Jump to content

Avijacija bez granica...

Featured Replies

Više sreće nego pameti

• 2 weeks later...
  • Replies 2.1k
  • Views 243.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pre nekoliko dana sam leteo sa Reuniona na Madagaskar, kompanijom Air Austral.    Kako je jedan njihov Airbus 220-300 trenutno ispred hangara bez levog motora, unajmili su (wet lease, avion i p

• Opet makete... Moj poslednju "uradak" , Let L-13 Blanik, u razmeri 1/32, češke firme Planet Models (resin) , urađen u bojama Aero Kluba Žarko Zrenjanin iz Zrenjanina, daleka 1982.    

• General Melchett
    General Melchett

Ima nas još.  Tek sada videh da ste spominjali Lancastera sa zvezdastim motorima. Ovaj sam uradio pre nekoliko godina Airfix 1/72  

Posted Images

Taman sleteo na BFS iz LGW sa maleckim A320, kad vidi šta je tik pored nas. Fotka ne prikazuje dovoljno koliko je ogromna ova grdosija, a koliko je pilot gore visoko.

Mislim da je svako stao da uslika ili snimi. IMG_2261.jpeg

• 3 weeks later...

Tolko o Comacu, avijonu budućnosti fantom

Make Airbus great agan! s_w

5 hours ago, Roger Sanchez said:

Tolko o Comacu, avijonu budućnosti fantom

Sta je to u ljudskom bicu sto ga tera prema ovakvim izlivima сеирења i sitne purgerske zlobicetm sa sve onim gore J umetnutim u avijon...

Dal po svaku cenu, svuda i na svakom mestu demonstracija navijanja za pravutm stranu, zapisavanje nepravetm strane...

Jebemliga...

Barem malo sekiracije zbog cinjenice da neki tamo aviJondzije pazare 300 avijona, na stranu sto u toj istoj Kini radi, jos od 2008. prvo vanevropsko postrojenje za sklapanje Airbus-a...

Na stranu da je vec decenijama zajebanije napraviti putnicki avion od itekako sofisticiranog borbenog, da je proizvodnja putnickih spala na svega 2 proizvodjaca u svetu, a i to jedva i uz obilatu pomoc Drzave, u oblasti u kje razni maskovi ne ulaze, da je moderni putnicki avion trenutno verovatno najsofisticiranija siroko primenjivana tehnologija...

Na stranu da Kina do pre 20-ak godina nije znalatm da napravi brod, auto...

Na stranu da je lako moguce da se tako nesto - ipak - dogodi i sa aviJonima...

• 2 weeks later...
On 4. 6. 2025. at 17:58, namenski said:

da je proizvodnja putnickih spala na svega 2 proizvodjaca u svet

Putničkih, komercijalnih? Pa i ne.

Takođe, kako je to zajebanije napraviti putnički avion od borbenog?

Ako gledas po segmentima, vecinu trzista drze po 2-3 kompanije. Ja bih rekao da je to posledica neverovatne potrebe za optimizacijom u putnickom saobracaju. Vojni avioni su bitni za opstanak drzava i spremni su zato da iskesiraju milijarde vise za nesto sto im politicki vise odgovara.

heart

Ako je nekoga zanimalo kakvo je veselje voziti be dvicu, evo