crtamOrasi Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Svakako je bolje resenje od undersized veznjaka, iako nije idealan. Idealan bi bio neki stoper koji je pristojan na lopti, ali sa izrazenijim kvalitetom sto se tice fizikalija. Kako takvog nema na trzistu za razumne pare onda bi i ovo bilo ok. Samo je cinjenica da dolazi sezonu ili dve kasnije nego sto bi trebalo. Ovi drugi klubovi mogu da ih plate i do 10 puta vise? Jedino ako se sve gleda kroz pare. Sto se tice mesta u svetu fudbal za biti trenutno verovatno ne postoji uzbudljivije od Dortmunda. Samo totalmi nemaci pojma bi mogli da predju u Barcelonu ili Bayern iz Dortmunda sada, makar bile u pitanju sve pare sveta.
DR. KUMALO Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Jedino ako se sve gleda kroz pare. Sto se tice mesta u svetu fudbal za biti trenutno verovatno ne postoji uzbudljivije od Dortmunda. Samo totalmi nemaci pojma bi mogli da predju u Barcelonu ili Bayern iz Dortmunda sada, makar bile u pitanju sve pare sveta. Ako mu je do uzbuđenja bolje mu je u Boku juniors da doživi derbi sa Riverom. Kako drukčije 90 % profesionalaca bira koji će posao raditi nego po gengicama? Sem toga, ne znam šta bi iz ugla profesionalca bilo primamljivije u Dortmundu nego u Bajernu ili Barsi. Eventualna stagnacija u karijeri zbog veće konkurencije u timu će se kompenzovati finom sedmocifrenom sumom.
MiddleClass Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Precerujes crtamorasi i to dobrano. Njima karijera i prilika za zaradu traje 10 godina. Cime da se vodi? Atmosferom u Dortmundu? Sjajnim trenerom i navijacima? Vecina njih posle karijere bankrotira. Navikli su na skup nacin zivota, a primanja nema ili nisu na onom nivou na kojima su bila dok se igralo. I neka ide u Barselonu kad Dortmund nema para da ga plati koliko vrijedi.
kralj Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 U Dortmundu i domoroci stasavaju sa ambicijom da odu u Bajern. Prirodan proces. 1 Zamer u penziji odoleo nije.
crtamOrasi Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Nisam mislio da je biti u Dortmundu uzbudljivo jer je atmosfera na stadionu super i imaju opasne koreografije i ono cudo za vezbanje pasova. Koga boli lakat za takve stvari. Mislio sam na kvalitetan rad koji Klopp ulaze u ovaj tim i na to sto ga je podigao maltene iz pepela poprilicno inovativnim pristupom. Borussia igra 1/1 najbolji i najlepsi fudbal u Evropi ove sezone, a prosle je bila nestvarno blizu osvajanju samog vrha. Sa proslogodisnjim timom bi sada bili prvi favoriti za CL titulu kako najuzi krug kandidata igra. Covek unosi, odnosno vec je uneo, neku vrstu revolucije u fudbal, na to sam mislio. Svakako da potpis na ugovor sa nekom lovatorskom ekipom donosi jednu vrstu stabilnosti u zivotu, ali meni je prelazak iz Dortmunda u Bayern cisto prodavanje vere za veceru. Zar ne postoji neki rivalitet? Zar te ljude nije sramota prelaska zarad kojeg miliona vise? Postoji li sustinska razlika izmedju zarade na kraju karijere od 20 ili 30 miliona dolara? Meni je to poprilicno samo jedna besmislena vila vise sa jos jednim jos besmislenijim preskupim automobilom u garazi vise.
Psihodelija Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 (edited) dortmund prodaje svoje igrace za ozbiljan novac i to im je bitna stavka u budzetu. to ti je kao kada bi osudjivao veselog sto je otisao iz partizana, jebiga takve su okolnosti. Edited April 25, 2014 by Psihodelija
ArleKino Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Svakako da potpis na ugovor sa nekom lovatorskom ekipom donosi jednu vrstu stabilnosti u zivotu, ali meni je prelazak iz Dortmunda u Bayern cisto prodavanje vere za veceru. Zar ne postoji neki rivalitet? Zar te ljude nije sramota prelaska zarad kojeg miliona vise? Postoji li sustinska razlika izmedju zarade na kraju karijere od 20 ili 30 miliona dolara? Meni je to poprilicno samo jedna besmislena vila vise sa jos jednim jos besmislenijim preskupim automobilom u garazi vise. Pošalji mi onda 30 miliona, vratiću ti 20 miliona. :P Da počnemo sa Luisom Figom koji je 2000.godine mogao birati klub u koji će preći - Talijani su tad bili superbogati, Englezi nisu imali oligarhe u fudbalu, ali tamo gdje imaš skoro 90 miliona maraka za Verona, imaš i 120 za Figa. Figo, iz nekog razloga, otišao iz Barce u Real (koji je bio aktuelni osvajač Primere, ali i tim kojem je 1 Zaragoza dala "šesticu" na Bernabeuu u prvenstvu). O onome koji je Emirate zamijenio Old Traffordom da ne pričam. Ibrahimović i Vieira su iz u Serie B deložiranog Juventusa otišli u Inter. Jebi ga, za fudbalere vrijeme drugačije teče. Radni vijek im je puno kraći nego naš, "udaraju loptu glavom jer neće na fakultet", uglavnom nose ozljede koje će ih pratiti u starosti i žive životom koji traži velike prihode. Nije to tako samo u fudbalu - Tyson je bankrotirao, ima i NBA-igrača koji su doživjeli istu sudbinu (primjer koji često citiram je od onog lika što je, čini mi se, igrao u Washingtonu, zaradio za vrijeme karijere 47 miliona dolara i onda spao na to da spava u autu). Pa i Roberto Mancini je u Lazio iz Sampdorije otišao zbog basnoslovne (u to vrijeme) finansijske ponude jer je raspičkao ušteđevinu ulažući u nekakve rudnike kurca i palca u Južnoj Americi. Tu dolazimo do Borussije Dortmund i priče o rivalitetu sa Bayernom. U Njemačkoj, nažalost, samo je Bayern vječan, svi ostali su tu dio folklora. U toj priči na jednog Reusa koji neće u Bayern ni za puno veće pare dođu Götze (reče li ono B_B da je Götze spavao u Bayernovoj posteljini?) i Lewandowski koji odu u Bayern prvom prilikom, odnosno Kagawa (United) i Sahin (Real) koji se otisnu preko granice. Tu je i momenat sa linijom manjeg otpora - Bayern dvije godine zaredom osvaja Bundesligu sa nekakvih 20-ak bodova razlike, klub je koji je konstantno finansijski moćan i ima trenera koji važi za kralja mikromenadžmenta, trenera koji je izvukao ono najbolje od Messija, Xavija i Inieste - Top 5 igrača svijeta u zadnjih 6-7 godina, igrača koji su svoj maksimum ostvarili pod njegovom komandom.
gervasius twinkleminkleson Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Aukurac, umro Tito Vilanova :( RIP
Recommended Posts