bergasa19 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 U stvari si uleteo sa pricom koja nema veze sa vezom.Da ti objasnim ponovo: u Srbiji postoji ogranicenje na dva mandata ali je Tadic pokusao da nadje rupu u zakonu i da izvuce na tri. U Rusiji je ustav donet 1993 uz podrsku Zapada i ubijanja Rusa. Putin o tom ustavu nije odlucivao, niti je on slao tenkve na svoje ljude uz podrsku Zapada. Taj ustav ne ogranicava broj mandata vec ogranicava broj uzastopnih mandata. Sada taj Zapad napada Putina sto se ponovo kandiduje iako su oni podrzali ustav koji to omogucava uz ubijanje Rusa. Potpuno ludilo.Pricalo se o tekstu iz pescanika, pa sam pitao Zelayu kada je pitao sta ne valja u tekstu pa sam dobio odgovor. Sada mi ti objasnjavas da se Putin drzi ustava i da nije apsolutista. To ce malo teze da prodje.
kobni zelaya Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 To i ja kazem.Pa dobro, ali ono što ja vidim od poslednjih ruskih izbora je prilično pojačana aktivnost zapada gde se priziva nekakva buna, najblaže rečeno, u Rusiji. To je prisutno u ovom tekstu - te Putin je, u stvari, slab, odnosno on sve to radi, ali je slab, pa "Osipanje Putina". Mislim, kakvo osipanje - bezmalo dve trećine glasača je glasalo za njega.
bergasa19 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Pa dobro, ali ono što ja vidim od poslednjih ruskih izbora je prilično pojačana aktivnost zapada gde se priziva nekakva buna, najblaže rečeno, u Rusiji. To je prisutno u ovom tekstu - te Putin je, u stvari, slab, odnosno on sve to radi, ali je slab, pa "Osipanje Putina". Mislim, kakvo osipanje - bezmalo dve trećine glasača je glasalo za njega.Toga je uvek bilo i bice. Mislim tekst je propagandisticki i nemam nista protiv toga, ali je mogao da bude bolje uradjen.
Turnbull Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Okej, Kobni , stravično si zapenio od samog početka razgovora, sve vreme tvrdeći kako su svi naivni, kako svi nasedaju na zapadjačku propagandu, itd, a ni u jednom trenutnku to nisi uspeo da konkretizuješ, već ta primedba sve vreme ostaje apstraktna, u smislu - "ne znate vi što ja znam". Pa dobro, možda i ne znamo, ali tokom većeg dela razgovora nije bilo jasno kakve to veze ima s bilo čim.Što se tiče teksta - stvarno ne znam šta ti smeta, da je propagandni - nije, niti znam šta bi to u ovom kontekstu trebalo da znači. Holms nije nikakav propagandista, već profesor prava, i čije ti knjige vrlo iskreno preporučujem. Niti tekst igde kaže da je Putin nepopularan, ono što kaže jeste: Preostale Putinove pristalice neprekidno trube o „stabilnosti“ koju je on doneo Rusiji. Ali nijedan sistem, a najmanje ovaj, ne može biti stabilan ako zavisi od zdravlja i opstanka jednog čoveka. Čak i da svojim „fizičkim sposobnostima“, kao što se hvali, prevazilazi sve posleratne sovjetske vođe, osnovne institucije režima su šuplje. Ovo je vrlo konkretna primedba, i čini mi se sasvim tačnom. Holms polemiše sa tezom da je Putinov sistem neo-sovjetskog tipa, i rekao bih da to radi vrlo uspešno - sovjetski sistem, čak ni u vreme najizraženijeg kulta ličnosti (pod Staljinom), nije zavisio samo od te ličnosti, što se pokazalo i po tome što su institucije preživele njegovu smrt. Sa putinizmom to ni približno nije slučaj.
Turnbull Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 SlavujČlanice benda Pussy Riot optužene su za bogohuljenje i mržnju prema religiji? Odgovor je jednostavan: pravo bogohuljenje je sama optužba države, koja formuliše kao krivično djelo mržnje prema religiji nešto što je očigledno bio politički čin protesta protiv vladajuće klike. Sjetite se Brehtove stare doskočice iz Opere za tri groša: “Šta je pljačkanje banke u poređenju sa osnivanjem nove banke?”Wall Street nam je 2008. godine dao novu verziju: šta je ukrasti nekoliko hiljada dolara, za šta počinilac ide u zatvor, u poređenju sa finansijskim spekulacijama koje ostavljaju desetine miliona ljudi bez domova i ušteđevine, a koje su zatim nagrađene državnom pomoći u nevjerovatno velikodušnom iznosu? U Rusiji imamo drugačiju verziju, od moćne države: Šta je mala opscena provokacija benda Pussy Riot u crkvi u poređenju sa optužbom protiv Pussy Riot, tom ogromnom opscenom provokacijom državnog aparata koji se ruga svakom pojmu čestitog reda i zakona?
Prospero Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 tako je to i u svetutm Настојатељ Келнске катедрале: И у Немачкој би група Pussy Riot завршила на суду8. август 2012.vz.ruКад би чланице групе Pussy Riot обавиле свој „панкерски молебан“ у нашој катедрали у Келну, и у Немачкој би за такав поступак биле судски гоњене, изјавио је у интервјуу агенцији dpa пастор Норберт Фелдхоф, који се често обраћа полицији због сличних ситуација. По речима Норберта Фелдхофа, настојатеља Келнске катедрале, да се нешто слично догодило у Немачкој, вратари би одмах реаговали и прекинули „наступ“. Затим би чувари позвали полицију, наводи Дојче Веле настојатељеве речи.И у Немачкој се ремећење реда у храмовима третира као прекршај, изјавио је агенцији dpa стручњак за црквено право, професор Ангар Хензе. Келнски служитељи такође имају потребу да сачувају достојанство храма, и због тога су принуђени да се повремено обраћају за помоћ судским органима. Последњих деценија било је доста инцидената који су захтевали интервенцију полиције, саопштава Норберт Фелдхоф. На пример, 1997. је изречена судска мера за неодобрено фотографисање. „На нашем олтару су фотографисани голи људи“, сећа се пастор.Фотограф је осуђен на четири месеца условно, и на новчану казну у висини од 1500 евра, а мушкарац који је „позирао“ морао је да плати још више – 1800 евра. Жена која је учествовала у фотографисању прошла је много боље – добила је само опомену, пише агенција. Поред тога, у келнски храм периодично долазе грађани у пијаном стању. „Једино решење је да се поднесе тужба, па онда суд доноси одлуку“, истакао је Фелдхоф.Оптужене су на прелиминарним саслушањима одбиле су да признају своју кривицу. Једна од њих, Надежда Толоконикова, објашњавајући свој поступак, изјавила је да су девојке биле инспирисане политичким и уметничким мотивима који немају никакве везе са религијом. Марија Аљохина је додала да су чланице панк групe искористиле амвон као сцену само зато што нису биле упознате са црквеним правилима. Сада, после неколико месеци притвора, по речима оптужене, она је та правила у потпуности усвојила.Марк Фејгин, адвокат једне од оптужених панкерки, написао је у свом микроблогу на Твитеру да је у судском процесу промењен тужилац. „Променили су тужиоца“, написао је Фејгин. „Изгледа да се претходник није снашао. Још пар заседања, па ће променити и судију“, пише бранилац. Љубов Сокологорска, продавачица свећа у храму Христа Спаситеља и жртва скандала панк групе Pussy Riot, на саслушавању је са своје стране изјавила да јој је плес налик на „демонско џилитање“ нанео „трајан бол“ и оскрнавио њена осећања и идеале. У наставку саслушања је друга продавачица свећа, Татјана Аносова, жртва хулиганског чина у храму Христа Спаситеља, изјавила је да још увек заплаче кад се сети акције панк групе Pussy Riot, док је други оштећени предложио чланицама групе да ставе на себе вериге и оду у манастир.
steins Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 nisi pratio radnju - nije poenta što su pankerke/aktivistkinje upale u crkvu nego što je Rusija autoritarna i raspala država.
Turnbull Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 tako je to i u svetutm Pretpostavljam da se sprdaš, pa neću polemički, ali reći da bi i u Kelnu Pussy Riot završile na sudu, baš kao i u Moskvi, isto je kao reći da i komarci ujedaju, baš kao i ajkule. Same difference. Ovo je najgluplji pokušaj propagande koji sam u životu pročitao.Inače, zaboravio si da linkuješ izvor.
bergasa19 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 nisi pratio radnju - nije poenta što su pankerke/aktivistkinje upale u crkvu nego što je Rusija autoritarna i raspala država. И у Немачкој се ремећење реда у храмовима третира као прекршај, изјавио је агенцији dpa стручњак за црквено право, професор Ангар Хензе
bergasa19 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 (edited) I Nemačka je autoritarna i raspala država? Ako se za prekrsaj moze dobiti 7 godina i ako se za prekrsaj lezi vec 5 meseci u istraznom zatvoru onda je i Nemacka raspala i autoritarna drzava Edited August 9, 2012 by bergasa19
Prospero Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 (edited) Pretpostavljam da se sprdaš, pa neću polemički, ali reći da bi i u Kelnu Pussy Riot završile na sudu, baš kao i u Moskvi, isto je kao reći da i komarci ujedaju, baš kao i ajkule. Same difference. Ovo je najgluplji pokušaj propagande koji sam u životu pročitao.Inače, zaboravio si da linkuješ izvor.Valjda je tm dovoljno za zakljucak sta mislim o tome. Edited August 9, 2012 by buffalo bill
steins Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Ako se za prekrsaj moze dobiti 7 godina i ako se za prekrsaj lezi vec 5 meseci u istraznom zatvoru onda je i Nemacka raspala i autoritarna drzava :D meni su super ove rasprave u kojima nema mesa za raspravu. Dve glavne teze ovde su1. da su punkerke/aktivistkinje napravile prekršaj za koji trebaju da odgovaraju2. da je Rusija autoritarna država sa zajebanim zakonimai tu postoji opšti konsenzus. Ostalo je stvar utiska i opštih mesta. (da li je ovo više PR a manje aktivizam ili obratno, da li je demokra teror većine ili manjine itd itd )
Turnbull Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Valjda je tm dovoljno za zakljucak sta mislim o tome.Ma naravno, jasno.
Aion Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 :D meni su super ove rasprave u kojima nema mesa za raspravu. Dve glavne teze ovde su1. da su punkerke/aktivistkinje napravile prekršaj za koji trebaju da odgovaraju2. da je Rusija autoritarna država sa zajebanim zakonimai tu postoji opšti konsenzus. Ostalo je stvar utiska i opštih mesta. (da li je ovo više PR a manje aktivizam ili obratno, da li je demokra teror većine ili manjine itd itd )Ne postoji konsenzus. Ja se ne slazem ni sa jednom od ovih teza.
Recommended Posts