Jump to content
IGNORED

Дјело и аутор

Cane Vukic Prebranac

Recommended Posts

Posted

Zar ne mozes da dobavis slucaj preko bibliotecke razmene?Selin je smesno osudjen na godinu dana, a pravilno je procenio da bi mu letela glava 44 i zbrisao je sa vladom u Nemacku dok je vecina nasih ostala izvan ozracja komunizma osim Crnjanskog. Andrica nikad nisu ozbiljno dirali.

Posted
hm. hajde sad da rizikujem :)mozda je danas prisutno u nekim slojevima nase dijaspore. ta potreba da se tamo negde uvek zatekne matica kakva je ostavljena i kakve je se secaju ...
dijaspora ali ne samo ona. npr u nasoj knjizevnosti to bio, recentno, pavic. ili ekipa oko kecmanovica. to je sve dosta lose ali opet to je delimicno taj neki pokusaj da se definise i osnazi vlastiti identitet nasuprot svetu.
Posted (edited)
Zar ne mozes da dobavis slucaj preko bibliotecke razmene?
na norveskom?što, hoćete da pišemo rad :D Edited by gagorder
Posted

Nije to finski a i za to ti mogu naci nekog da ti prevede. Mislim pozelelas si da znas kako je izgledala.

Posted

pa jesam pozelela, nisam znala jesi li ti ozbiljannisam nasla presudu na netu, samo sturih par recenica o njoj koje se uglavnom ponavljaju na svim mestima

Posted (edited)

pre neki dan je na TV bila emisija o poznatim predratnim (WW II) beograđanima i kućama u kojima su živeli.za ivu andrića sam saznao da je bio đubre od čoveka koji je yebavao ženu zarobljenog oficira najpre u WW I a onda i u WW II. u međuvremenu, tokom ambasadorovanja u berlinu poveo je nju i muža da budu (kao) osoblje.takav čovek je pisao "znakove pored puta"saznao sam i da je paja jovanović u pešti (ili budimu?) bacio oko na klinku od 13 godina pa se njom oženio kada je napunila 18. danas bi bio okarakterisan kao pedofil.što sa moma tiče, gutao sam kao mladac njegove knjige, poput teofila ali sam digao ruke posle "zoe" naprosto, uleteo je u šablon poput džona vejna.uglavnom nemam pojma o ličnostima, dela mi odgovaraju manje ili više. kada bih vezivao svoje nazore o drogi ili porodici trebalo bi da dignem ruke od kompletnog rokenrola ili holivudskog filma.

Edited by djordje geprat