Prospero Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 nije loša docu-drama, ima karikiranja i stereotipizacije ali je to u meri koja je, čini mi se, nužna pri ekranizaciji.
Dr Arslanagić Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Da li je neko čitao knjigu? U sredu promocija na Kolarcu. hvala za info, stavio sam prve 2 epizode na torrent :) Skinuo, gledaću kad gospođa ode da spava.
porucnik vasic Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 U sredu promocija na Kolarcu. Skinuo, gledaću kad gospođa ode da spava. Напиши вреди ли да се купи. Успут ако си епизоде скинуо, можеш да их бациш на wetransfer?
Prospero Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 kembridž daje za dž 9 članaka vezanih za 1sr:http://journals.cambridge.org/action/displaySpecialArticle?jid=ALL&bespokeId=7652
Lord Protector Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Evo malo poređenja situacije oko WW1 i sadašnjeg trenutka, ne znam da li je do sada bilo http://www.brookings.edu/research/essays/2013/rhyme-of-history#
Dr Arslanagić Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Odgledao sam juce 37 Days, dobro je... :) Dosta dobro mada su neke stvari poprilično pojednostavljene.
porucnik vasic Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Dosta dobro mada su neke stvari poprilično pojednostavljene. Ко је правио испало је јако добро. Осим оног потпуно трагичног дела са Романовима.
Dr Arslanagić Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Najveći propust je Moltke i cela nemačka strana priče. Austrougari takođe.
porucnik vasic Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Najveći propust je Moltke i cela nemačka strana priče. Austrougari takođe. Што Аустроугари?
Dr Arslanagić Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Zato što ispada da su bili nezainteresovani za rat što nije istina. Istina je da su insistirali na tome da ih Nemci zaštite od Rusa ukoliko ovi zarate zbog Srbije ali je serija potpuno ignorisala želju određenih austrijskih (ne mađarskih) krugova se se ide u rat, kao i izuzetno zapaljeno austrijsko javno mnjenje.
Radoye Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Da, u Austriji je bilo jastrebova koji su bili za rat, ali Madjari su maksimalno opstruirali. Tek kad im je ~objasnjeno~ da bi njihov stav glede Srbije mogao da ima ozbiljne implikacije i situaciju oko Rumunije za koju su bili mnogo vise zainteresovani, su konacno i oni dali amin za rat. U tom zavrtanju ruke Madjarima je i proslo najvise onog vremena izmedju atentata i ultimatuma.
Recommended Posts