Jump to content
IGNORED

España

Lancia

Recommended Posts

Posted
Obožavam old school tezu po kojoj si mudo od igrača samo ako imaš osvojen WC. Fudbal koji je Zvezda igrala pre 20 godina kada je osvojila CL i fudbal koji se igra sada su dve različite dimenzije, a da ne pričam o nečemu što je na vremenski dalje. Profesionalizam u fudbalu je drugačiji, obaveze su se pomerile ka klupskom nivou sa reprezentativnogPonašate se kao da Messi treba da uzme da sam osvoji SP, kao da ne postoji 50 faktora koji utiču na to ko će da ga osvoji od toga da li će neki argentinski Tomislav Karadžić postaviti na mesto selektora Maradonu koji zove igrača na SP jer ga je sanjao da diže trofej ili nekog kome ima nešto između ušiju. Ili neka neko drugi proba da sruši Barselonin sistem u španskoj repki nadograđen sa igračima Reala.Isto tako može da se postavi pitanje kako je neko mogao da proglasi Pelea najboljim igračem sveta svih vremena i to kroz dimenziju od 30ak utakmica na par prvenstva sveta. Daleko od toga da sporim majstorstvo Pelea, ali fudbal evoluira, kao i sve. Nešto ne verujem da ga je neko pitao koliko ima osvojenih CL ili je neko pitao Maradonu što ima ukupno trofeja u karijeri koliko Messi do 20godina.
Посрбице немој да си неозбиљан човек. Да си гледао Марадону ономад било би ти јасно какву си глупост одвалио онако без икаквог блама. Прво овде је била дискусија да ли је заслужено узео титулу најбољег 2010, где је још један већи познавалац устврдио да је Снајдер холандски Модрић. :frust: Те године, Снајдер је био кључан играч екипе која је узела све што је у клупским размерама могла да узме, играп је за репрезентацију на СП-у коју је успркос лимитираним колегама увео у финале, где једва изгубише од можда најјачег националног тима икад, а успут је био и један од три најбоља стрелца и то као везни играч. Шта је током године требао да уради не би ли га прогласили најбољим играчем? Да зовне Месија да одиграју 1 на 1 на мале голиће? :isuse: Нико не спори да је Меси велик играч, један од већих у историји фудбала, али награда се додељује за оно што је играч током године показао заједно са својим тимом. Меси, нити је са репрезентацијом урадио нешто,нити са Барселоном. Кад је било густо ове године нигде га није било. Ту је разлика између њега и Пирла, рецимо ове године. Герд Милер иначе никада није био проглашен најбољим играчем Јевропе ни света а трпао је само тако...
  • Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

531

• Lancia

360

• John Coltrane

322

• Weenie Pooh

248

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Lancia, pobogu, niko ne spori da je Mesi najbolji nekatalonski igrac Barselone...

Edited by MiddleClass
Posted
Lancia, pobogu, niko ne spori da je Mesi najbolji nekatalonski igrac Barselone...
ah da, pardon, on samo nista nije uradio sa reprezentacijom a ni sa barselonom. zato ja i navijam za atletico.
Posted
Герд Милер иначе никада није био проглашен најбољим играчем Јевропе.
mala digresija, bio je evropski igrač godine (ballon d'or) 1970.ne može se nikako reći da kvalitet igara na SP nije toliko bitan. npr. za di stefana se govorilo da je možda jedini bio veći igrač od pelea, ali njegovo ime nije ni blizu poznato i priznato kao imena ostalih iz najužeg vrha, iako je osvojio 5 kupova šampiona zaredom. a razlog za to je samo jedan, nije odigrao ni minut na mundijalima. mundijal je osnovna merna jedinica u fudbalu. osvajanje istog daje dodatnu dimenziju svakom igraču, koliko god on dobar bio, tačnije svrstava ga među legende. ima, naravno, i suprotnih primera (puškaš, krojf, platini), i meni se sve nešto čini da će mesi pre biti u toj grupi suprotnih primera, jer sumnjam da će argentina osvojiti išta u skorije vreme.
Posted

i u vreme maradone ili zidana se govorilo o eto kako se promenio fuzbal i sl.to je kao kad se porede ekipe iz ralicitih dobi.nije bitno da li je mesi najbolji 1 na 1 vec sta je osvojio sa ekipom od tih mogucih takmicenja.2012. je to bilo tanko.glavna statistika su titule jer je u pitanju ekipni sport.daj mu titulu najboljeg driblera ili asistenta i sl.najbolji igrac u ekipnom sportu je dizac trofeja.glupa FIFA

Posted

..ili davalac golova.ti mentoli iz fife imaju samo tu kategoriju koju vrednuju.a ko je MVP?ko je MVP na kraju u svakom ekipnom sportu?dizac trofeja!manimo se jemocija i simpatija.ne mogu podneti italiju iz 82. al Paolo Rossi je bog otac a ne ziko ili sokrates

Posted
ne mogu podneti italiju iz 82.
au kakv je to seksi tim bio, retko se tako nešto desilo u fudbalu. dekadentna italija uvaljuje 10 komada na poslednja 4 meča na SP.
Posted
au kakv je to seksi tim bio, retko se tako nešto desilo u fudbalu. dekadentna italija uvaljuje 10 komada na poslednja 4 meča na SP.
ne podsecaj me.kolko sam plako u toku finala..jos ocev ortak koji navija za italiju...a posle nisam teo da jedem danima.sve bi bilo drugojacije da je rumenige bijo fit
Posted

ma kakvi drugojačije, ako nemci imaju rak ranu, to je onda italija. tukli su ih žabari u svakom iole bitnijem meču (1970, 1982, 2006)

Posted
mala digresija, bio je evropski igrač godine (ballon d'or) 1970.ne može se nikako reći da kvalitet igara na SP nije toliko bitan. npr. za di stefana se govorilo da je možda jedini bio veći igrač od pelea, ali njegovo ime nije ni blizu poznato i priznato kao imena ostalih iz najužeg vrha, iako je osvojio 5 kupova šampiona zaredom. a razlog za to je samo jedan, nije odigrao ni minut na mundijalima. mundijal je osnovna merna jedinica u fudbalu. osvajanje istog daje dodatnu dimenziju svakom igraču, koliko god on dobar bio, tačnije svrstava ga među legende. ima, naravno, i suprotnih primera (puškaš, krojf, platini), i meni se sve nešto čini da će mesi pre biti u toj grupi suprotnih primera, jer sumnjam da će argentina osvojiti išta u skorije vreme.
Захваљујем колега, на исправци. А ово са Ди Стефаном је јако добра паралела. Интересантно је да су обојица Аргентинци.
Posted
ma kakvi drugojačije, ako nemci imaju rak ranu, to je onda italija. tukli su ih žabari u svakom iole bitnijem meču (1970, 1982, 2006)
za sad je tako.hmm.docekacu i ja petardu protu zabara!
Posted
ovo je vec preterivanje, kao da je Messi neki sidras ili Zigic u najmanju ruku. mrzi me sad da izvlacim broj asistencija, uostalom ovo zvuci kao da nikad nisi pogledao nijednu Barsinu utakmicu.
Ma daj, zar nije bilo očigledno na šta sam ciljao? Ni blizu nisam mislio tako nešto, nego prosto su ova dvojica po meni možda više uradila nego on za tih 12 meseci, na globalnom planu - klub + reprezentacija.
Posted

mesijeva zamena bi se lakse nasla nego xavijeva ili inijestina u barseloni tj. mesijev nedostatak bi barsa lakse podnela nego da izostaju ova dvojica...

Posted
Ma daj, zar nije bilo očigledno na šta sam ciljao? Ni blizu nisam mislio tako nešto, nego prosto su ova dvojica po meni možda više uradila nego on za tih 12 meseci, na globalnom planu - klub + reprezentacija.
kako god, moras da priznas jos jednu stvar, Iniesta kolikogod bio fenomenalan igrac mora da zahvali trenerima na visokom stepenu doziranja. on je prilicno nezan i sklon povredama i u Barseloni ga maltene cuvaju samo za najvaznije utakmice, cak i vise od jednog matorog Cavija.
Posted
za sad je tako.hmm.docekacu i ja petardu protu zabara!
Нећеш. ;)
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...