MancMellow Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 nije to balkan da se pise politizovano i sa zakrivljenjem :D :D Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ne, istorijske cinjenice nisu puke cinjenice, tu spadaju i tumacenja bazirana na tim cinjenicama. Dakle, istoricističko vrednovanje istih, takoreći silogizam. Pa šta se čeka? Meni je u celoj stvari najveći utisak da niko neće vruć krompir u ruke, ispravite me ako grešim. TTjcem Link to comment
MancMellow Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Meni je u celoj stvari najveći utisak da niko neće vruć krompir u ruke, ispravite me ako grešim. Grešiš. One koje ta tematika najviše zanima se time i bave, kako znaju, umeju i mogu. Ti se zalažeš za nešto što po tebi treba da bude od nacionanog značaja. Mislim, zna se adresa za takve stvari. Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ti se zalažeš za nešto što po tebi treba da bude od nacionanog značaja. Mislim, zna se adresa za takve stvari. Za mene je ta adresa istoričari koji se bave periodom WWII. Znači ono, ništa država, već neki društveni aktivizam, akademska sujeta - poštovani građani, sa'će mi da vam objasnimo šta se u osnovi desilo, zajebite politička sranja, državu i gluposti koje ona pravi. A ono - šutnja. Link to comment
MancMellow Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ma da. Niko ništa ne piše o WW2. Da ne poveruješ Link to comment
Prospero Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Za mene je ta adresa istoričari koji se bave periodom WWII. Znači ono, ništa država, već neki društveni aktivizam, akademska sujeta - poštovani građani, sa'će mi da vam objasnimo šta se u osnovi desilo, zajebite politička sranja, državu i gluposti koje ona pravi. A ono - šutnja. pa to sve već ima, samo ne zovu po kućama Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 pa to sve već ima, samo ne zovu po kućama Nije videla/čula baba Stana iz Donje Vrežine ;) Link to comment
MancMellow Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Piši Prospero - i nju da obiđu. Kako se preziva? Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Piši Prospero - i nju da obiđu. Kako se preziva? Putujući cirkus Montija Pajtona? Nisam na to mislio, više na ovako nešto. Link to comment
MancMellow Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Nemoj samo godišnjicu WW1 da uzimaš kao primer za bilo šta, to smo kao država odradili da ne može gore. Bolje da ništa nismo radili. Link to comment
Cane Vukic Prebranac Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Трибуне, Гаврила баштине и прочетници и пропартизани. Много је лакше износити објашњења о њему. Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ma jok, samo ilustracija da se ipak može kad se hoće. A to što treba da se desi ugodna pozicija pa da se iznese stav, to me malo žulja onako. Jbg, rekoh, nas šamara ko kako stigne kad budu neki medijski atraktivni slučajevi, ovde mi se objašnjava da mora da se sklope sve kockice cakum-pakum pa čak i tada svaka vaška obaška. Ne, ne prihvatam to kao argument, jbg. Ovde je krupan ulog. Link to comment
Prospero Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 ti pričaš o nekoj "neugodnosti da se iznese stav" kao da tako nešto zapravo postoji <_< eno, srđa milošević dao izjavu za n1, dubravka stojanović imala naslovnicu nin-a, niz 'pro-četnika' istoričara je svedočio pred sudom i davao izjave za razne medije, imali smo prošle godine cvetkovićevu izložbu 'u ime naroda' i poveću debatu, i stručnu i medijsku, o njoj. ko je to 'ćutao' ili 'čekao sklapanje nekakvih kockica'? i šta se to "može kad se hoće"? konsenzus o 1sr? pa ni to ne postoji kako ti zamišljaš, a taj rat je bio nekoliko redova veličina lakši za objašnjavanje i opisivanje od 2sr. Link to comment
Tribun_Populi Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Vidi, Draži je presuda ukinuta i on se smatra neosuđivanim. Suditi mu se ne može ponovo, jer iako pojedini zločini ne zastarevaju protiv mrtvih ljudi se proces ne vodi. Dakle, formalno nije ratni zločinac, kolaboracionista i izdajnik. Ne želim da tu prazninu u perspektivi popuni narativ po kome je on bio true antifašista i borac protiv okupatora, a mera za percepciju mi je mišljenje baba Stane iz Donje Vrežine. Država neće duradi ništa po tom pitanju, već je uradila donevši 1 zakon i time rekla šta o tome misli. Jedini ko može su istoričari, kako god znaju i umeju, ako umeju. The last chance. TTjcem Link to comment
ArleKino Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Nego, ovo što V. Mihailović priča o novčanoj kazni za onog ko uvredi njegovog djeda... To onda znači da, recimo, Ante Gotovina i Naser Orić mogu komotno tužiti za uvredu svakog ko ih nazove ratnim zločincima? Cirkus. Link to comment
Recommended Posts