Jump to content
IGNORED

Ucenje pisanja na stranom jeziku


delgreko

Recommended Posts

Trebao bih polagati za Zertifikate Deutsch B2, svasta sam pokusao ali ne mogu nauciti da pisem na nemackom jeziku. To jest, znam osnovno, ali nikako ne mogu da se pomerim od tih osnova... Kako ste ucili pisanje na stranom jeziku? Inace ostali segmenti (citanje i slusanje) su ok, i da su oni samo na ispitu prosao bih sigurno....

Link to comment

kako si učio nemački pa se tako nešto dogodilo?i kako to misliš "samo osnovno"?nemačka pravila za čitanje i pisanje su prilično lakada si rekao da imaš problema sa engleskim (pa i sa francuskim) ok, ali šta je tačno problem sa nemačkim?kako sam ja učila:na svakom stranom jeziku paralelno i čitanje (izgovor) i pisanjei i dan danas tako za svaku novu reč

Link to comment

Hvala na odgovorima. Inace sam pre 10 godina zavrsio sa skolovanjem (prirodne nauke- masinstvo), a ni tad nisam bas imao neke veze sa pisanjem na srpskom... Engleski znam dobro, posto imam sluha, doduse ni njega ne znam da pisem bas nesto sjajno. Najvise sam ga ucio kroz posao i komunikaciju. Ocigledno da ne obracam dovoljno paznje na pisanje... E da ucio sam nemacki do proslog semestra u jednoj skoli stranih jezika 3 godine, sad cu uzeti jos malo privatnih casova. Posto sam video ovde da ste bas ozbiljni po pitanju ucenja stranih jezika, mislio sam da mogu naci jos nekog kao ja ("retarda za pisanje :) ili nekog ko nije dovoljno obracao paznje na to"). I ja sam mislio da ce mi citanje biti dovoljno , ali mi je procena bila losa :isuse: Pisali smo dosta na casovima, ali ni to mi nije ocigledno dovoljno :frust: U zadnje vreme sam poceo prepisivati tekstove i prevoditi :cry:

Link to comment

da da, prepisivanje, što više to bolječitanje neće baš mnogo da vredia jel znaš pravila za čitanje/pisanje?ako ne, nauči ih prvo, pa se onda baci na prepisivanje i prepisivanje :)

Link to comment

To sam naucio jos pre tri i po godine... U sustini uzivam u nemackom svaki dan, sto preko muzike, sto preko knjiga, a da i radija, usmenoj komunkiaciji preko neta... Zavisno od konteksta razumem 60-100 posto. Ovaj nemacki radio je ekstra >DRadio Wissen<, naucni radio program o svemu i svacemu. Doduse ima tema (npr.makrobiologija) o kojima ne znam nista ni na srpskom a kamoli nemacki... E da i pisanje :frust:

Link to comment

Ni meni nije jasno ovo za pisanje, jer ukoliko sam dobro razumeo sestru - sa B2 bi trebalo da može da se radi na univerzitetu?Edit: Sad video - aha, tebi u stvari ni srpski nije maternji? Da me neko pogrešno ne shvati - ništa zlonamerno ne mislim.

Edited by zorglub
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...