Jump to content
IGNORED

España

Lancia

Recommended Posts

Posted

Nema smisla strovaljivati Ronaldovu reputaciju zbog ovih par meseci. Mesi je pre godinu i po bio i duže i u dubljem kanalu, pa se ne sećam da se pisalo da je Modrić bolji igrač.

Messi je bio povređen dobar deo tog vremena. I dalje mislim da je Ronaldo drugi iza Messija kao i svih ovih godina, ali da je prešao zenit, jeste. Biće interesantno videti Ronalda bez brzine, jer je ona vrlo ubojito njegovo oružije. Messi će verovatno u kasnijem dobu da se povuče u vezu, ako ga pre toga ego ne pojede, pošto imam utisak već godinu do dve da ga nagriza, bez nekog preteranog razloga. Barcelonin izazov kao i svih ovih godina će biti srediti svlačionicu i ego, jer Neymar krupnim koracima grabi za nivou Messija, pri čemu ne bi smeli da to reše prodajom Neymara.

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

531

• Lancia

360

• John Coltrane

322

• Weenie Pooh

248

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bolje 30 i 31 u Liverpulu nego 25 i 15 u Barceloni -_-

Nije mi jasna ova teza po kojoj je za Sukija prednost to što više nije glavna zvezda tima. Prednost je valjda što ima neuporedivo bolje saigrače, a to ko se kako kotira među navijačima i u medijima, te koliku platu ko ima, to je valjda od tercijarnog značaja.

Teza po kojoj se kvalitet igranja odbrane u celoj ligi meri golgeterskim saldom jednog igrača već je dovoljno bizarna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Ronaldo eventualno može da bude trenutno #2 ako se gleda neki period od bar 3-4 godine pa da dobije poene za konzistentnost, ovo što sad igra je baš slabo, ne samo zbog jučerašnje utakmice nego bar od početka sezone (a i cela sezona 2014-15 je statistički bila odlična, ali se već uveliko videlo da ide ka ovome). Okej i Benitez, i taktika, čovek bukvalno nije sposoban da predribla nikog, a i završnica koja mu je bila najbolja karakteristika zadnjih sezona počinje da trokira. Realno, može da pakuje kofere za PSŽ na kraju sezone ako se nastavi ovako...

P.S. Kapiram Koltrejnov argument, koliko se sećam sezona 2007-08 je zadnja gde je od Ronalda bar povremeno mogao da se očekuje neki učinak, disciplina, i trud u odbrani+je bio i dalje vrlo opasan sa loptom ne samo u kontrama nego i u pozicionom napadu. Ne tvrdim da mu je ta sezona najbolja u karijeri, ali ipak ima nekakve argumentacije za takvu tvrdnju...

Posted

Bolje 30 i 31 u Liverpulu nego 25 i 15 u Barceloni -_-

Nije mi jasna ova teza po kojoj je za Sukija prednost to što više nije glavna zvezda tima. Prednost je valjda što ima neuporedivo bolje saigrače, a to ko se kako kotira među navijačima i u medijima, te koliku platu ko ima, to je valjda od tercijarnog značaja.

nije glavna zvezda tima=ima neuporedivo bolje saigrače . Sam si sebi objasnio ono sto ti nije jasno.

Posted (edited)

Bez zelje da prebacujem sad nesto na temu o Unitedu u smislu price ostavljene devojke koja i dalje pati, jer kontam da smo ga odavno prezalili (a ja licno cim je prodat), ali zanima me da li se ikada zapita koliko je zapravo trofeja osvojio otkako je otisao. Naravno, igranje za Real mu je bila zelja jos od deteta sto bi se reklo i nije sve u trofejima, ali eto, ipak mi se cini da osim individualnih rekorda i nije postigao toliko bas za sve ove godine. Spasla ga je donekle ona CL, inace sve vreme gleda u ledja Barci.

Edited by Giggsy
Posted

Osvojio je dva trofeja manje nego u Unitedu, a u Realu je imao za rivala jednu od najjacih ekipa ikad. Realno, on je dolaskom u Real igrao na visem nivou i u smislu njegovih igara, i sto se tice snage ekipe. 

Posted

@John - to što spominješ je sezona u kojoj je engleski ligaški fudbal bio u zenitu, tad su engleski klubovi ispadali isključivo jedni od drugih, a broj ligaških poraza timova koji su igrali Ligu prvaka je tada bio isti na kraju sezone kao i sad nakon jedva trećine prvenstva (15).

Ronaldo je u Realu postao svjetski dominator po dolasku Mourinha, nastavilo se sa Ancelottijem i, izgleda, prekinulo sa Rafom. Danas je, u najboljem slučaju, u Top 5 svjetskih igrača iza Barcine četvorke Messi-Neymar-Suarez-Iniesta (a ako dodamo Lewandowskog u priču, onda je i niže na listi).

ako se vec mora staviti cetvrti iz barcelone pre bih stavio busquetsa. 

jc je donekle u pravu da je lakse igrati u ovoj barci nego u onom liverpoolu. to se i videlo kako je liverpool izgledao nakon sto je otisao.

zao mi je ronalda sto su mu uvalili beniteza, ciji kvaliteti se vide kada se pogleda tabela serie a.

Posted

Messi je bio povređen dobar deo tog vremena. I dalje mislim da je Ronaldo drugi iza Messija kao i svih ovih godina, ali da je prešao zenit, jeste. Biće interesantno videti Ronalda bez brzine, jer je ona vrlo ubojito njegovo oružije. Messi će verovatno u kasnijem dobu da se povuče u vezu, ako ga pre toga ego ne pojede, pošto imam utisak već godinu do dve da ga nagriza, bez nekog preteranog razloga. Barcelonin izazov kao i svih ovih godina će biti srediti svlačionicu i ego, jer Neymar krupnim koracima grabi za nivou Messija, pri čemu ne bi smeli da to reše prodajom Neymara.

u barseloni se ego ne trpi. zato su cavi i inijesta legende kluba, a ibra, dinjo ili eto su isutirani onog trena kad su poceli da kenjaju. mesi ima prost izbor: ili ce biti kao cavi i igrati do 36-te u barsi ili ce ga prodati sitiju. nema treceg. zato je barsa neprikosnoveni broj 1 poslednjih 10 godina.

Posted

Osvojio je dva trofeja manje nego u Unitedu, a u Realu je imao za rivala jednu od najjacih ekipa ikad. Realno, on je dolaskom u Real igrao na visem nivou i u smislu njegovih igara, i sto se tice snage ekipe. 

Ne moze to tako da se poredi. Prvo, osvojio je dve lige manje, sto nije mala stvar i igrao jos jedno finale CL i to je uradio pre nego sto je napunio 25 godina.

Drugo, ja racunam i to sta bi uradio da je ostao, a i to sta je United uradio posle njega. U svakom slucaju, sigurno je da bi uradio vise.

Na individualnom planu, naravno da je napredovao, ali to bi uradio i kod nas. Ako mu je cilj bio da postize 300 golova u sezoni koji u sustini ne znace nista, onda ok. Opet kazem, nije sve ni u trofejima, u Realu je valjda srecniji jer je oduvek hteo da igra tamo, ali ostaje to da i nije postigao mnogo.

Posted

Robben je u top5 igraca, a ima ih jos par iz Bayerna koji su u top10. Tacnije, njihovih petnaestak igraca su u top40-50. Voleo bih njih da vidim u finalu LS protiv Barse. To bi bila pobeda fudbala.  Povrede su upropastile proslogodisnji mec.

Mada dzabe to ja prizeljkujem  kad ce Rafa nekom od njih da sjebe planove.  :fantom: 

slazem se sa 189 da je Busquets cetvrti igrac Barse iza ovih ludaka napred. Iniesta je klasa ali vise ne pruza u kontinuitetu dobre partije. Busquets je zver na svakom mecu, u svakom takmicenju.

Posted

u barseloni se ego ne trpi. zato su cavi i inijesta legende kluba, a ibra, dinjo ili eto su isutirani onog trena kad su poceli da kenjaju. mesi ima prost izbor: ili ce biti kao cavi i igrati do 36-te u barsi ili ce ga prodati sitiju. nema treceg. zato je barsa neprikosnoveni broj 1 poslednjih 10 godina.

Ne mogu da se slozim za Mesija,ima on kredit kakav nema niko drugi u Barsi,zasluzeno

Seti se da je Ibra odlepio kada je Mesi trazio da igra u spicu,a ne na krilu i Pep to odobrio,pa ovaj odlepio

Dinju se jednostavno fudbal vise nije igrao,samo alkohol,zurke i kurave,nista cudno za Brazilce

Za Eta vec ne znam sta se desilo

Posted

Ne mogu da se slozim za Mesija,ima on kredit kakav nema niko drugi u Barsi,zasluzeno

Bojim se da on nije svestan da će Barca da ga tapne na keca, bude li pravio problema. On je svoje potrošio između Pepa i Luis Enrique-a. Od biranja pozicije do biranja trenera. Luis Enrique-ova najvažnije uloga je to što je uspeo da sredi balans tima u ovo doba godine prošle sezone. Tada je sve ličilo na katastrofu.

Biće interesantna uloga Turana i Vidala sada kada im se priključe u januaru. Njih dvojica su ozbiljna pojačanja, pogotovo što je Barcelona ove godine imala problem sa dubinom sastava. Puno sreće su imali što je izašao Sergi Robrto, pogotovo nakon povrede Rafinhe. Puno mečeva je odradio i kao bek i kao juče krilo, a generalno je momak odličan vezni fudbaler.

Posted

Hvala im za Etoa. Trampa Ibra za 50 miliona plus Eto pokazuje da je i Barsa samo klub.

Posted

Ibra je proveo jedva godinu dana u klubu, skoro celo vreme jе nešto kukao, videlo se da mu ne pada praktično na pamet da igra bez lopte očekujući da mu uloga bude ista kao u Interu gde je otprilike bio 90% vremena jedini igrač na terenu koji se mogao okarakterisati kao kreativan, dobio je nogu.

Gvardiola je navodno hteo Etoa da najuri još 2008 zajedno sa Ronaldinjom i Dekom zbog vanterenskih aktivnosti, zadržao ga je još godinu dana pa ga je najurio čim pre.

Ronaldinjo je tragično propao u dve sezone posle osvajanja CL 2006.

Niko od njih nije ni prineti Mesiju po ukupnoj karijeri koju su ostvarili i uticaju na klub, sve iako se ne uzme u obzir da je on i dalje glatko najbolji igrač u timu i pored Nejmarove odlične forme zadnjih par meseci, ljudi lako zaboravljaju gomilu bitnih utakmica prošle sezone gde je Mesi uglavnom bivao najbolji na terenu i pritom izgledao kao bar za klasu bolji igrač od Nejmara i Suareza (padaju mi na pamet dvomeč protiv Sitija i protiv Bajerna, mislim da se to i na ovom forumu komentarisalo). Plus ne vidim gde se tačno vidi neka egomanija, imaju fantastičan triling u napadu koji se odlično slaže i na papiru i sjajno funkcioniše zajedno na terenu. Do onog momenta kad bi bar teorijski mogli da dovedu neko available desno krilo koje bi bilo bolje od Mesija (srećno sa tim narednih par godina) sumnjam da će tu biti ikakvih problema...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...