Prospero Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Sto znaci da nisu streljani oni koji su "samo radili svoj posao" vec oni koji su bili u sluzbi NemcimaNije to baš bilo crno-belo. Mnogi su streljani odokativno, da se ne baci metak, a mnogi koji su objektivnotm zaslužili revolucionarnu pravdu su se izvukli zahvaljujući ličnim vezama, dugovima, poznanstvima i sl. Link to comment
ficfiric Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Nije to baš bilo crno-belo. Mnogi su streljani odokativno, da se ne baci metak, a mnogi koji su objektivnotm zaslužili revolucionarnu pravdu su se izvukli zahvaljujući ličnim vezama, dugovima, poznanstvima i sl.Naravno da nije bilo crno-belo. Krupne ribe se nisu mogle izvuci. Svi su znali za 'umetnicki rad' Tanica i Cvetkovica. Ko je mogao da zna sta je svaka sitna riba radila? Da li su se izvukli preko veze ili nisu imali razlog da se izvlace, ko to zna.Nesto drugo sam hteo reci. Hteo sam reci da nije tacno da su ljudi streljani zato sto su "pili kafu na Terazijama" i zato sto su "radili svoj posao", kako se moze cuti. Streljani su zbog ovakvih stvari (da ponovim link) Link to comment
Mp40 Posted March 23, 2012 Author Share Posted March 23, 2012 Prvi smesan uradak sa Vukajlije, eto nesto i dobro u ovom svemu Link to comment
Zverilla Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 jasno mi je sasvim sta je rehabilitacija, ali ovdje je to potpuno suvisna poruka tj ogradjivanje drzave i sudstva od nekadasnjeg komunistickog pravosudnog sistema.iz prespektive vlastodrzaca nije suvisna. stvara se privid da se nesto radi. prica se o pravdi. i nepravdi koju vlast kao ispravlja. klasicno presipanje iz supljeg u prazno uz pomalo relativizacije zlocina Link to comment
morgana Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 iz prespektive vlastodrzaca nije suvisna. stvara se privid da se nesto radi. prica se o pravdi. i nepravdi koju vlast kao ispravlja. klasicno presipanje iz supljeg u prazno uz pomalo relativizacije zlocinanaravno. to postaje preovladjujuca nota ds vladavine, rehabilitovanje lijevo i desno i dodvoravanje i kurti i murti koji ni ne bi uspjeli dovoljno glasno da traze da im se dodvori da im ds u svom teatralnom pr zanosu nije to ponudio.kolko oni nipodastavaju i smatraju priglupima gradjane srbije, to je strasno. Link to comment
Lancia Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 vazno da njen bivsi, sadasnji i buduci suprug snima film po romanu vladimira kecmanovica. jebem ti svet! ne diraj mi skolskog druga btw, salu na stranu, ne razumem opasku. Link to comment
Prospero Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Zagorka pomalo rasplinuta i neprecizna, SGM se pripremio, spustio loptu i ogradio od opštih mesta. Link to comment
bergasa19 Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Morao je da pomene 100 za 1. Bilo jace od njega. Link to comment
kim_philby Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 ne diraj mi skolskog druga btw, salu na stranu, ne razumem opasku.skerla ti je skolski drug? ili kecman? Link to comment
kapetanm Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Još nije pomenuo Trumanov orden? Link to comment
Lancia Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 skerla ti je skolski drug? ili kecman?skerla. Link to comment
Кристофер Лумумбо Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 pljunite me u facu ako ikada budem rekao losu rec o oliveri kovacevic. kako je samo silovala ovu dvojicu kretena. Link to comment
bergasa19 Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Ne valja ti ovolika hrabrost. Link to comment
Krampa Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 (edited) vazno je izvuci malo svoje fasisto istorije cisto da kotiras sa ostalom djecom u evropi. smijesno mi je samo kako male nacije u evropi iz govana vade neke polu(izmisljene) borce proti fasizma, prave filmove i romane o njima a srbalji vade polu(izmisljene) fasiste...genijalno!mene intersuje sta cemo sa cetnickim zlocinima nad srbima? jel se to onda sve brise ili ce mozda biti neke naknade? treba mi pravnik...imam dobar racun da naplatim, doduse u cg ali treba poceti negdje :D Edited March 23, 2012 by Krampa Link to comment
Recommended Posts