Jump to content
IGNORED

España

Lancia

Recommended Posts

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

531

• Lancia

360

• John Coltrane

322

• Weenie Pooh

248

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

lukas podolski najbolji igrač u istoriji nemačkog fudbala

Ne slazem se. 

Posted

Statistika govoro u ime Podolskog. Dijete Intera i Njemačke. Nema ništa ljepše pod kapom nebeskom! 

Posted

Da se vratim na Neymara, kad kazem da je preslikani Ronaldinho, onda mislim na fizikalije, stil igre, lucidnost, kreativnost, poziciju na terenu, umece sa loptom i slicno...

ma nisu se ni sreli brate. 

Posted

Meni je Ronaldinho jedan od 5 najdrazih fudbalera svih vremena, uz likove kao sto su Ronaldo (bucko), Klinsmann, Henry i Sonny Anderson, tako da dobro znam kakav je mamojebac bio Dinho i dok je igrao za Gremio i PSG, pa i kasnije kada je vladao fudbalskim univerzumom kao igrac Barcelone, dok o njegovoj magiji u reprezentaciji Brazila necu ni trositi reci...medjutium, njegovo vreme je proslo svidelo se to nekome ili ne, kao sto je proslo vreme i ostale cetvorice koje sam gore nabrojao, sada su bitni neki drugi fudbaleri koji ispisuju nove stranice ove igre...od ovih trenutkih, najdrazi su mi Ronaldo (metro), Ibrahimovic, Neymar, Pogba i Hazard, a svakako da mi je Brazilac ipak za nijansu drazi i zbog stila igre i zbog toga sto pratim njegovu karijeru od bukvalno prvog seniorskog meca...

Kada se porede Ronaldinho i Neymar, onda se to odnosi na period dok je Dinho imao izmedju 17 i 23 godine, znaci dok je igrao za Gremio i PSG, bio je sjajan i u brazilskoj i u francuskoj ligi, ali je Neymar ipak ostavio veci trag u domovini kao igrac Santosa, i po broju golova i po broju trofeja, ne desava se svaki dan da klinac od 19 godina suvereno predvodi svoj tim u osvajanje Libertadoresa, a kad je u pitanju njegova dosadasnja karijera u evropskom fudbalu, ove prve dve godine u Kataloniji su i vise nego zadovoljavajuce, nista losije od Dinha dok je bio u Parizu...glavna razlika za sada je reprezentacija, Ronaldinho je bio deo osvajanja Svetskog prvenstva u Japanu, mada je tu bio podrska glavnim zvezdama tima, a to su bili Ronaldo i Rivaldo, naravno da je dao ogroman doprinos u osvajanju Boginje...s druge strane, proslo Svetko prvensto je bilo isto prvo za Neymara, medjutim on pored sebe nije imao ni blizu tako dobre saigrace kao sto su Ronaldo i Rivaldo, a opet je na njegovim krilima Brazil stigao do polufinala, jeste da je sve to lose izgledalo u vecem delu takmicenja, ali ipak su stigli medju zadnja cetiri tima...nazalost desila mu se povreda protiv Kolumbije i vise nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji, ne kazem da bi osvojili da je ostao zdrav, mada to jeste bio poprilican sok i sigurno je dosta uticalo na njegove saigrace, ali to je sad gotovo i nema vise ispravke, medjutim odigrace Neymar jos dva ili tri Svetska prvenstva...

Keksi kao i uvek preteruje prilikom nečega što voli. Brazilski fudbal je u većini slučajeva vrlo dosadan i svodi se dosta na individualna rešenja, što ne znači da nije kvalitetan. Pričamo o tome da brazilski klubovi uprkos većoj bazi i većoj količini novca imaju manje trofeja od argentinskih klubova u Copa Libertadores.

Stvar ukusa, meni licno je brazilski fudbal daleko interesantniji za gledanje od evropskog, iz godine u godinu sve vise i vise, mada dobro ja bas volim soliranje i individualizam, a tamo je ubedljivo najveca koncentracija fudbalskih madjionicara...evo na primer danas se ljudi odusevljavaju kad gledaju kako igraju Coutinho, Firminho, Willian, Oscar, Lucas Moura, Felipe Anderson, Douglas Costa, Alex Texeira, Salvio, Anderson Talisca, itd, a takvih igraca u Brazilu ima koliko god pozelis, svake godine ih stancuju kao od sale, svi njihovi klubovi su prepuni takvih talenata, ali je problem sto vecina brzo ode u neku tamo Kinu, Katar ili Emirate da bi masno unovcili svoj talenat sto je pre moguce, pa ondu odustanu i od ozbiljnog fudbala i pocnu da lice na maestralne rekreativce koji pune dzepove i lagano trckaraju...

Kada bi se sprovela anketa medju navijacima sirom sveta oko toga koji je cileanski fudbaler najbolji na svetu, vecina bi naravno odgovorila Sanchez ili Vidal, ali kada bi se ta ista anketa sprovela samo medju navijacima cileanske reprezentacije, ruku u vatru stavljam da bi jedini odgovor glasio Jorge Valdivia...realno lik i jeste veci fudbalski majstor nego dvojica njegovih daleko poznatijih kolega, ali njega jednostavno bas briga da se preterano cima i trenira, on covek igra za Palmeiras i zivi u prelepom Brazilu, ima dobru platu i sve mu je na dohvat ruke, od nocnog provoda do najvrelijih zena, a kad dodje vreme za utakmicu, on lagano istrci na teren i sasvim opusteno demonstrira kakav je Bog fudbala i zivota...

Posted

Stvar ukusa, meni licno je brazilski fudbal daleko interesantniji za gledanje od evropskog, iz godine u godinu sve vise i vise, mada dobro ja bas volim soliranje i individualizam, a tamo je ubedljivo najveca koncentracija fudbalskih madjionicara...evo na primer danas se ljudi odusevljavaju kad gledaju kako igraju Coutinho, Firminho, Willian, Oscar, Lucas Moura, Felipe Anderson, Douglas Costa, Alex Texeira, Salvio, Anderson Talisca, itd, a takvih igraca u Brazilu ima koliko god pozelis, svake godine ih stancuju kao od sale, svi njihovi klubovi su prepuni takvih talenata, ali je problem sto vecina brzo ode u neku tamo Kinu, Katar ili Emirate da bi masno unovcili svoj talenat sto je pre moguce, pa ondu odustanu i od ozbiljnog fudbala i pocnu da lice na maestralne rekreativce koji pune dzepove i lagano trckaraju...

Salvio je Argentinac koliko ja znam.

Naravno o ukusima ne treba diskutovati. Nema baš koliko god poželiš igrača, ali ih ima više nego bilo gde na svetu. Određeni propadnu jer izaberu katarski pesak, ali je to daleko od većine, čak bi rekao da je to ozbiljna manjina, procentualno jednocifrena. Deo njih se raspadne još u Brazilu, deo njih nije sposoban da se prilagodi Evropi, deo njih razbiju povrede (kao što si i sam naveo).

Brazilski fudbal ima problem i to se pokazuje iz godine u godinu. Oni ozbiljno zaostaju za fudbalskom Evropom. Oni su zaostali u fudbalskim devedesetim. Igraju fudbal poteza, a ne timskog rada. Njihovi timovi nisu neprikosnoveni na svom kontinentu, a finansijski su najmoćniji i kupuju sve što Evropa ne uzme iz regiona. Njihovi treneri ne mogu da prođu u Evropi i jedino su im ostali talenti koje Evropa mora da prepravi pre upotrebe. Pomenuo si Andersona iz Lazia, igrao je izvanredno u Santosu, pa je sedeo na klupi Lazia godinu dana dok se nije prilagodio. Nekome to vreme nije potrebno, ali većini jeste.

Jedna sam od ređih osoba koja smatra da je Ronaldinho uprkos enormnom talentu fudbalski vrlo ograničen tek na iznad prosečnost (daleko od nivoa maestralnsoti) koji nije dostigao ni 50% svog potencijala. On je top fudbal odigrao par godina, što ga dovodi u klasu daleko ispod top faca fudbala koji su obeležavali decenije, a koji su po talentu slabiji od njega, ali su umeli da dar dokazuju iz godine u godinu. Kao i u svemu moraš da budeš gladan i kada si sit. To je ono što on nikada nije imao. Meni je Neymar daleko gladnija osoba od njega i mislim da će ostaviti veći pečat u fudbalskoj istoriji.

Posted (edited)

Jao jeste, Salvio je Argentinac, a stalno za njega mislim da je Brazilac, navikao sam da je Gaitan tamo jedini gaucos, a da su ostali ofanzivci Salvio, Talisca, Lima, Vanderley i Jonas iz drugog klana...

Sve stoji sto si napisao, Ronaldinho je mogao mnogo duze da traje i verovatno da osvoji i vise trofeja sa reprezentacijom i klubovima, ali i on je bio nemirnog duha, pa nakon brutalne dominacije poceo je sve vise i vise da se zajebava, kako na terenu, tako i van njega...medjutim ona njegova magija je toliko bila jaka da je svim navijacima brzo prirastao za srce, tako da je tesko biti ravnodusan kad god mu se ime spomene...meni je prva prava asocijacija na njega bio Neymar kada se pojavio u Santosu, a i dalje cvrtsom stojim iza stava da ima isti taj talenat u nogama, samo to treba i da potvrdi u godinama koje dolaze...

Bilo je jako puno fudbalera koji su bili toliko talentovani da je prosto bilo nemoguce da ne postanu veliki igraci, ali i to se desilo, evo na primer Quaresma i Pato mi prvi padaju na pamet, prosto je neverovatno sta su njih dvojica u stanju da urade sa loptom, mada je jos i neverovatnije kako su uspeli da upropaste svoje karijere...u tu celu pricu moze da udje i Adriano, taman kad je trebalo da osvoji ceo svet, on se uhvatio alkohola i slicnih stvari...

Edited by keksi krem
Posted

Zar nisu Patka™ upropastile povrede. a ne manjak profesionalizma?

Posted (edited)

Pato nikada nije voleo da previse trenira ni da vodi racuna o svojoj fizickoj spremi, zato su ga stalno i saletale razne povrede, a i retko kad je u stanju bio da izdrzi celu utakmicu i kad je zdrav...to je isto valjda deo nedostatka profesionalizma, plus kolko se secam imao je brojne probleme sa svojim privatnim zivotom, prvo je ozenio poznatu brazilsku glumicu Sthefany Brito, a posle je nastao cirkus oko njihovog razvoda, ona ga je optuzivala da je svako vece izlazio u provod, cak i tokom sezone, kao i da ju je varao sa celim zenskim svetom grada Milana...posle ga je u svoje kandze uhvalita i brazilska misica Debora Lyra, ali je i ta veza ubrzo pocela da puni tabloide, posto je Patak™ nastavio da juri za svakom suknjom koju je mogao da predribla...kao slag na tortu dosla je afera sa cerkom najveceg party manijaka i osnivaca "humanitarnog bunga bunga fonda namenjenog za sve jedva punoletne devojcice", naravno u pitanju je bila Barbara Berlusconi, nakon toga Pato se vratio kuci i sada u Brazilu pokusava da ozivi svoju karijeru...

Edited by keksi krem
  • 2 weeks later...
Posted

Malagi poštenoj tri gola poništena! 

Posted

Niko ne komentarise devet komada Reala?

Posted

Rasrafise ih potpuno, uz gomilu promasaja pride.

Posted

Da se Ronaldo punjenjem sirotinje oporavi na listi strelaca. Nepristojno i odvratno!

Posted

Real opet lici na sebe sa pocetka sezone po povratku Jamesa i Modrica.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...