Skyhighatrist Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 (edited) Sve je u najboljem mogucem fokusu, pogotovo za ziznu daljinu od 1000, sto je ovde verovatno korisceno. Ekspozicija jeste duga, i elementi rampe jesu u padu, dobijen je efekat dinamike, mirise gorivo sa fotografije. Odlican je snimak. Nema bre ovde ništa u padu, ovaj blurovana "zgrada" iza je "pokrivač" launchpada i servisni toranj. Prvo doteraju Delta 4 Heavy, parkiraju je u rikverc i usprave u toranj (core u sredini i dva bustera tatrane) Onda sa zadnje strane servisnog tornja doteraju Orion (kapsula koja ide na vrh (beli špicasti segment iznad narandžaste linije) i sajlama je podignu na vrh. Kad sve ušrafe i učvrste, toranj otklizi unazad po šinama (ovo je trenutak kad je napravljena gornja fotka), otkrivajuću raketu koja je sad povezana sa rampom (rampa je na snimku takođe u fokusu, blurovane su senke rampe i svetla iz unutrašnjosti tornja). Ovo se sve radi bar dan pre lansiranja. Mislim da i gorivo tankuju tek kad se toranj skloni ;) Edited December 27, 2015 by Skyhighatrist
bigvlada Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Jedna stara studija o tome kako napraviti najbezbednije moguće avionsko sedište. Problem je u tome što bi njegovo uvođenje drastično smanjilo količinu istih po avionu.
Prospero Posted January 2, 2016 Posted January 2, 2016 Lista kombinacije ugla flapsova i maks dozvoljene brzine pri njihovom spuštanju. Kokpit je od Galfstrima, quick-ref lista na stubu kabinskog stakla.
namenski Posted January 2, 2016 Posted January 2, 2016 A, pa bilo bi previse lako, pitao sam za hardver :D : Edit: djavo ti ne da mira, jeste Gulfstream Gulfstrim :P, obaska sto evo ga i na tvojoj slici, a obaska sto nije bitno, mislim ne tice se samo njega, naprotiv, siroko je korisceno, obavezno takoreci:
Prospero Posted January 2, 2016 Posted January 2, 2016 ERP - Eye Reference Point - to bi trebalo da su ove kuglice na kraju - služe za optimalno pozicioniranje glave / očiju pilota, obično pred sletanje, što je posebno potrebno kod aviona koji imaju HUD (kao recimo G IV sa slike) a imaju tandem sedenje, dakle gde pilot nije na uzdužnoj osi aviona.
namenski Posted January 3, 2016 Posted January 3, 2016 Ma dobro je bre :) al' mozes li bez skracenica :P, si vozio nekad auto pa sebi odredjivao markere, ona сисица od prskalice za vodu, taj rad, svojim recima... EPI, Eye Position Indicator... Cestitam :)
JozoMujica Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Ovo se zove aeromiting. :) http://www.youtube.com/watch?v=3-7zHlOi4T4
namenski Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Neki sklopivo/rasklopivi propeler? Svaka cast :0.6:
Skyhighatrist Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Svaka cast :0.6: Pa vidi se na slici bre Nisam skontao da je jedrilica u pitanju, al' svejedno...
namenski Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Henry Tyndall Merrill, poznatiji kao Dick Merrill, radno odelo u zlatno doba vazdusne poste, kraj 20-ih. Preko 45,000 sati letenja, preko 8,000,000 milja svega. Samo u EAL 36,000 sati do penzije, zavidna kockarska karijera. Po neki rekord.
hazard Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Uvek sam fasciniran ovim idejama od pre 50 godina po principu ,,gde god smisliš mesto, ti reaktor posadi". Zamišljam stotine fisionih reaktora kako mi lete iznad glave i nije mi baš prijatno.
Recommended Posts