Jump to content

Tour de France 2012

Pobednik TdF 2012 33 members have voted

1. 1. TdF 2012 osvojiće:

• Janez Brajkovič
    • Cadel Evans
    • Robert Gesink
    • Ryder Hesjedal
    • Levi Leipheimer
    • Tony Martin
    • Denis Menchov
    • Vincenzo Nibali
    • Samuel Sanchez
    • Frank Schleck
    • Jurgen Van den Broeck
      0
    • Alejandro Valverde
    • Bradley Wiggins
    • Juan Jose Cobo
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

ide Nibali :) da vidimo koliko ce Menchov da izgubi :( i moze li Wiggins drzati spust

• Author

brate, ako se ovako spuštaju niz Col de Croix, šta će da bude kad krenu niz serpentine na Madeleine...

• Author

čestitke Barsi na biranju Pinoa :Hail:edit. Dobar je Madio, kako se dere na Pinoa :lol:

Edited by malkin

čestitke Barsi na biranju Pinoa :Hail:edit. Dobar je Madio, kako se dere na Pinoa :lol:
-najjaca slika :lol:Nibali im samo isprobavao puls... ubice ih u spustovima u brdima :)
  • Author

jebote, Pino protiv timskog hronometra sa Viginsom, Evansom, Menjšovim, itd. Samo da izdrži klinja!

• Author
:thumbup: Pino & Madio

Pinot&Madio :Hail: prva pobeda na turu, bas mi je drago :)

:lol: kakva ludaja na kraju

Pinot :ziga:Samo 22 godine! Svaka chast.Zadovoljan sam kako izgleda Nibali, a bobami i Van Den Broeck. Nadam se da ce se dobro drzati sutra na hronometru, da ne izgube bash previse.

Svaka cast ovom momku :Hail: Odlicna etapa danas

Auuu odlicna etapa, Pinot prvi tur i etapa :Hail: a hvala mu i za bodove :D

Kao neko ko ne voli francuske vozače, moram momku da čestitam. Svetlo na kraju tunela u Fra biciklizmu?

• Author

Nije pomenuto, a zaslužuje da bude pomenuto.Wout Poels je bio jedan od mnogih koji su pali u šestoj etapi, dok se peloton spuštao nizbrdo brzinom većom od 70km/h. Poels se ovde vidi kako leži neposredno posle pada dok ga lekar pregleda a timski kolega Rob Ruijgh (127) stoji pored njega:bettiniphoto_0115511_1_full_600.jpgPosle pregleda je prebačen u ambulantna kola i javljeno je da je napustio trku. Međutim, on je insistirao da nastavi i izašao je, na sopstvenu odgovornost, iz ambulantnih kola i seo na bicikl (otud zabuna oko njegovog statusa u trci tokom etape). Vozio je desetak kilometara dok ga lekari nisu ipak ubedili da odustane jer bi mogao da bude u životnoj opasnosti ako nastavi da vozi. Ipak je odustao od trke. U bolnici su utvrđene sledeće posledice pada:

The 24-year-old was rushed to a local military hospital in Metz where his injuries were diagnosed with a ruptured spleen and kidney, bruised lungs and three broken ribs.
Ovo je sve samo ne izuzetak. I tu ne mislim na problematično ponašanje medicinskog osoblja koje je pustilo Poelsa da se vrati na bicikl. Mislim na to da je odluka da se vozi kroz bol i sa povredom nešto što je pravilo i deo života svakog profesionalnog drumskog bicikliste. Možda briju noge, mršavi su i deluju kilavo, ali biciklisti su za moje pare najizdržljiviji i najhrabriji sportisti.(Poelsovo stanje je stabilno i sutra će biti prebačen u Mastriht na intenzivnu negu)

Martin samo 30 sekundi ispred Westra... Cancellara u 14:54 startuje, poslednja cetvorka od 16:30 krecu kada fiktivno i krece etapa jer svi ostali nemaju nikakve sanse za podijum na kraju...

Guest
This topic is now closed to further replies.