garcia Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 ništa ne sladi kao šećer.aspartam je odurno sladak, steviu probao nisam.šećer, iako su mi trigliceridi zbog slatkog otišli u krastavac.
rajka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 volim šećer i rado ga se sećam. <_< znaci, zelja za secerom se ne smanjuje kada ga ne jedes?
Allegra Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 imaces sta da radis, zloco, kad budes dosla :)eee, mojne mi trolujes topik. :D lm, osusis listove i izdrobis ih pa mogu u sta hoces, slatki su sami po sebi, neka specificna obrada nije neophodna.
Zverilla Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 (edited) a sto izbegvate dobri stari secer (u kocke)? Edited May 17, 2012 by Zverilla
duda Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Što, da mi ne izazove tumor mozga?tako neštoglasam za med
Razzmatazz Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Za taj aspartam se periodično svakih 6-7 godina ponavlja neki hoax i health scare, u današnje internet vreme pojačan time što svaki hobo ima svoj neki blog i sajt i krene da širi paniku. Gledao sam davno te razne informacije kad mi je prvi put doprlo do uveta, jurio sam i taj test gde su japanci kljukali miševe aspartamom (pa ovi dobili rak na mozgu) ali nisam nešto ubeđen. U principu, ne verujem nikome - ni prehrambenoj industriji, ali ni razno raznim člancima po internetu. Gledam da se vodim nekim zdravim razumom. Ne verujem da je upravni odbor Sara Lee ili neke slične kompanije potplatio baš sve zemlje na svetu u zaveru ćutanja i da za ovo vreme (od '65 na ovamo) nije moglo makar statistički da se provali da je aspartam uzrok smrti (kad već jeste moglo toliko puta za lekove koji se koriste u daleko manjoj količini i populaciji). Ali sa druge strane (što reče neko gore) ne verujem ničemu šta traži propis o ograničenju. Ne pijem razne kole, fante i ostale stvari gde se tako nešto koristi i sa jednom tableticom po velikoj šolji kafe mislim da sam daleko ispod preporučene granice. U krajnjem slučaju, kad bih se na takav način krio od svega šta je potencijalno kancerogeno, verovatno bih kao Golum žvakao neki koren u dubokoj pećini da me slučajno ne zakači rak kože.
ivy Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 znaci, zelja za secerom se ne smanjuje kada ga ne jedes?i sa mnogo gorim željama i supstancama se može izaći na kraj ako se čvrsto odluči i istraje,ma koji razlozi za prestajanje bili...
rajka Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 i sa mnogo gorim željama i supstancama se može izaći na kraj ako se čvrsto odluči i istraje,ma koji razlozi za prestajanje bili...da, ali nisam to pitala. pitala sam da li ti se i dalje jede slatko, posto ljudi kazu da kada prestanes da jedes secer, prestane i da ti nedostaje.
ivy Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 da, ali nisam to pitala. pitala sam da li ti se i dalje jede slatko, posto ljudi kazu da kada prestanes da jedes secer, prestane i da ti nedostaje. ja nisam dobar primer za to pitanje jer je meni odsustvo šećera ,,nasilno,, nametnuto i nisam svojevoljno odlučila da ga ne jedem tako da mi strah i neželjenje simtoma koje šećer prouzrokuje nadjačavaju i guše samu želju za njim,dakle moram i ne smem su kod mene na prvom mestu..ali eto i pored toga da ti odgovorim da bi bilo lepo da ponekad mogu da pojedem bar neki med ili neko suvo voće,to bi bilo sasvim dovoljno za život..
halloween Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Sadnica stevije na sajmu cveća u Manježu 250-300 dinara.
halloween Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Ima jedna tezga sa pcelinjim proizvodima, a sajam je do iduce subote.
darling Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 tenks. protegnucu noge do tamo, nemam meda, a ne znam gde da kupim. kupicu i jednu sadnicu stevije, nek ide zivot. :D
hefestus Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Presao na steviju zbog kafe. Odvratna je. Lol a locem light coca colu (aspartam), i mesim kolace 2 puta nedeljno (beli secer)
Recommended Posts