Lancia Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Pepe txe tvor igrao i pevao ispred svlacionice Levantea, pa dobio po picci od Baljesterosa. Spasili ga panduri vecih batina.
MiddleClass Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 (edited) Sedam principa La Masije:1) Uzmi loptu cim ti je uzmu - osnovno nacelo. Kada protivnik oduzme loptu, igraci Barselone odmah se okome na njega. I ne samo na njega, vec pocinje opsti presing, jer se rival nije rasporedio na terenu i tada je najranjiviji.2) Pravilo "pet sekundi" - uzeti protivniku loptu u prvih pet sekundi kada je on osvoji. Ako se to ne uradi, pravi se "zid", u kojem izmedju najisturenijeg igraca i poslednjeg fudbalera u odbrani cesto nema vise od 30 metara. U tom zidu nema zamaranja, jer niko ne mora da trci vise od 10 metara, otuda i snaga za nadigravanje svih 90 minuta.3) Pravila presinga - iz zonske odbrane u presing krece se na svaki "tajni znak", nikako stihijski. A znakova ima mnogo. Na primer, ako rival ne primi savrseno loptu posle dodavanja, vec mu se odbije od noge, ako pocne da gleda u nju dok je vodi ili ako se onaj koji ima loptu okrene licem na svom golu.4) Pravilo "3+1" - cetvorica igraca Barselone brinu o onome koji ima loptu. Onaj koji krece da je oduzme, na dva do tri metra iza sebe ima "prsten" sastavljen od trojice saigraca koji cekaju kiks rivala.5) Polako - mnogi timovi pokusavaju da u pet sekundi od oduzimanja lopte rivalu postignu gol, zeleci da ga uhvate "na spavanju". U "La Masiji" uce da se tada, kada se osvoji lopta, ona jednostavno doda prvom do sebe, jer se smatra da igrac koji je oduzme nije ni psihicki ni fizicki spreman da u naredne dve-tri sekunde donese idealnu odluku. Ovo pravilo se ne primenjuje ako se lopta oduzme unutar 20 metara od protivnickog gola, vec se odmah krece na gol.6) Posed lopte - Barsa ga ima oko 70 odsto vremena u utakmici. Razlog? Kada imate loptu, protivnik ne moze da vam zatrese mrezu. Drugi? Rival mora da juri za vama, a tako se umara i postaje lak plen cak i ako oduzme loptu.7) Pravilo "prve sekunde" - kroz visegodisnji rad u istom sistemu, "La Masija" od mladih nada pravi igrace vrhunskog fudbalskog razmisljanja. Ako neko ne moze da za manje od sekunde donese odluku na terenu, tesko da ce uspeti u Barseloni. Druga ili treca sekunda su vec dovoljne rivalu da reaguje.Kakva gomila proseravanja! Ovo ko da im je Lancia sastavljao... Edited November 13, 2012 by MiddleClass
MiddleClass Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Ma nema greske. Ove temelje im je postavio Murinjo dok je bio prevodilac tamo...
Lancia Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 a dobro, ucinilo mi se da gore nesto pises o proseravanju.
MiddleClass Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 A to tebe malo stalkujem, prozivam i sl. Klasika!
Weenie Pooh Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Murinja smaraju španski mediji oko ne davanja šanse klincima kad su mu igrači iz prvog tima povređeni (povodom toga što je jedan od njih, Morata, sad morao da uđe i dao gol za pobedu), a on se pravda na sebi svojstven način:"I was the one that brought him into the first team squad," Mourinho said. "Who called him up for pre-season with the first team, three times? Me. Who stopped him leaving? Me. Who gave him a first-team contract? Me. Who arranges all that? Me. You lot calculate on the basis of the games he doesn't play. I calculate on the basis of the games he does: Getafe, Mallorca, the cup, last season. You lot talk but we'll keep on our path. The merit is his. But I did that.""Excuse me," asked one journalist, "but isn't it a bit opportunistic for you to say that? Morata has hardly played at all.""Yes," replied Mourinho, "he plays so little that he comes on and scores."Jeste mladi igrač zaslužan što je dao gol, ali je prava zasluga u stvari moja. Kakav čovek, kakav diplomata, kakav pedagog
Lancia Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 MiddleClass, on 13 November 2012 - 12:43:08, said:
Weenie Pooh Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Ajd što ga je izmislio, nego je kroz njega sam dao gol za pobedu protiv uvek neugodnog Levantea. Ja još nisam čuo da je neki trener to uradio. Specijalni i dalje obara rekorde i postavlja standarde.Sledeći cilj je da lično prestigne i Ronalda i Mesija na listi strelaca.
grunt Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Pa ko je puštao Ronalda da igra? Murinjo, eto ko. Znači Murinjo je dao sve golove, a ne Ronaldo... Morate da razmišljate malo izvan kutije.
zoki Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Sevilja masakrira Betis, 4:0 poluvreme, Rejes dao gol u 11. sekundi...
Recommended Posts