Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

kad imas cokoladu u slanom receptu stavis neku sa bar 70% kakao delova,ne mora biti top kvaliteta ali da nije menaz koja nema ni 30% i mirisi na vanilu ili na sta vec..

kad imas cokoladu u slanom receptu stavis neku sa bar 70% kakao delova,ne mora biti top kvaliteta ali da nije menaz koja nema ni 30% i mirisi na vanilu ili na sta vec..

Jbg, na greškama se uči. Sada znam. :)

Edit: mada je greška njena pošto sam kupio šta je navela :D

Edited by Mil@n

da..i razmisljas o receptu/namirnici/postupku a ne pratis ga slepo.

moj stav je da ti recepti nicemu ni ne sluze  :fantom:

ali lepo je sto hocete da kuvate i da se zezate,to je za svaku pohvalu :)

Edited by ivy

A naravno da razmišljam, pre nego sam sručio narendanu čokoladu u smešu bio sam u fazonu nisam siguran da je ovo pametno, al reko ajde.. Valjda zna šta radi kada okači recept na sajt.

A recepti ne znače možda vama, nekome ko je do juče kuvao jaja viršle i pekao jaja i nema nikakvog iskustva iz oblasti i te kako znači. :)

Sarma, prva ovosezonska, sa slaninom i domaćom kobasicom

e4fb26ac33da7e458356b5d14f9e1f72.jpg

leleeeee što dobro izgleda  :piggy:

A naravno da razmišljam, pre nego sam sručio narendanu čokoladu u smešu bio sam u fazonu nisam siguran da je ovo pametno, al reko ajde.. Valjda zna šta radi kada okači recept na sajt.

A recepti ne znače možda vama, nekome ko je do juče kuvao jaja viršle i pekao jaja i nema nikakvog iskustva iz oblasti i te kako znači. :)

https://www.youtube.com/channel/UCFsxHvQDJqI6JVaLy9Ez_sQ

ova teta pravi neke osnovne i jednostavne stvari, pa ako krećeš da učiš, probaj da kreneš od nje

Sarma, prva ovosezonska, sa slaninom i domaćom kobasicom

e4fb26ac33da7e458356b5d14f9e1f72.jpg

ovo ce mi biti motivacija :) 

moze recept za sarmu? joooj, razbolecu se koliko mi se jede a nigde kiselog kupusa na vidiku. divno izgleda, svaki listic bih pojela.

:heart: sarma

Za 15-ak komada pola kg mlevenog mesa (po volji i načinu ishrane, ali najbolje pola juneće pola svinjsko), šolja mala pirinča, so i biber. Zamesis smesu od toga, dodaš u smesu i tri kašike vode. Listove kupusa opreš i isečeš tvrdi deo, da se lakše mota. Poređaš u šerpu, dodaš kobasice, slaninu ili nešto drugo dimljeno i krčkaš oko dva sata. Posle toga staviš u rernu da se zapeče na 15 minuta i to je to

a kako sarmu umotam a da mi ne ispada sa strane? i krckam na srednjoj T?

i mora li u rernu, ja nju nisam palila otkako sam se uselila (3-4yr) ...tu drzim neke krpe i ne znam sta jos

Edited by mustang

staviš fil na sredinu. prebaciš levi kraj lista do pola fila, pa urolaš, onda samo desni kraj prstom uguraš u tu rolnu i neće se odviti

ne mora rerna, to je samo da se dobije dodatni šmek

da, srednja temperatura

Edited by renne

hvala renne, cim budem imala prilike javljam se sa slikom :) 

imaš gore na linku što sam ostavila na jutjub kanal dosta detaljno objašnjeno kako se pravi i mota sarma, možeš da pogledaš.

samo da kvotujem ovu staru pricu, ko vise voli cevap-sarmu, ko rastresitu :)

ja pravim kako prave srbijanci, odnosno, kako sam pokupio od rahmetli babe - jeo si tu sarmu, znaš.

e sad:  na svakih 100 grama mesa - po jedna osrednja glavica luka. ako meriš: na kilo mesa - oko 800 gr luka. luk sitno, što sitnije i pržiš ga na tiho u dosta masnoće, ne dolivaš vodu, vatra mora da je slaba. ne želiš ni kašu, ali ni čips. kad je uvenuo skroz, ubaciš meso (svinjska plećka ili mešano sa junetom) i propržiš da meso promeni boju. ako ovo ne uradiš, dobićeš kompaktan nadev u sarmi a to je sranje (kao ćevap u kupusu, ili - ko Fofina pita sa mesom: ćevap u testu) ostaviš da se ohladi, pa na ovu meru dodaješ 2dl pirinča, ne više nikako, mislim, ako ti se jede sarma, a ne pilav. začini s čim hoćeš, ja dodajem biber, alevu... zamotavaj, ređaj, krčkaj iz prve ruke 3 sata, sutra podgrej, zapeci....

Ja sam Srbijanka, a volim sarmu bosanski, bez dinstanja mesa.