Jump to content

That guy!

Featured Replies

Posted

Nadam se da nema neki sličan topik. Ako ima, praštajte, spajajte. Topik je posvećen luzerima Holivuda, glumcima koji glume svuda i svi ih poznajemo, ali im najčešće ne znamo ni ime ni prezime. Večiti "that guys". U pitanju su najčešće "character actors", korumpirani šefovi policije, nastrane komšije, italijanski mafijaši, i tako to. Koji je vaš omiljeni "that guy"?Sve je pokrenuo lični momenat, kada sam pre nekog vremena iznova overio Blejd Ranera i ukapirao da se u dotičnom nalazi ogromna koncentracija "that guys", a zatim i Bartonova dva Betmena gde je bila slična situacija. I onda sam na topiću o Bati Kan Kanu video savršen opis "that guy"-a:

Ima onaj glumac, čuveni mutant iz Američkih filmova i serija, sećam ga se iz zvezdanih staza, dakle ISTI SU.Samo ne mogu da se setim imena, tj ne znam da li sam ga ikada i znao. :DUglavnom, proćelav, velika glava, krupne oči, uvek mi je delovao kao čovek sa poremećajem.
Interesantno je i da se crossover jako retko desi, iako dođe do kultnog statusa ponekad (padne mi na pamet Danny Trejo, kao i onaj majstor Ron Perlman). Naravno, ima sličnih kolekcija i omaža na internetu, ali kvaka je da svako grune nekog svog. Mislim da je neprikosnoveni kralj That guysa, the one and only, James Cromwell (1940-):576442_3765188618231_1532104577_33153580_1058959061_n.jpgLični favorit je i Robert Davi (1953-):531192_3765189858262_1532104577_33153583_1617730219_n.jpgA verovatno najkultniji među njima je Harry Dean Stanton (1926-):559549_3765188938239_1532104577_33153581_1017123904_n.jpgEbert je za njega (i još jednog that guya) skovao The Stanton-Walsh Rule:"No movie featuring either Harry Dean Stanton or M. Emmet Walsh in a supporting role can be altogether bad."Pošto su majstori ipak daleko od KDPa, eto ih ovde gore..Imena su boldovana, zaslužuju!

Edited by Buck Naked

• Replies 197
  • Views 31.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

chekaj bre, chovek je izmislio vorp spid, taj prvi, kako tako shnjime :oi posle poslao tomija lija da mre na mesecu ^_^

Edited by thermal bug

• Author

Ja samo mislim da su on ("taj prvi", hehe, niko ne zna ta imena!) i, pazi sad, James Rebhorn (1948-), isti čovek! :D552787_3765191098293_1532104577_33153585_1699272566_n.jpg

Edited by Buck Naked

Davija znam kao Acastusa Kolyu u SF seriji 'Stargate Atlantis'. Mozda ovaj (Ron Perlman):MV5BMjEyMDMzOTE0Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY5NjUzMw@@._V1._SY314_CR2,0,214,314_.jpg

• Author

Tooo! Ron Perlman je car That Guysa. Bio je u trojci Aliena, ako se ne varam, i onaj neki superheroj.

Edited by Buck Naked

A Ron Perlman je ipak poznat lik, mislim i po imenu.Tj meni se u "that guy" ne računaju oni kojima znam imena. Recimo za ovog nisam imao pojma kako se zove bez gugla, a definitivno je "that guy" :)WilliamFichtner.jpgWilliam FichtnerArmageddon, Black Hawk Down, Prison Break, Entourage...

E da i Bob Gunton:the_shawshank_redemption_9965_medium.jpg

Je l' dozvoljena i domaća kinematografija? Za početak, priložio bih Zorana Ćosića:gl-raz-449.jpg

I naravno, Stephen Tobolowsky:78c783aefdd3948e7d60fbe26849b22a.jpgU onom filmu o rasizmu sa Hackman - om (politicki lider), ubica u onoj drami, glavni negativac Hari Cepmen u Garfildu, itd.

Edited by jolanda.kirschner

... e, a odmah mi je na pamet pao i (ispostavilo se takođe rahmetli) Joe Viterelli:shal24b.jpg

• Author
A Ron Perlman je ipak poznat lik, mislim i po imenu.
A, dobro, ja tako znam za Harry Dean Stantona, ali mnogi mu ne znaju ime. Car!premierehbolove3rdseason71goqvevmb-l.jpgOvaj opis može poslužiti kao dobra ideja-vodilja.
That Guy is easy to recognize and difficult to place. You can describe him but not name him.If someone asks, "Do you know the old grubby guy with a big belly and wild white hair that always wears a beat up brown derby and plays a drunk in westerns?" You'll know exactly who they mean, but you'll have no idea that his name is Dub Taylor.
Naravno, fora je i da je glumio u gomiletini filmova!

Edited by Buck Naked

Meni Tobolowsky nije bio that guy, pošto sam mu ime odavno naučio, kao i Željku Ivaneku.Ali svakako vredi pomenuti i pokojnog, legendarnog JT Walsha, aka ljigavi korumpirani predstavnik zakona:9280896_ori.jpgKada smo već kod pokojnika, greh je ne pomenuti i Briona Jamesa:FifthElement139.jpeg

• Author
I naravno, Stephen Tobolowsky:78c783aefdd3948e7d60fbe26849b22a.jpgU onom filmu o rasizmu sa Hackman - om (politicki lider), ubica u onoj drami, glavni negativac Hari Cepmen u Garfildu, itd.
Bravo! Ovaj majstor je glumio u 200+ filmova, a internet me podsetio na "najupečatljiviju" - Groundhog Day. Kad sreće Mareja na ulici, pa ga njaka kako su išli u školu zajedno... ("Phil? Phil Connors?")tobo_fullsize.jpgEdit:
Meni Tobolowsky nije bio that guy, pošto sam mu ime odavno naučio, kao i Željku Ivaneku.Kada smo već kod pokojnika, greh je ne pomenuti i Briona Jamesa:FifthElement139.jpeg
Vidiš, ja mu nisam znao ime! Jebeno tricky. A Brion James u Blade Runner me je i inspirisao (prvobitno).

Edited by Buck Naked

• Author

Michael Ironside!michael_ironside_02.jpgEdit: na ovom topiću prebacio 8000 postova. Weeee!

Edited by Buck Naked

Ironside ne ide bas u 'te' glumce, al' ajde nema veze, dobar ti topik.