Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted
Načelna rasprava je to da kim uživa u tome da baci kosku međ ljude pa onda gleda kako se glože. Neko ko je imao tada dovoljno godina za racionalan izbor mu odgovori kulturno, kao aram, a neko prsne kao Milogled.
u prevodu, nemoj dirati u opsta mesta i ne koristi preteske formulacije da ti neko ne pozeli metak u glavi.mrs u picku materinu i forum i ja koji sam se dovukao ovde. kud sam i dolazio i na sta sam gubio vreme, ja ne mogu da verujem. malo me je i sramota.
  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted
opet te jebe hronologija. jebote ti ko zdravko sotra zivis u mitoloskom, ne-linearnom, vremenu gde potonji dogadjaji objasnjavaju one koji im prethode.
Greška, tebe jebe autizam i nastupanje iz hermetički zatvorene ideološke kapsule. Nekoliko ljudi ti je potanko objasnilo koliko vremena je prošlo od početka svega toga i šta se sve izdešavalo do pomenutih izbora, ne može plastičnije da se nacrta. Ti ćeš to, naravno, analizirati teorijski i retroaktivno, putem arhive iz toga doba, i na osnovu toga zaključiti neminovno i jedino ispravno.
Posted

daj dabovicu nemoj sada i ti. istripuju ljudi i svakome se to desi.

Posted
Greška, tebe jebe autizam i nastupanje iz hermetički zatvorene ideološke kapsule. Nekoliko ljudi ti je potanko objasnilo koliko vremena je prošlo od početka svega toga i šta se sve izdešavalo do pomenutih izbora, ne može plastičnije da se nacrta. Ti ćeš to, naravno, analizirati teorijski i retroaktivno, putem arhive iz toga doba, i na osnovu toga zaključiti neminovno i jedino ispravno.
pa tebe jebe hronologija ovog konkretnog slucaja: dabovic odgovara milogledu daleko pre nego sto je filipenko napisao svoj poslednji post u kojem opet ne tvrdi da su milosevic i draskovic isto.takodje bih mogao da kazem da su i tebi objasnili ljudi ali to bi bilo kao one precednikove ptice sa grane. opste mesto.ja cu ti opet odgovoriti: govorimo o decembru 1990. godine. ovde ocigledno svi malo lutamo s hronologijom ali ako pogledas samo srpske reci u periodu 1990 - 1992 videces kako se vook transformise na nase oci.
Posted

Nema šta da mi objašnjavaš, rekoh, pričali su ljudi koji su u to doba imali razvijen kognitivni aparat. Tvoje citiranje arhive mi je isto kao i Filipenkovo poimanje razdoblja i sistema koje btw nije ni doživeo.

Posted (edited)

Prica je pocela kako je Mihajlo Janketic sljam zato sto je podrzao Milosevica na prvim izborima. Onda je Kim rekao da je izbor Milosevica bio racionalan izbor u tom trenutku. Posle toga je krenulo 30 strana polivacine.Naravno, Bluff nije propustio da nazove degenericima sve nas koji razumemo birace iz 1990. On ne oprasta Janketicu sto nije te 1990. godine u Google ukucao "Slobodan Milosevic" i sto se nije obavestio o Sarajevu, Srebrenici, hladnjacama, Curuviji... Da je samo malo mrdnuo dupe saznao bi i da Vuk nije krvozedni cetnik, vec peacemaker i evropejac, ali Janketic je, kao i vecina naroda, lenja stoka i glup ko kurac.Ko ga jebe sto je birao "manje zlo".

Edited by ficfiric
Posted (edited)

Vuk i nije krvozedni cetnik, moroni glupavi. EDIT. Sorry, to je bilo grubo od mene. Odsad cu da vas zovem onako kako smo onda zvali takve kao vi, BANDO CRVENA!

Edited by Indy
Posted
Prica je pocela kako je Mihajlo Janketic sljam zato sto je podrzao Milosevica na prvim izborima. Onda je Kim rekao da je izbor Milosevica bio racionalan izbor u tom trenutku. Posle toga je krenulo 30 strana polivacine.Naravno, Bluff nije propustio da nazove degenericima sve nas koji razumemo birace iz 1990. On ne oprasta Janketicu sto nije te 1990. godine u Google ukucao "Slobodan Milosevic" i sto se nije obavestio o Sarajevu, Srebrenici, hladnjacama, Curuviji... Da je samo
Dobro, tada je imao samo pedesetak godina. U tom dobu, kad hormoni bujaju, lako je navući mladog čoveka na proklijalo srpstvo (i crnogorstvo, u njegovom slučaju), bojkot slovenačke robe, svete srpske (i crnogorske, u njegovom slučaju) zemlje, i tako te privlačne stvari.
Posted
... u periodu 1990 - 1992 videces kako se vook transformise na nase oci.
Ti si to otpratio iz kolevke, pretpostavljam dok si pripremao magistarski rad?Ovakve budaline nikad po forumu nisu carovale.
Posted

Brek, sto bi rekle nase bokserske sudije, svako u svoj ugao na 'ladjenje glave. :) Indi, napisi nesto o tome, drzim da imas ponajbolji licni uvid. Medju nama, bgd studentarijom, prosto je bilo blam opredeliti se 1990. za Slobu. To je bilo kao slusanje Semse i Sinana u srednjoj.

Posted
aj sad leba ti nadji ko je ovo rekao?nije ovaj forum mesto za raspravu, bolje da se drzimo plusjednovanja i recepata, za bolje nismo. uostalom, da neko nekome pozeli smrt zbog nacelne rasprave na forumu, video sam svasta ali to nisam.
Zasto, pa samo mu zelim da na svojoj kozi oseti blagodeti onoga sto smatra manjim zlom. Hocu da mu ugodim, sta je tu problem?Uostalom, ako niko nije rekao da je Milosevic manje zlo od vuka, onda niko nema ni razloga da se nadje uvredjenim, zar ne?Uzgred, uopste nisam prso. Post sam napisao pri cistoj svesti, sa distance od nekoliko casova od svog prethodnog ucesca u diskusiji. Svaku rec sam pazljivo odmerio i u potpunosti stojim iza svakog slova. Ako treba, ponovicu: ukoliko ima takvih koji smatraju da je Slobodan Milosevic, u bilo kom trenutku, bio manje zlo od Vuka Draskovica, zao mi je sto nisu licno iskusili to manje zlo. Takodje, zelim im da u nekoj prilici iznesu tu ocenu pred srodnicima Pedje Starcevica, Slavka Curuvije, Zvonka, Veska, Vucka i Gage (ahahahaha, jel da je i dalje smesno) ili Ivana Stambolica. Cenim da bi tek od njih dobili adekvatan odgovor na takvu tvrdnju.
Posted
ma jok. mladen kozomara.brdar dakako. nisam prevideo pitanje vec je to pomalo off za ovu raspravu. odnosno, da, uzroci milosevicevog uspona na vlast i uopste stanja nase politicke scene tada svakako jesu u onome sto mu prethodi. medjutim to je za neku drugu raspravu gde se opet ne moramo sloziti ali se verovatno necemo slagati razlicito.
Dobro, šenkam ja u krivini, ali čisto radi provere, kada neki put potegnemo temu, da ne bude da su vansistemski desni elementi razjebali pošten & uspešan sistem.@svi ostali koji napadaju KimaMnogo mutite sa racionalnošću izbora.Imajući na umu krizu u kojoj je Srbija (i Jugoslavija, i komunizam uopšte) bila godinama pred 1990. sasvim je logično da ljudi glasaju za ono što je delimično known quantity a delimično opozicija postojećem režimu Stambolića & Co (Miloševićev nastup na Kosovu koji rešava stvar, i to štiteći Srbe - niko ne sme da vas bije, bez pokazane agresije prema drugima, rešavajući pitanje pokrajina, što je 15 godina tinjalo...). Simulirajući opozicionarenje Milošević se postavio kao čovek budućnosti i kao čovek poznatog sistema. Na tom nivou izbor deluje racionalno.Problem je sledećeg nivoa, a to je shvatanje da se stvari ne mogu rešiti sa još više istoga, što je Milošević svojim simuliranim opozicionarenjem vešto prikrivao. Očekivanje od sistemskog proizvoda da reši sistemsku krizu tog kalibra je bilo iracionalno. Jasno je i zašto su ljudi bili ograničeni u tom domenu - jugo-komunizam nije mogao da se pripiše Sovjetima kao komunizam u ostatku Evrope, nije bio uvozni nego domaći proizvod. Agresija je okrenuta ka unutra, bez mogućnosti njene ventilacije.Mutna razlika između ovih nivoa jeste bila savršeni lakmus papir političke zrelosti naroda / građanstva. To što je prelomila racionalnost 1 predpolitičkog nivoa oslikava našu tadašnju zbilju. Ništa više i ništa manje. Kim je u pravu gledajući ovaj prvi nivo, a to njegovo pravo će mu se u daljim raspravama obiti o glavu. :P
Posted
Zasto, pa samo mu zelim da na svojoj kozi oseti blagodeti onoga sto smatra manjim zlom. Hocu da mu ugodim, sta je tu problem?Uostalom, ako niko nije rekao da je Milosevic manje zlo od vuka, onda niko nema ni razloga da se nadje uvredjenim, zar ne?Uzgred, uopste nisam prso. Post sam napisao pri cistoj svesti, sa distance od nekoliko casova od svog prethodnog ucesca u diskusiji. Svaku rec sam pazljivo odmerio i u potpunosti stojim iza svakog slova. Ako treba, ponovicu: ukoliko ima takvih koji smatraju da je Slobodan Milosevic, u bilo kom trenutku, bio manje zlo od Vuka Draskovica, zao mi je sto nisu licno iskusili to manje zlo. Takodje, zelim im da u nekoj prilici iznesu tu ocenu pred srodnicima Pedje Starcevica, Slavka Curuvije, Zvonka, Veska, Vucka i Gage (ahahahaha, jel da je i dalje smesno) ili Ivana Stambolica. Cenim da bi tek od njih dobili adekvatan odgovor na takvu tvrdnju.
Uh, stani, pricekaj, pa jel ova munja nebeska treba da sprzi i onih 3,2 miliona koji zaokruzise Slobu 1990?
Posted

jebote - ovde se raspravlja o tome da je milosevic bio glas razuma! dobro, bio je, i jako je mudro sto je narod to prepoznao te listom glasao za njega. inace smo mogli najebati... more!

Posted (edited)

Jbg, sad raspravu selimo ovde.Bas ne vidis nikakav razlog da se izmedju Milosevica i Draskovica te 1990. godine opredeli za "manje zlo"?

@ saljivciJanketicu su na njegove oci cetnici zaklali majku
Edited by ficfiric