ali, pazi, sada je Ivica na Dobricinom kanabetu. Sto bi rekao ovaj moj dugouhi avatar-master: Imperija uzvraca udarac.edit: Kad bi se zezali. Edited May 9, 2012 by Yoda
Milogled Bluff Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 (edited) Nisam pažljivo ispravio vašu polemiku, ali mi se čini da vi dokazujete ko je 1990. bio veći ubica i organizator genocida?E pa isprati pazljivije. Sve je pocelo sa Misom Janketicem, koji je barem do poslednje trecine 90-ih bio clan partije koja je organizovala ubistva, ratne zlocine i genocid. Ali za neke ovde je logicno, normalno i jedino racionalno sto je bio za tu partiju, jer, pobogu, nece valjda da bude za Vuka Draskovica, jos vece zlo. Nakon toga je krenulo vracanje u 1990. godinu i argumenti "ali ljudi nisu znali..." Edited May 9, 2012 by Milogled Bluff
WTF Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 cak i wtf-ova argumentacija ne stoji. vuk je mozda bio u americkoj amabasadi (a ja mislim da on fula godinu ali ne mogu da nadjem tu papire i da u stvari misli na 4. juli 1991. godine) ali je milosevic bio u odlicnim odnosima sa eagleburgerom. no to cak nije ni bitno. ukoliko je vuk 4. jula 1990 godine bio u ambasadi SAD tamo je onda bio i seselj.Ono sto sam originalno fulao™ je bila godina vojnog puca u SSSR. Mozda sam danas opasno blizu 4 banke, ali toliko izlapeo nisam. Vuka sam svojim ocima video tog leta 1990 u americkoj i francuskoj ambasadi i u obe je bio nesto kao guest of honor. Nije nikakav trip, nikakav san, nikakav spin. Za Seselja ne znam, mozda je bio tu, mozda i nije, u to vreme nisam tacno znao who the fuck is Vojislav Seselj a jos manje kako izgleda. A sto se tice Eagleburgera, ako je Milosevic bio "u odlicnim odnosima" sa njime, onda je bio i u odlicnim odnosima i sa Holbrookom. Sa tadasnjim ambasadorom Zimmermannom je odbio da se sretne.
henrik larsson Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) madjari su imali gulas socijalizam, rumuni causeskua koji nije bio bas sovjetski pijun, albanci su imali autohtonog hodzu. nasuprot janflemingovskoj viziji sveta istok je bio crven ali u vise nijansi.pa kako da ti kazem stricto sensu ne da nisu u pravu vec fulaju ceo fudbal ali nije to tema vecerasnje emisijeU vezi čega tačno?edit: e da 1000 maraka. prosecni glasac je bio racionalniji od larona i bo je svestan sta tacno znaci ekonomska tranzicija. to nije bila zemlja meda, mleka i 1000 maraka za ves masinu i drugu belu tehniku vec prelazak na trzisnu privredu koji bi neumitno ostavio hiljade ljudi bez posla. otuda strah. naravno opozicija se time bas nije ni bavila i vise je govorila visoko-ideologizovane parole o trzist i svima preporucivala da skoce u hladnu vodu te da ce ih tamo grejati zajednicko mokrenje svih srba sveta.Kako da ne. Prvo teza kako je prosečni propagandom i šarenim lažama zaluđeni birač glasao za SPS, a onda se taj isti odjednom pretvara u proračunatog ekonomskog vizionara koji tačno zna da nastupa ekonomska tranzicija, i šta je to zapravo, i šta se tom prilikom dešava. Počeo si malo da gubiš konce. Edited May 9, 2012 by henrik larsson
Prospero Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) ... izgleda da je jedina klasa koja je zaista bila bez rprezentacije u staroj SFRJ bila bas radnicka. otuda je sloba bas na njih mogao da racuna u svojo mobilizaciji. ...Drug Bevc pogrešno preneo cifru u računanju sistemskih funkcija... Postala mi dosadna rasprava at hand pa kopiram Kimove izjave kako bih mu posle servirao iste. :P @Yoda, oko kanabeta:To mu dođe neko neLatinkino "zatvaranje kruga" ili što bi ameri rekli Revenge of the Sith. :D@WTFMislim da je to sa Lorensom od Srbije pomalo precenjeno. Najviše što je on dobacio je što mu je bilo iskreno žao što Srbalji imaju takvu vlast. A što je opet više od Holbruka (kome ne stigoše da presade ništa :( ). Edited May 9, 2012 by buffalo bill
Turnbull Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Da sve ne ostane na bezazlenom lupetanju evo nam i traktatića o dušama naroda. Naravno u esencijalističkom ključu, naravno s našim narodom viđenim kroz otrcani pozitivni stereotip. Površni i glupavi, ali za razliku od iskonski zlih (ali baš ono Zlih) latina dobri na leba da nas mažeš. I naravno da će prije deva kroz iglene uši, nego što će autor et col. prepoznati iracionalni protofašistički naboj ovog priloga za osvjetljenje pojma racionalnog. Esencija (pun intended).
Turnbull Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Vidi, stagod pisale E novine i pojedini skribomani sa Pescanika, Srbende se nisu bas ra nije odlikovale politickim fasizmom (Ljotic), antisemitizmom i mrznjom prema Romima. U odnosu na ostatak Evrope stojimo vrlo pristojno. Rvati, Bosnjaci, Albanci - to je komsijski ultimat fajt, ali ovo ne."..uvek se završi, s nekom od naših pesama..."
Yoda Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 "..uvek se završi, s nekom od naših pesama..."Wrong, Simo dragi. Taj je porodjen u novom, novom vremenu. Drugo poluvreme.
MancMellow Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Ja uopste ne uspevam da vidim o cem se ovde razgovara
Takeshi Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) kolika rasprava zbog proste cinjenice da su cetnici ubijali civile, i da se '90. godine velicanje spasilaca americkih pilota™ mozda ljudima bas i nece svideti kao najidealnija anti-komunisticka opcija*, narocito jer se milosevic predstavio kao reformisana verzija. kao sto srbima u hrvatskoj vecinska opcija na prvim izborima nije bio raskovic vec racan.* - demokratska stranka, i all star ekipa: micunovic, djindjic, kostunica... Edited May 9, 2012 by Takeshi
Otto Katz Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Znaci, ostaje staara srpska slava :fantom:Da sa uozbiljim malo, teza ti je nedokaziva mada deluje primamljivo. U sustini deluje da si malo ljubomoran, mada je ne vidim da se ti bas tako osecas. Ipak si ljubomoran.Koja teza? Da se stav fašističkih tendencija u današnjoj Srbiji i Mađarskoj ne može gledati kroz prizmu abstraktnog narodnog bića Srba, resp. Mađara, nego kroz konkretne istorijske okolnosti danas i ovdje? Nije ni malo nedokaziva, dagušče. I da, naravno da Srbinu mora zavidjeti svak ko ima imalo mozga u glavi. Nije to bez vraga da Srbin uvijek i svakog zajebe. Mora da je zabavno doživljavati svijet kao extrapolirani vic.
MancMellow Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Mora da je zabavno doživljavati svijet kao extrapolirani vic.Sve ostalo na stranu - jeste :D
Turnbull Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Okej, da ne bi ostalo na one-linerima (ili, još gore - one-worderima), evo jedne priče iz davnine. Mladić saznaje da mu je porokovano da će ubiti svog oca i oženiti svoju majku. Saznavši to, on odlučuje da ode što dalje od svoje porodice i svog rodnog mesta i ode u svet. Usput dođe u novi grad, pokači se s kraljem, ubije ga, a zatim oženi njegovu ženu. Avaj, prekasno saznaje da je bio usvojen, te da je čovek kojeg je ubio njegov otac, a žena mu - majka. Da li je naš junak načinio racionalan izbor kada je napustio svoje mesto?1) da2) neAko jeste, da li ga to oslobađa odgovornosti za ono što je na kraju učinio?1) da2) neTeza1:Čini se da se u ovoj raspravi stalno iznova vraća u igru ta priča o tome kako se racionalizacijom pozicije Slobinih glasača oni na neki način opravdavaju, tj. da su oni koji se ovoakvom racionalizacijom bave, zapravo previše popustljivi prema njima. Ništa nije dalje od istine. Ja ujedno i razumem njihove poziciju i smatram da oni moraju da prihvate svoj deo odgovornosti. Kada bismo bili odgovorni samo za izbore čije ishode sa sigurnošću znamo, niko ne bi bio odgovoran ni za šta.Teza1a:Štaviše, ja smatram da svi koji su u Srbiji živeli u vreme kada je ona vojno, taktički i finansijski pomagala izvrešenje masovnih zločina, genocida i etničkih čišćenja, moraju da podnesu svoj deo odgovornosti, zajedno sa svima onima koji su glasali ili podržavali opozicione stranke koje su tercirale režimu u nacionalističkom igrokazu naše mladosti. Znam da je većina njih čestit svet, da se gade zločina, pa i nacionalizma, i ne dovodim u pitanje njihove dobre namere, pa možda ni to da su u datim okolnostima učinili 1 racionalan izbortm. Ali to ih ne oslobađa odgovornosti o kojoj govorim. Ako se nisu bacili pod tenkove koji su išli u Vukovar, ili pak poginuli pokušavajući da zaustave opsadu Sarajeva, ja to razumem, nisam ni ja, niko nije heroj, ili je to barem malo ko, ali ne biti heroj ima svoju cenu u retrospektivnoj odgovornosti za ono u čemu si učestovavo čak i ako nisi želeo da učestvuješ ili je neučestovanje imalo previsoku ili nerazumenu cenu.Teza1b:Nadam se da uviđate da teza 1a ne samo da nikoga ne "pušta s udice", nego upravo suprotno, na nju kači i mnoge koji bi da veselo odpraćakaju u prvi brzak. Krivi su oni, miloševićevci, sluge zla, ludaci, bolesnici itd. Bez njih, bili bismo čisti kao suzica. Teza 1c: Pred tezom jedan se, kako je lepo pokaza šjor Lujo, stalno beži u pravi iracionalizam - mentalitetska smatranja i razmatranja, etnopsihologiju i sličme paranauke. Pa onda, kad druga strana na to odmahne rukom, počinju priče - a znači ti misliš da su Srbi genocidan narod/fašisti, itd. Ne, ne mislim, prosto ne mislim uopšte u tim kategorijama. Mislim da su Srbi isti kao i svaki drugi narod, ni bolji ni gori. Samo mislim da moraju da prihvate svoj udeo odgovornosti u onome što se desilo, a ne da beže u infantilno manihejstvo. Ne zato što su svi zli, što su svi svi hteli Srebrenicu, i slične gluposti (naravno da nisu). Nego zato što smo odgovorni i za nečinjenje, i za stvari koje su činjene u naše ime, i za one koje smo, ne poznajući njihov ishod, u najboljoj veri podržali, itd.Toliko. Edited May 9, 2012 by Syme
Otto Katz Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Da, samo sto se ovde ne radi o razlicitom misljenju, nego o tome sto pojedinci mrtvi hladni tvrde da je ubica, ratni zlocinac i organizator genocida manje zlo od nekoga ko nije ubica, ratni zlocinac i organizator genocida. To nije stvar drugacijeg stava i gledista, vec elementarne pristojnosti. Ne toliko prema sagovornicima (mada i prema njima), koliko prema zrtvama ubice, ratnog zlocinca i organizatora genocida.Ali čekajte malo. Ne može ovo perfidno izvrtanje ostati tek tako. Niko nije tvrdio da je ubica, ratni zlocinac i organizator genocida manje zlo od nekoga ko nije ubica, ratni zlocinac i organizator genocida. KF je tvrdio da je glasanje za Slobu '90 u danoj konstelaciji bilo racionalno. '90e Sloba nije bio ubica, ratni zlocinac i organizator genocida, a Vuk je jurodivo bulaznio o ugroženom srpstvu i na toj retorici palio mase. Sloba naravno to isto, jer takva je bila potražnja na političkom tržištu, samo što je iz perspektive glasača željnog održanja jedinstvene države za sve Srbe to, vrlo racionalno, zvučalo mnogo vjerodostojnije. Onda je uletio gornji korisnik s mješavinom podmetanja, zamjena teza, resantimana i loše savjesti. Ostalo je istorija poplava teme na sve moguće tredove.
Recommended Posts