MocaVukotic Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Pa kriterijum se jeste promjenio kad su L'Equipova i Fufina nagrada postale jedno. I to se promjenio na bolje, po meni.tačno, kriterijum je promenjen posle ujedinjenja, ali pitanje je da li na bolje. već sam davao pregled fifinih dobitnika u godinama mundijala, ali evo da se podsetimo:- WC 1990 šampion nemačka, fifin igrač godine - matthaus- WC 1994 brazil, romario- WC 1998 francuska, zidane- WC 2002 brazil, ronaldo- WC 2006 italija, cannavaro- WC 2010 španija, xavi, iniesta, messiu najmanju ruku nepravda, da ne kažem ordinarna budalaština. xavi i iniesta su odigrali znatno bolje u 2010. od messija, i to tamo gde je to najteže, gde je najvažnije od kada postoji fudbal. ali ne...
gervasius twinkleminkleson Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 (edited) Kapiram sta kazes, i ti i Dilinger i Kralj, ali prosto ne mislim da treba davati nagradu nekome ko je bio najbolji u tih mjesec dana SP ili EP ako nije bio najbolji citave godine. Mislim, s obzirom da postoje i nagrade za najbolje na SP ili EP.Pri tom, recimo Xavi i Iniesta nisu bili u svojim najboljim izdanjima na SP2010 [iako je Iniesta dao, jeli, najvazniji gol], Xavi ni na zadnjem EP. Tj. nisu bili ni izbliza onoliko dobri kao sto znaju biti, na SP2010 su po meni i Villa i Ramos bili u boljoj formi od obojice.I za Sneijdera ne mislim da je bio nesto spektakularan na tom SP, cak mislim da je bio bolji sad na ovom EP, iako je Holandija bila krsh.A Messi je bio bolji od svih tokom citave godine, za sta bi trebalo i da se dodjeljuje nagrada. Edited January 9, 2013 by gervasius twinkleminkleson
dillinger Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Pa Iniesta jeste bio najbolji Španac 2010, jedino što mu ne ide u prilog prilikom ovog izbora je to što je, ako se ne varam, prethodno propustio čitavu polusezonu u klubu.Moca ima poentu jer se očigledno sve manje vrednuju najveća reprezentativna takmičenja, što je loše jer na tim smotrama pojedinačni kvalitet igrača upravo najviše dolazi do izražaja. Najveća posledica ovog izbora je što sada Messi ima crno na belo da je u svojoj 25. godini postao najbolji igrač svih vremena, i to samo na osnovu igara u objektivno najboljem klubu svih vremena, protiv sumnjive konkurencije.
copkillah Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Postoji trend da se od ujedinjenja ovih priznanja, nagrada dodeljuje najboljem igraču na svetu, a ne najboljem te godine. Ove sezone je svakako bila mrtva trka jer Mesijevu sezonu ne moramo mnogo da ističemo, Ronaldo je briljirao i preoteo je titulu Barsi u Španiji, dok je Inijesta vodio Španiju do odbrane titule na Euru. Da sam se ja pitao, ja bih glasao za Inijestu jer je bio instrumentalan i u odbrani titule, kao i u Mesijevom dostignuću. Mesi je verovatno najbolji igrač svih vremena, ali mislim da nema potrebe da napominjemo koliko je celokupna Barsa 'kriva' za to što je on danas, a Inijesta je sada tu po meni glavni šraf. Glavni pokretač najboljeg kluba i najbolje reprezentacije na svetu.
MiddleClass Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 I za Sneijdera ne mislim da je bio nesto spektakularan na tom SP, cak mislim da je bio bolji sad na ovom EP, iako je Holandija bila krsh.:lol:Jbt, Snajder je kao plejmejker bio prvi strijelac tog WC sa 5 golova! Bem ti Robena mrtvog i mlitavog!
kralj Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Nego sta. Pojeo je to SP. Bio je uz Forlana i Tomasa Milera u top 3 igraca prvenstva (medju Spancima se istina niko nije bas nesto isticao, ali tim pre bih nekom od njih dao nagradu).Superironosti Mesija i Barselone tesko je dovesti u pitanje. Sve i da Barsa nekad ne uzme CL ili Primeru, sve i da Mesi bar u tim godinama kada odigra bled WC ili bude tragicar ispadanja iz CL ostane bez neke tamo individualne nagrade.Ruku na srce, dzaba drobimo kad treneri i igraci to odlucuju, a u takvim okolnostima je bespredmetno ocekivati neki logican izbor (dobro, izbori nekih selektora su cak i nevaspitani).
MiddleClass Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yJgLYpooAjMTo je ta cuvena Farsina skola, a Lancia? :)
Lancia Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 au, ja mislio ti malo pratis fuzbal. pogle gore u zaglavlju sta pise, 'punto pelota'. tu redakciju ne shvataju ozbiljno ni navijaci reala. vec su morali da placaju astronomske sume na sudu zbog izmisljotina, poput dopingovanja igraca barselone, pa su kukali da im barsa oprosti deo kazne da ne bi stavili katanac.njih dvojica su se srdacno pozdravili pre tog snimka, btw, ako ti je uopste vazna ta zuta stampa.
ArleKino Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 (edited) Nema sumnje da je Messi već duže vreme najbolji igrač sveta, bar za mene.Zasrali su stvar sa XI, prilično. gt, je lepo rekao da ovo nije čak ni best XI Primere. Moj izbor bi bio: Casillas - Alba, Pique, Kompany, Ramos - Toure, Xavi, Iniesta - C Ronaldo, Messi i Drogba.Falcao je fantastičan napadač, puno mi je draži od Drogbe, ali Drogba je praktično sam doveo Chelsea do titule prvaka Evrope i nikako nije pravedno da se on izostavi iz best XI.Najboljih 11 je zasrano do krajnjih granica. Svaka čast Xaviju, ali je u prvom timu moralo biti mjesta za Pirla - Juventus je osvojio Serie A bez izgubljene utakmice, u teškoj grupi Lige prvaka su osvojili prvo mjesto bez poraza, a u 2012.godini su osvojili rekordnih 94 boda. Pirlo nije vukao samo Juve nego i limitiranu Italiju, i to sve do finala Evropskog prvenstva. Pique i Xabi Alonso su trebali ustupiti mjesto nekom drugom stoperu (npr. Hummelsu ili Kompanyju) i Yayi Toureu. Izbor Marcela ispred Albe je valjda nekakva kompenzacija za uguravanje Piquea i Danija Alvesa. Napad ne bih dirao, Falcao za dlaku zaslužuje biti ispred Cavanija, Van Persieja i Drogbe.Što se Drogbe tiče, svaka mu čast, ali je dotični bio tragičar na CAN-u (promašio penal u finalu), Chelsea je igrao grozno u Premiershipu, a u Ligi prvaka je imao solidnu pomoć u vidu Čecha i Ramiresa (golovi Benfici i Barceloni). Osim toga, već pola godine Drogba igra u kineskoj ligi.Casillas - Sergio Ramos, Kompany, Hummels, Alba - Pirlo, Yaya Toure, Iniesta - Cristiano Ronaldo, Falcao, Messi. Edited January 11, 2013 by ArleKino
Lancia Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 Casillas - Sergio Ramos, Kompany, Hummels, Alba - Pirlo, Yaya Toure, Iniesta - Cristiano Ronaldo, Falcao, Messi.+1da ne cepidlacim oko Drogbe.
casperbgd Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 A propo Snajdera, on je meni nekako holandski Modric, ili je Modric hrvatski Snajder. Umeju da zabljesnu, ali svaka munja pored toga sto osvetljava, ujedno i zaslepljuje, tako da mislim da su obojica imali svoje trenutke precenjenosti. Nikako ne bih mogao da se slozim da je Snajder u bilo kojem trenutku bio bolji igrac od Mesija, pogotovo sto ja zaista ne znam trenutak u Mesijevoj karijeri u kojoj je on imao losu formu, cak i kad je Barsa igrala "slabo", on je davao golove i namestao.
dillinger Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 (edited) Lepo je kralj gore rekao, ako ćete birati isključivo najkvalitetnijeg igrača na svetu u tom trenutku, onda bi u prethodnih 25 godina nagrade na ravne časti podelili Maradona, Van Basten, Romario, Ronaldo, Zidan i Mesi.Taman da je i holandski Kranjčar, ako je u jednoj godini na svojim leđima odvukao jedan neubedljiv tim u finale SP, bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige šampiona i uz sve to odigrao završne pasove za većinu golova, mnoge i sam dao...nema dileme kome treba pripasti nagrada za najboljeg. Edited January 11, 2013 by dillinger
Recommended Posts