Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted
Seti se, Kostunica je jedini koji do 2000. nema nikiakvog dodira sa Milosevicem. Uvek je kontra -1990, 1992, 1993, drzi stranu Srbima u BiH, bojkotuje izbore 1997.On je jedini uvek protiv Milosevica (ne racunam Zarka i Vesnu, ipak su to igraci manjeg kalibra).
Da da, naročito '99, nigde ga u medijima bilo nije :isuse:
  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted

To ne znam, nego mi je ta 68 postala vrlo zanimljiva. Sveta Stojanović je vazda na nju upućivao kao na vrlo bitno raskršće.

Posted
ok. preporucujem ti zbirku dokumenata antibirokratska revolucija u izdanju skuzbenog glasnika koju su priredili bojana i slavisa lekic. tu se nalazi i veoma interesantan intervju sa milosevicem iz prelomne '88 godine u casopisu NIN. jasno je da je nacionalista ali on zvuci daleko racionalnije (opet ta rec) od draskovica, seselja i te bratije.
pazi, ja se tog vremena i te kako dobro secam, nisam bio klinac. milosevic je mozda na papiru s ove udaljenosti tebi racionalan ali na terenu je to izgledalo drugacije. te miloseviceve lazi ne mogu nista dokazati. ja bih se ipak vratio na ono sto se desavalo a ne na ono sto se pisalo. osim toga, vuk nije bio sam vec je uz sebe imao i neke pristojne i umerene ljude koji su ga podrzavali uz dogovor da bi i oni ucestvovali u vlasti. nije vuk samo gibanica, vuk je i djindjic. pri tom, vecina onih koji su glasali za milosevica, cinili su to zbog cvrste nacionalisticke ruke. srbi se u to vreme nisu bojali rata, rata su se bojali oni kojima smo pretili. mi smo mislili da smo jaci od sudbine i da cemo, ako dodje do nekog sukoba, da oduvamo protivnika za mesec dana i gotova prica. seti se narodnog veselja i cveca na tenkove, nije tu bilo mnogo straha i zebnje, to je doslo kasnije kad je blic krig propao.
Posted
Kaži mi ovako, kako to da je u mojoj široj familiji, jako malo ljudi glasalo za Slobu?
Jesam bio klinac, ali se dobro secam tog doba, i ko je zbog cega glasao.Npr. tetka mog oca je bila jedan od najstarijih clanova (mozda i najstariji) SPO-a 1990. u gradu. Ona se na tu pricu nalozila zato sto je bio protiv Milosevica i SPS-a. Trazila je promene - kakve god one bile. Ona je bila na liniji tvoje familije, po svemu sudeci.Moj cale se stalno svadjao sa njom (price o politici su oboma bile hobi) i objasnjavao joj je da je Vuk najgori nacionalista na sceni, da je po tom pitanju gori od Milosevica i da sigurno izbija rat ako dodje Vuk sa svojim cetnicima. Govorio joj je - Bog te tvoj, pa je l' ti vidis sa kakvim bolidima sedis u stranci. Sve najvece budale su se tu skupile... Cale i keva nisu glasali.Pokojni brat od tetke, koji je u to vreme ziveo sa nama, bio je clan SPO-a. On i njegovo drustvo (od 18 do 22-23 godine) bili su napaljeni na price o Velikoj Srbiji i tako tim sranjima (iako nisu ni znali kako ide srpska zastava, ja sa svojih 9 godina sam morao to da im pokazujem). Ta prica ih je i motivisala da odu kod Draskovica.Sve u svemu, nisu svi u Draskovicu isto videli. Ljudi su glasali vodjeni razlicitim motivima, ali on jeste predstavljao vece zlo od Milosevica.Sa druge strane, Milosevica su podrzavali stariji ljudi iz mog ulaza. Vojna zgrada je u pitanju. U njemu su videli coveka koji ce spreciti Albance da otcepe Kosovo, koji ce spreciti ustase da pobije sve Srbe u Hrvatskoj, koji ce spreciti cetnike da rasture Jugoslaviju.Ukidanje autonomija pokrajina, ljudi su dozivljavali kao potez koji ce spreciti razbijanje Srbije.Jeste, bili su glupi sto nisu videli da se Jugoslavija razbija upravo time, ali nisu zlocinci sto su verovali propagandi... a gde su to i mogli da cuju drugu stranu price
Posted (edited)
Da da, naročito '99, nigde ga u medijima bilo nije :isuse:
Pusti te RTS spinove. Rezimu je tada odgovara tvrdi stav Kostunice da bi se pokazalo kako opozicija moze da bude i patriotska (Seki je tada vlast).Pa, upravo to je bila jedna od stvari da se u krugovima koji odlucuju Kostunica 2000. izgura za kandidata.
To ne znam, nego mi je ta 68 postala vrlo zanimljiva. Sveta Stojanović je vazda na nju upućivao kao na vrlo bitno raskršće.
U stvari, period od 1962-68. Jos uvek iskijavamo ostatke tih borbi. Edited by Yoda
Posted (edited)
Jesam bio klinac, ali se dobro secam tog doba, i ko je zbog cega glasao.Npr. tetka mog oca je bila jedan od najstarijih clanova (mozda i najstariji) SPO-a 1990. u gradu. Ona se na tu pricu nalozila zato sto je bio protiv Milosevica i SPS-a. Trazila je promene - kakve god one bile. Ona je bila na liniji tvoje familije, po svemu sudeci.Moj cale se stalno svadjao sa njom (price o politici su oboma bile hobi) i objasnjavao joj je da je Vuk najgori nacionalista na sceni, da je po tom pitanju gori od Milosevica i da sigurno izbija rat ako dodje Vuk sa svojim cetnicima. Govorio joj je - Bog te tvoj, pa je l' ti vidis sa kakvim bolidima sedis u stranci. Sve najvece budale su se tu skupile... Cale i keva nisu glasali.Pokojni brat od tetke, koji je u to vreme ziveo sa nama, bio je clan SPO-a. On i njegovo drustvo (od 18 do 22-23 godine) bili su napaljeni na price o Velikoj Srbiji i tako tim sranjima (iako nisu ni znali kako ide srpska zastava, ja sa svojih 9 godina sam morao to da im pokazujem). Ta prica ih je i motivisala da odu kod Draskovica.Sve u svemu, nisu svi u Draskovicu isto videli. Ljudi su glasali vodjeni razlicitim motivima, ali on jeste predstavljao predstavljen kao vece zlo od Milosevica.Sa druge strane, Milosevica su podrzavali stariji ljudi iz mog ulaza. Vojna zgrada je u pitanju. U njemu su videli coveka koji ce spreciti Albance da otcepe Kosovo, koji ce spreciti ustase da pobije sve Srbe u Hrvatskoj, koji ce spreciti cetnike da rasture Jugoslaviju.Ukidanje autonomija pokrajina, ljudi su dozivljavali kao potez koji ce spreciti razbijanje Srbije.Jeste, bili su glupi sto nisu videli da se Jugoslavija razbija upravo time, ali nisu zlocinci sto su verovali propagandi... a gde su to i mogli da cuju drugu stranu price
Sve si lepo napisao, osim ovog malog boldovanog dela, a to i jeste suština...Uostalom, kud ćeš većeg zla od ovog što nam je Slobodan priredio? Misliš da bi Vook mogao jače™... Teško, boga mi... Edited by radisa
Posted
Jeste, bili su glupi sto nisu videli da se Jugoslavija razbija upravo time, ali nisu zlocinci sto su verovali propagandi... a gde su to i mogli da cuju drugu stranu price
+1
Poenta moje diskusije ovde nije da glabam kako je ultra nenormalno što je narod tada glasao kako je glasao, nego da skrenem pažnju onima koji to predstavljaju kao racionalno, iz pozicije nostalgičnih obožavalaca i propagatora Najboljeg Od Svih Sistema, koji je direktno iznedrio takav botovski majndset i mentalitet glupog stada.
Posted
Pusti te RTS spinove. Rezimu je tada odgovara tvrdi stav Kostunice da bi se pokazalo kako opozicija moze da bude i patriotska (Seki je tada vlast).Pa, upravo to je bila jedna od stvari da se u krugovima koji odlucuju Kostunica 2000. izgura za kandidata. U stvari, period od 1962-68. Jos uvek iskijavamo ostatke tih borbi.
A šta kao, krali njegove intervjue ANEM mreži?Čovek se nije skidao s RTSa, svaku veče izjava Koštunice kontra nATO pakta, a zatim malo pljuvke po izdajniku Đinđiću.
Posted
U stvari, period od 1962-68. Jos uvek iskijavamo ostatke tih borbi.
Kad se frakcijaške razlike prenose na celinu društva...
Posted

milosevic je donosio opste smernice u skladu sa istorijom i praksom SKJ.

Posted
A šta kao, krali njegove intervjue ANEM mreži?Čovek se nije skidao s RTSa, svaku veče izjava Koštunice kontra nATO pakta, a zatim malo pljuvke po izdajniku Đinđiću.
OK. I da je tako bilo - da li je dokaz bilo kakvog politickog dila sa Slobom?
Posted
Čovek se nije skidao s RTSa, svaku veče izjava Koštunice kontra nATO pakta, a zatim malo pljuvke po izdajniku Đinđiću.
Ne znam šta ti je to čudno, on je autističan lik koji ne menja stavove. Kapiram da nije ni izvalio da ga emituju na teveu, on priča svoju priču u koju veruje, a ovi pakuju sa ostatkom.
Posted
jebite se bre. kad je bio gazimestan? jogurt revolucija? bojkot robe? strajk rudara? ukinute pokrajine? niko ne sme da vas bije? sve pre 90te. skot je vec obavio najbitniji posao oko razjebavanja drzave tako da tesko da moze da opstane ta teza da se eto 90te nije bas znalo da ce razjebati drzavu. aman! 90te se znalo i to vrlo dobro ko je milosevic i u koju tikvu duva. ne razumem da bi to trebalo poricati zarad antifasizma. koji, baj d vej, nikakve veze s njim nema.
+1
Posted
Kad se frakcijaške razlike prenose na celinu društva...
Pa to. Tuzno je to sve, platili smo i placamo skupu cenu. Latinku napustila neka od najvernije dece u ovoj frci oko Preokreta, Dobrica upinje da se jos pita.Jbg.
Posted
OK. I da je tako bilo - da li je dokaz bilo kakvog politickog dila sa Slobom?
Ne, hteo sam pobiti samo onu tvrdnju da je uvek bio kontra Miloševića.