Jump to content
IGNORED

objavljivanje knjige


Amelija

Recommended Posts

Ima li neko pojma kako se može <pokušati> objaviti knjiga ili slično?Konkretno, skup kratkih pričica je u pitanju, i nije cilj zaraditi pare niti bilo šta slično, nego čisto učiniti dostupno "narodu", šteta je da ostane zaboravljeno na tavanu.

Link to comment

za tiraž nemam blage veze, ko to uopšte određuje?i koliko bi trebalo da bude, imal neki savet?za broj strana moram da proverim još kako stoje stvari, mada mislim da je u pitanju najviše stotinak

Link to comment

Ko je video veci tiraz od 500 primeraka a da nije Miris Kisa....Lektorisanje je pola jura do juro po strani a za najvecu novcanicu mozes da nastampas petsto primeraka gomila knjiga je to prvo razmisli gde ces to da drzis. Kupis ISBN broj odes u knjizaru osacujes knjige i procitas ko je stampar na onoj koja ti se svidi i onda ih zovnes i pogadjas se za cenu i detalje oko dizajna. Stampari ce znati najcesce i kome trebas obavezne primerke da posaljes. Pitanje distribucije pa ili sama nosis po knjizarama ili das ljudima koji drze tezge sa knjigama po beogradu. Ako zelis da zastitis tekst odes u Autorsku agenciju. Stvarno nema smisla nositi izdavacima ili slati na konkurse tako kako si napisala.

Link to comment

Sta znam, moj drug je tako nosio i slao i na kraju su mu objavili knjigu. Isli smo zajedno, prvo u odradili 5-6 primeraka A4/spirala, i onda tabanali po gradu i nosili tako gde postoje razni konkursi za prvi/neobjavljeni roman. Na kraju ga je prihvatila jedna manja izdavacka kuca, tiraz je bio 100ak primeraka. Nije zaradio, ali eto - objavio je.

Link to comment

sve sama.Objavio sam (smo) nekoliko knjiga*. Uglavnom totalno divljak a nesto i sa ad-hoc izdavackom kucom. Sto vise sama uradis, to bolje. Ako umes prelom, nadji stampariju... Stampanje nije vise skupo.Sama budi distributer. Ionako imas 10 knjizara u Srbiji pa odnesi sama knjige do njih i pogodi maloprodajnu cenu... Love nece biti, malo ces izgubiti para... Ako te nesto konkretno oko tehnikalija zanima, pitaj...*ne bojte se, uglavnom nisam bio autor.

Link to comment

fala svima za početak :-)

Love nece biti, malo ces izgubiti para...
ma prvo nije problem, a nije ni drugo ako je "malo" ;)btw sve je to još uvek u pisanom obliku (ručno pisanom, a ima i nekih crteža ilustracija) i zapravo je đavolski staro, nego je nekako opet isplivalo na površinu (mada je i priča o mogućem objavljivanju dosta stara, ali nikada još nije došla na red)znači sve u svemu najbolje sam odštampati, ukoričiti, nacifrati itd, pa zaređati po knjižarama?
Link to comment

recimo!Ima jos primera... Ja ih cesto srecem na smotrama dizajna u holovima velikih zgrada i trgovima kad socko izdavaci isteraju one bele satore bez zidova.Od "nove iskre" do izdavackog ateljea Govno i sinoviSajanski popus pesto octo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...