teacher Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Nije 3.2 miliona bilo ludo, oni šu jednostavno glasali za novog tita i on je to poverenje opravdao.Posle gazimestana i kosova polja, pa šoćovih buseva koji idu po vojvodini i ruše sve što nije dovoljno srpsko a u isto vreme i socijalističko, gde se pevalo slobi kao novom titu, posle toga, sve je bilo manje zlo. A to je 1989.Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
radisa Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 i na kraju ono sto kaze yoda: vama je lakse da poverujete da je 3.2 miliona glasaca ludo a da su svi glasaci vuka draskovica 'normalni'? to je pravo predpoliticko razmisljanje i zato sto ljudi na forumu koji je navodno iznad proseka sredine ne mogu da misle (analiziraju) dalje od toga imate izbor: ivica ili jeremija za premijera.Ne, nego je bilo ~3.2 miliona vernika RTS-a, a ostali su bili raznorodni... Neki su mislili svojom glavom, neki su bili četnici, neki su bili samo antikomunisti, neki su u Vuku videli najveću šansu za odlazak stare garniture, ne udubljujući se previše u ideologiju...Ovih ~3.2 je ili bilo utaljano u KP/soc savez ili je verovalo TVBG... Drugog nema... Niko ko je hteo da misli svojom glavom, a ne TVBGom, a nije imao niske pobude, nije hteo da glasa za Slobu, jer je to bilo očigledno kuda vodi, još od 1988-89... Mogao je za Vooka, koji je imao veće šanse (delom i zbog pročetničke tretorike, naravno) ili za Đurića, čije šanse su bile 0...Da me neko pogrešno ne razume, nisu ljudi krivi što su mislili TVBGom... Naučeno tako, decenijama... Neki još tako misle...
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Vuk i nije krvozedni cetnik, moroni glupavi. EDIT. Sorry, to je bilo grubo od mene. Odsad cu da vas zovem onako kako smo onda zvali takve kao vi, BANDO CRVENA! In Croatia, an Ustaša government has been re-established; armed formations of Serb-killers are being founded. The Ustaša Supreme Leadership has concluded an anti-Serb pact with the Arnauts [archaic Serbian term for Albanians] and Muslim fundamentalists, the de-Serbianized but militant and loud minority in Montenegro, and the Serbophobic staffs around Macedonia, who are openly asking for our territories. The Serbian people are faced with a united hatred, as they were in 1914 and 1941. We must oppose the menacing Evil as soon as possible, immediately. We must not allow ourselves, for the third time in this century, to be overtaken by events. It is our duty to subordinate to the defence of the nation7. decembar 1990 godine@henrice: pa pola veka se prica u istorijskoj nauci samo o tome.
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Ne, nego je bilo ~3.2 miliona vernika RTS-a, a ostali su bili raznorodni... Neki su mislili svojom glavom, neki su bili četnici, neki su bili samo antikomunisti, neki su u Vuku videli najveću šansu za odlazak stare garniture, ne udubljujući se previše u ideologiju...Ovih ~3.2 je ili bilo utaljano u KP/soc savez ili je verovalo TVBG... Drugog nema... Niko ko je hteo da misli svojom glavom, a ne TVBGom, a nije imao niske pobude, nije hteo da glasa za Slobu, jer je to bilo očigledno kuda vodi, još od 1988-89... Mogao je za Vooka, koji je imao veće šanse (delom i zbog pročetničke tretorike, naravno) ili za Đurića, čije šanse su bile 0...Da me neko pogrešno ne razume, nisu ljudi krivi što su mislili TVBGom... Naučeno tako, decenijama... Neki još tako misle... In Croatia, an Ustaša government has been re-established; armed formations of Serb-killers are being founded. The Ustaša Supreme Leadership has concluded an anti-Serb pact with the Arnauts [archaic Serbian term for Albanians] and Muslim fundamentalists, the de-Serbianized but militant and loud minority in Montenegro, and the Serbophobic staffs around Macedonia, who are openly asking for our territories. The Serbian people are faced with a united hatred, as they were in 1914 and 1941. We must oppose the menacing Evil as soon as possible, immediately. We must not allow ourselves, for the third time in this century, to be overtaken by events. It is our duty to subordinate to the defence of the nation7. decembar 1990. godine.@teacher: actually dosta ljudi je to dozivelo kao pad komunizma i smenu starog novim. nije im trebalo jos novog.
Прслин Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 7. decembar 1990. godine.@teacher: actually dosta ljudi je to dozivelo kao pad komunizma i smenu starog novim. nije im trebalo jos novog.Kиме, не претеруј. Ко је то доживео као пад комунизма, побогу?
Yoda Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 ja sam potpuno 'ladan. i naviko sam na uvrede.Sta ces, to je sudba avangarde. ;) Nego, jel da da je bilo blam da se bude za slobu medju studentskom i srednjoskolskom omladinom?
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Kиме, не претеруј. Ко је то доживео као пад комунизма, побогу?izmedju ostalih dobrica, ljuba i drustvo iz simine 9a. kao odradio nam sloba posao a mi cemo dalje. ima cak jedan zgodan intervju sa djindjicem (duga 1993 godine ne znam sada broj napamet) kada mu dobrica i ljuba kazu: super je ovo sto sloba radi. drma stvari i demokratizuje. a ovaj im kao bas ne veruje.kao prelazak u nesto novo svakako. Edited May 9, 2012 by kim_philby
MancMellow Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 prosuh kafubtw, kako vidim po izborima, obmana traje i dalje.Dobro, trebalo mozda je da napisem "u odnosu na SPO". Ali to je to, u vecini izbornih jedinica su u drugi krug usle upravo ove dve stranke. Sebe su predstavljali kao nekog ko se zalaze za Jugoslaviju, za nekakvu socijalnu pravdu, itd. Mislim, nemoj meni da pricas, ja sam ih i tada kao, realno, jos dete (posebno u politickom smislu) mrzeo jer sam mislio i da su komunisti i da su nacionalisti, samo kazem da nije bilo bas tako jednostavno ljudima, posebno u uslovima katastrofalne uredjivacke politike na RTS-u.
Lancia Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 7. decembar 1990 godine@henrice: pa pola veka se prica u istorijskoj nauci samo o tome.jel ima neki prevod cinicnog osmeha na sve predloge da se Jugoslavija reformise u modernije politicko i ekonomsko tlo?nacionalizam tada, pa i onaj najgori nije nastao zbog medenih kolaca.
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 jel ima neki prevod cinicnog osmeha na sve predloge da se Jugoslavija reformise u modernije politicko i ekonomsko tlo?nacionalizam tada, pa i onaj najgori nije nastao zbog medenih kolaca.hm, ne razumem pitanje. ali ovde opet se brka ispravnost podrske milosevicu sa racionalnoscu tog izbora. evo ti gore citat vuka draskovica pred izbore. gde ces vise od toga da uplasis glasace. ponavljam: nikada milosevic vise nije dobio tako plebiscitarnu podrsku.
henrik larsson Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 moja poenta je sledeca da je ta manipulacija kako bb primecuje milosevica smestala kao nesto sto povezuje proslost (nudeci utemeljenost u socijalnoj sigurnosti toga vremena) i ide u buducnost (svedski standard, evro-integracije o cemu inace milosevic i prica na gazimestanu :P). Imao je BB još zanimljivih impresija.Mutna razlika između ovih nivoa jeste bila savršeni lakmus papir političke zrelosti naroda / građanstva. To što je prelomila racionalnost 1 predpolitičkog nivoa oslikava našu tadašnju zbilju. Ništa više i ništa manje. Kim je u pravu gledajući ovaj prvi nivo, a to njegovo pravo će mu se u daljim raspravama obiti o glavu. :PŽiv nisam da pročitam tvoje naredne spinove, kojima aboliraš sistem koji je izvršio masovnu lobotomiju generacijama, uspevši da ih ubedi (posle 4 onakve godine koje su prethodile izborima) da je SPS devedesete delovao kao racionalan izbor.
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Sta ces, to je sudba avangarde. ;) Nego, jel da da je bilo blam da se bude za slobu medju studentskom i srednjoskolskom omladinom?naravno. ali nikada nije bilo blam biti za seselja, draskovica i mirka jovica. blam je bio cuvan za slobu kao predstavnika partije roditelja. dad is not cool.to ne znaci da mladac ne misli (stavise) da ne treba 'zaloziti trepcu siptarima'.
teacher Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 7. decembar 1990. godine.@teacher: actually dosta ljudi je to dozivelo kao pad komunizma i smenu starog novim. nije im trebalo jos novog.Niko to nije doživeo kao pad komunizma, naprotiv. Svi glasači su glasali za revival komunizma, ismevali pad zida u berlinu i ljutili se na gorbačova, neki čak i na Rumune. Sloba je figurirao kao novi fuhrer, novog uspona, stare ideje. Rezultati su dakle bili očekivani, kao što je istorija to svaki put neumoljivo pokazala.S tim u vezi, ljudi koji su do tada bili van politike, brzo su prepoznali zlo i glasali za djurica ili čak vuka, sve samo da ne dodje On.Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
kim_philby Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Imao je BB još zanimljivih impresija.Živ nisam da pročitam tvoje naredne spinove, kojima aboliraš sistem koji je izvršio masovnu lobotomiju generacijama, uspevši da ih ubedi (posle 4 onakve godine koje su prethodile izborima) da je SPS devedesete delovao kao racionalan izbor.ti treba da se pokrijes usima posle onoga sto si napisao na biserima. tipa: kako bi bilo da sada pocnemo da pricamo o racionalnosti i uzrocima glasanja za hitlera, zabranjivace burki (jedan nam ode sa foruma :() i slicne brejvike.pa to je svrha humanistickih nauka a ne da kamenujemo pse od slame. objasni kako aboliram sistem? to nekako do sada jos nismo videli.
morgana Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 kim je mogao makar da kaze da glasaci mozda nisu glasali sa losim namjerama, a ne da su glasali racionalno
Recommended Posts