Weenie Pooh Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 duwaj ga Uini. kljucan nije isto sto i najbolji, al' ko ce s vama 'ostrvljanima' da izadje na kraj Nemoseljutiš, samo malo trolujem ovu fascinantnu raspravu o validnosti jedne potpuno subjektivne i potpuno nebitne nagrade.
kralj Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Govorimo o najprestiznijoj fudbalskoj individualnoj nagradi.
Deco Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Ćorav posao kako god da se okrene, s obzirom da 200+ ljudi glasa od 1-3. mesta po sopstvenom utisku, nema baš nikakvog načina da se isforsira bilo kakav univerzalan kriterijum. Evidentno je da ogromnoj većini kapitena i selektora Mesi deluje kao trenutno najbolji igrač sveta i to je to. Ako hoće kriterijum treba da organizuju komisiju od 10ak ljudi koja će metar dana da zaseda pa da na kraju donese odluku...
189- Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 meni je ronaldo bolji, kompletniji igrac od mesija
MiddleClass Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Dok je Mesi u ništa jeftinijem i ništa slabijem timu odigrao jednu ekstra utakmicu. Protiv Koreje. 0 golova na celom prvenstvu.Mesi 0, Pantela 1. Pametnom dosta!
Weenie Pooh Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Govorimo o najprestiznijoj fudbalskoj individualnoj nagradi.Fudbal je timski sport, a "prestižna individualna fudbalska" nagrada je oksimoron.Čega će Messi ili Ronaldo u penziji da se sećaju, trofeja koje su osvojili sa klubovima, ili "prestižne nagrade" koju su doneli glasovi iz Džibutija i Palestine?
lazni Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 (edited) Ako zanemarimo na tren Mesija...da li je Ronaldo za klasu iznad svih ostalih? Da odemo korak dalje - da li je Ronaldo drugi najbolji igrač na svetu svih vremena?Pogledajmo i njegove brojke - čovek daje 1.1 gol u Realu, obara sve moguće rekorde u, još uvek najboljem klubu svih vremena.Jer Mesi je zlatne lopte 2010. i 2012. osvojio samo i jedino na osnovu brojki.Ili je ipak stvar u nečemu drugom: obojica igraju u superiornim timova u odnosu na svoju konkurenciju, luksuz koji nijedan velikan pre njih nije imao.nisam siguran ni da je mesi naj svih vremena, tako da ni ronaldo po mom mišljenju nije drugi. trenutno je drugi igrač sveta, ne stoji baš da je sve postigao zbog superiornosti tima. u mutd je dao preko 40 golova, sa portugalom ispao na penale od velike španije.čini mi se da nije nivo pravog ronalda, ronaldinja, zidana ili van bastena (da se nije povredio sa 28 i on bi imao 4 titule najboljeg). ovo sto mesi radi u duelu 1 na 1, kao realizator ili asistent je uporedivo jedino sa maradonom (1 na 2, 1 na 3, tu čak i dr bekvalac izdvaja njega i trickovskog). Edited January 11, 2013 by lazni
kralj Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Fudbal je timski sport, a "prestižna individualna fudbalska" nagrada je oksimoron.Čega će Messi ili Ronaldo u penziji da se sećaju, trofeja koje su osvojili sa klubovima, ili "prestižne nagrade" koju su doneli glasovi iz Džibutija i Palestine?Veoma potcenjujes Zlatnu loptu. Ta nagrada je svakom laureatu neizostavni deo i onog najsvedenijeg cv-ja. Uprkos svom kolektivizmu fudbalskome.Inace, nisam siguran koliko su ljudi koji ovde povlace paralele gledali Maradonu. Ono sto je on uradio u poslednje tri utakmice u Meksiku, sasvim sam siguran da je neponovljivo.
dillinger Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 nisam siguran ni da je mesi naj svih vremena, tako da ni ronaldo po mom mišljenju nije drugi. trenutno je drugi igrač sveta, ne stoji baš da je sve postigao zbog superiornosti tima. u mutd je dao preko 40 golova, sa portugalom ispao na penale od velike španije.čini mi se da nije nivo pravog ronalda, ronaldinja, zidana ili van bastena (da se nije povredio sa 28 i on bi imao 4 titule najboljeg).ovo sto mesi radi u duelu 1 na 1, kao realizator ili asistent je uporedivo jedino sa maradonom (1 na 2, 1 na 3, tu čak i dr bekvalac izdvaja njega i trickovskog).Dobrim delom se slažem ali onda se postavlja pitanje kako dođavola postiže sve ovo što postiže ako nije njihov nivo?Portugal letos je posebna priča, bio je to izvrstan tim i bili su neverovatno podređeni Ronaldu koji je imao nikad veću slobodu. Za Mančester se mogu složiti.Možda ne kao asistent ali kao dribler i realizator ne verujem da je postojao bolji od pravog Ronalda kad ima loptu u nogama, jedini je mogao vući i po 50m kroz apsolutno svaku odbranu na svetu, u vreme kada nije Marcelo bio biran u najboljih XI već kad je do gola trebalo nanizati npr: Davidsa, Kokua, De Bura i Stama...Dodajmo i neke superiorne gol igrače kakav je bio npr. Romario.....i svejedno, ova dvojica danas sa lakoćom ruše sve njihove rekorde- ali samo klupske.Ali ok, to je već neka druga tema...
Lancia Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Ali ok, to je već neka druga tema......da je Spanija najbolji kolektiv ikada. zato je njihovim igracima tesko dati individualne nagrade.
casperbgd Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 I Ronaldo je svakako primer sta znaci kontinuitet igre, sad kad se Real "raspada" , on idalje postize golove i verovatno je jedan od zasluznijih sto Real ima i ovoliko bodova koliko ima. Njegova nesreca je sto igra fudbal u istom periodu kada i Mesi.
Pokojni Ruxin Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 (edited) Jel moguće da niko nije okačio kako naš omiljeni igrač emulira 1 Zidana lično??http://www.youtube.com/watch?v=QDD-LXgwi1UI kad sam već tu: Mesi možda ima četiri 'Zlatne lopte', ali, za razliku od njega, ja ne moram da se popnem na kutiju kada kupujem čokoladicu iz automata.- najveći trol na svetu - Edited January 14, 2013 by bob loblaw
Lancia Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Jel moguće da niko nije okačio kako naš omiljeni igrač emulira 1 Zidana lično??nije samo nas, treci najbolje (o)cenjen igrac ove sezone kod navijaca barselone iza mesija i inieste.
Pokojni Ruxin Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 :thumbsup:Možda bi najpravilnije bilo reći omiljeni igrač svih koji znaju znanje, ali sam hteo dati priliku Buskecomrziteljima da se ponizno pokaju. -_-
Recommended Posts