Kampokei Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Evo sa sve lokalnim komentatorom i "que golazo". Odoh da pogledam jos koji put. https://www.youtube.com/watch?v=vWUEmw4daew
Deco Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Meni je samo nejasno zašto ga Bartra nije prosto faulirao i prekinuo kontru, dobio bi žuti karton i gotovo, a car odabere da se juri sa ubedljivo najbržim igračem na terenu sa 50 metara nepokrivenog prostora iza...
Nemanja Posrbica Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Meni je samo nejasno zašto ga Bartra nije prosto faulirao i prekinuo kontru, dobio bi žuti karton i gotovo, a car odabere da se juri sa ubedljivo najbržim igračem na terenu sa 50 metara nepokrivenog prostora iza... Kvalitetno fauliranje je jedna od osnova igre Barcelone u poslednjoj deceniji, upravo zbog ovakvih stvari. Pokušao je da ga faulira, ali nedovoljno jako i izgubio meč, ali daleko od toga da Real nije bio bolji i zaslužio trofej večeras. Druga sezona za redom u kojoj Bartra u odlučujućim mečevima igra startera... Prst na čelo. Inače Barca očigledno ima problem u svlačionici ili sa motivacijom.
Deco Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 (edited) Kvalitetno fauliranje je jedna od osnova igre Barcelone u poslednjoj deceniji, upravo zbog ovakvih stvari. Pokušao je da ga faulira, ali nedovoljno jako i izgubio meč, ali daleko od toga da Real nije bio bolji i zaslužio trofej večeras. Druga sezona za redom u kojoj Bartra u odlučujućim mečevima igra startera... Prst na čelo. Inače Barca očigledno ima problem u svlačionici ili sa motivacijom. Moguće je da ja grešim, ali mi taj Bartrin start čudno izgleda...Imao je relativno povoljnu poziciju, da je uleteo punom snagom ramenom skoro sam siguran da bi odneo Bejla (uz rizik od kartona naravno). Ovo što je uradio mi više deluje kao neka kocka, kao da je hteo da ga izbaci iz ravnoteže kontaktom pa da pokupi loptu bez faula, svakako vrlo rizična odluka pogotovo u 87 minutu finala kupa. Inače se slažem da je Real bio bolji i da je zaslužio pobedu, čisto sam izolovano gledao situaciju i čini mi se da je Bartra jako naivno odreagovao, uopšte na drugoj strani ne mogu da zamislim da bi neko iz Realove odbrane npr. Nejmara pustio tako u kontri. Edited April 16, 2014 by Deco
Weenie Pooh Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 (edited) Iskreno, mislim da previše cepidlačiš. Nije Bartra mogao da uradi mnogo više od toga što je uradio*, obojica su u pokretu i tu nema mesta za nekakve procene tipa da li da uletim punom snagom ili sa 64% snage. Gurnuo je čoveka dva metra van terena i krenuo za loptom, mislio je da je to dovoljna prednost - i u većini slučajeva bi bila. Bejl je prosto pokazao ekplozivnost i brzinu kakva se retko viđa. *Jedno da se zaleteo u aut za njim i bacio ga u publiku. Najbolju šansu je u stvari imao na ivici šesnaesterca kad je mogao da proba da ukliže, ali jebiga. Edited April 17, 2014 by Weenie Pooh
crtamOrasi Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Ostaje da ga je mlitavo bodicekovao, trebalo je da ide na cist karton i kraj price. Mada mi se cini da ako cemo traziti krivca u jednom odredjenom igracu treba da gledamo u Pintovom pravcu. Poprilicno mediokritetska reakcija kod drugog i stvarno ocajna kod prvog gola. Imao je Real jos solidan broj sansi, al skoro da nista sem toga nije ni islo vise u gol.
bergasa19 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Ma ništa nije mogao. Bejl je već bio spreman da izbegne remplovanje.
crtamOrasi Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Mogao je ocigledno da ga faulira tako sto bi mu skroz usao u putanju i pustio ga da se zakuca u njegova ledja. Bale je vec bio uhvatio zalet (zato mu je i onako pobegao) tesko da je mogao da ga izbegne. Dobio bi zuti i to je to.
bergasa19 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Ma ništa nije mogao. Ne pita se uvek za sve odbrambeni igrač i nije džaba Bejl bio najtraženiji. fudbaler.
Deco Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 (edited) Ma ništa nije mogao. Ne pita se uvek za sve odbrambeni igrač i nije džaba Bejl bio najtraženiji. fudbaler. Kakve veze ima koliko je ko tražen i košta? U najgorem slučaju (koji mi deluje da je potpuno nepotreban btw.) mogao je da mu lepo ukliza sa leđa i pokosi ga po cenu da dobije crveni karton. Pri tom za tim uopšte nije bilo potrebe, naveo je orasi gore šta je čovek trebalo da uradi. Kako god, 87 minut, kreće jako opasna kontra, Bartra vidi da Bejl utrčava punom brzinom, vidi i da nema nikog da pokrije prostor, jedina stvar koja treba da mu bude u glavi je da Bejl ni po koju cenu ne sme da pređe polovinu terena a da je na njemu da to spreči, i da u skladu sa tim odreaguje... Edited April 17, 2014 by Deco
crtamOrasi Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Ma ništa nije mogao. Ne pita se uvek za sve odbrambeni igrač i nije džaba Bejl bio najtraženiji. fudbaler. Ma, naravno da je Baleov kvalitet ovde jasno dosao do izrazaja, al kao sto Deco vec rece gore, epilog bi bio sasvim drugaciji da se radilo o odbramenom igracu Reala. Ili da je bio Pique, ili Mascerano mesto njega. Mali ce znati za sledeci put kako da reaguje, al je platio finu skolu.
bergasa19 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Odličan defanzivac bi mu pre primanja lopte bio bliže jer je ima bolju percepciju. Ili bi se brzo povukao i čekao ga. Ali jebiga ima igrača koji su jednostavno klasa i gde si nemoćan.
Deco Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Odličan defanzivac bi mu pre primanja lopte bio bliže jer je ima bolju percepciju. Ili bi se brzo povukao i čekao ga. Ali jebiga ima igrača koji su jednostavno klasa i gde si nemoćan. Ja ne sporim da bi ga vintage Barezi verovatno zaustavio bez faula, ali čak i neko kudikamo manje kompetentan je prosto mogao da ga polomi i spreči gol a posle kud puklo nek puklo.....
Recommended Posts