freakns Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Menchov :( stigoh taman na zavrsno brdo...znaci sada je jasno. Wiggins, Evans i Nibali...
malkin Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 vožnja dana: Rein Taaramae. OK, verovatno je Frum vozio vožnju dana, ali Taaramae zaslužuje jedan ozbiljan naklon. Ove sezone je imao mononukleozu, čim se oporavio slomio je lakat, ipak je došao na Tur i sad ovako vozio. jebiga, verovatno sam ga sad urekao najstrašnije i već sutra će da izgubi 17 minuta, ali danas me je ozbiljno impresionirao. Chapeau!
Barsa Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Eh da su A. Slek i Kontador ovde ufff kakvog bi tu kidanja bilo
gervasius twinkleminkleson Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 jes, Taaramae je car, stvarno je odlican. Vjerujem da ce biti medju 10 na kraju, ili barem tu blizu. Sky je stvarno prejak. Strasno.
malkin Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 jeste dobar brđanin, a ko zna šta je bilo.priprema za Tur mu je bila daleko od idealne, pao je rano na Dofine i mučio se cele nedelje. Možda to sad počinje da ostavlja posledice. možda mu nije odgovaralo ovako strmo brdo i ovakav tempo... to verovatno važi za Menjšova.
Ivo Petović Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Obeshrabrujuća etapa za Viginsove protivnike. Kadel je delovao za nijansu jače, ali to mu neće biti dovoljno, ako izgubi 2 minuta na hronometrima. Kad bi uspeo na ovom prvom da limitira gubitke na 30-40 sec, imao bi solidnu šansu. Dugačka je trka, svašta se može desiti. Vigins nije ni Kontador ni Šlek, a pitanje je i na šta će taj poslednji TT ličiti, nakon 3 nedelje jurcanja, padanja i pentranja po brdima. Ono što ne valja je da ne vidim nekog trećeg kandidata za žuto u Parizu.Današnja etapa može biti interesantna, obzirom da je viđena za uspešan beg, a ima i malo spusta na kraju.
gervasius twinkleminkleson Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Meni se cini da je Evans jachi. Ne vjerujem da moze izgubiti 2 minuta na hronometru, ali Sky je stvarno prejak i to je najveci problem za Wigginsove protivnike [iako i dalje nisam uopste uvjeren da je Wiggins bolji od Froomea]. Mada u teoriji ne bi trebalo da su uzbrdo mnogo jachi od nekih drugih timova [npr od Liquigasa]. Plasim se da ga ne ureknem, ali chini mi se da je Nibali stvarno jak i da mu u sustini odgovara da Sky ovako diktira tempo [ionako bi, u idealnom slucaju, Szmyd to radio za njega]. Ali TT... Mislim, ko zna, rano je josh, ovo je tek prva brdska etapa, ko god da pobjedi trebace mu i srece da izbjegne padove i ostale zajebancije.
freakns Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Nibali bome izgleda odlicno. pogotovo jer ja ne ocekujem da Wiggins izdominira kada budu isle prave planinske etape a i pvi hronometar mu je bio bolji od ocekivanog... za mene je najvece razocaranje so Menchov nije uspeo da isprati jer on voli voznju u jednom ritmu, pa makar taj ritam bio ludacki kao juce... a Evans je jaci od Wigginsa i to se videlo juce, tako da nisam siguran da je britanac presretan etapom jer je upravo Evans covek koji ce ga najlakse neutralisati na hronometru
Ivo Petović Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 (edited) Na dva hronometra može da izgubi 2 minuta, mada ja očekujem između minut i minut i po.Evansu treba neko da snažno povuče i napadne na poslednjem brdu na nekoj od onih etapa sa spustom, pa da on isprati i napravi vreme (možda i ceo minut) nad Viginsom. Nešto poput prošle godine, kad je ispratio Kontadora i na spustu napravio minut nad Šlekovima, na naizgled ne mnogo teškom brdu.Ne verujem da Evans može sam da napadne i napravi vreme, jer će Sky sve to spajati. Edited July 8, 2012 by Ivo Petović
gervasius twinkleminkleson Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Kakva grupa naprijed. Ko nije stavio nekog od ovih iz bijega u pogadjalicu, moze vec da razmislja o sutrasnjem hronometru :DOvdje bijeg dobija vrlo vjerovatno.
gervasius twinkleminkleson Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Samu :cry:Samo da je dobro, ovo izgleda prilicno loshe.
Recommended Posts