Jump to content
IGNORED

Blog o bašti, plus permakultura

Recommended Posts

Posted

I u kasnu jesen su mirišljavije i ukusnije nego u onoj pravoj sezoni.

Posted

Keleraba nam se nešto zanela i evo rezultata :D Ispod lišća je i tzv plod al je malo odrveneo pa sam morala sekirom da ga otfikarim :lolol:Juče je bašta manje više raščišćena sem par leja peršuna i šargarepe kojima ni mraz sa planine ne može ništa.No, rani mraz je pobrao sav čeri koji nije stigao da sazri na Tari a bilo ga je na kilograme . Kako nikoga u dane mraza nije bilo da pobere ni zelene komade, ove godine neće biti kiselo ljutog u zimnici. Generalno bila je ovo rodna godima i uspešan baštovanluk moje majke kome sam ja pridonela idejama i zalivanjem u sušnim danima -_- . a i probom da slepo kuče oteram ultrazvučnim aparatom . Treba li reći da nije radilo poso i da je ipak moralo doći do upotrebe oružja u borbi za svaki koren :(jqaqtn1zhzqx1wb0h7vn.jpg

• 2 months later...
Posted

Je l mogu u Voši da se gaje gerberi i ostalo holandsko cveće u green houses? Ovaj moj pajtos mi tek juče rekao da mu ćale jedan od najvećih holandskih izvoznika gerbera, pa sam mislila da napravimo podružnicu za uzgajanje u Srbiji i da se odatle izvozi u Italiju, Grčku i dr bliže zemlje.

Posted

može da se gaji ali će te likvidirati cvećarska mafija

Posted (edited)
može da se gaji ali će te likvidirati cvećarska mafija
+1 Edited by ivy
Posted

Kakva bre cvećarska mafija? Do sada koji god sam projekat smislila i iznela, uvek se našao neko da me likvidira. Za sada imam tri projekta zbog kojih bi me samo Čović likvidirao. Moraću paravojsku da organizujem.

Posted

slovaci i italijani..slovaci uzgajaju i to ugl gerbere a italijani uvoze

Posted
Kakva bre cvećarska mafija?Do sada koji god sam projekat smislila i iznela, uvek se našao neko da me likvidira. Za sada imam tri projekta zbog kojih bi me samo Čović likvidirao. Moraću paravojsku da organizujem.
Na sve na čemu se u Srbiji može zaraditi uvozom ili domaćom proizvodnjom ali gde već postoji razgranata operacija uvoza i distribucije, slobodno zaboravi. It's that simple.
  • 5 months later...
Posted

+ 1

milina.... sve bi to meni pojeli ovi sumski banditi.....

• 10 months later...
Posted

Dragi moji baštovani i baštovanke, radi li neko nešto?  :D 

Moe dvorište ima neka 2 ara (ari?) od čega zemlja predviđena za setvu zauzima nekih 1,5mX0,5m. Sramotno, znam, ali teško se postiže. Imamo travnjake, cveće, voće i paradajz koji sadimo uz ograde. Dok je deda bio živ, on je najviše radio u bašti i imali smo skoro pa malu njivu, iako nije svo povrće baš ni tako dobro uspevalo. Dede nema nekoliko godina, a nema ni njegove bašte duže vreme...Meni je lepa i moja nova bašta, počinjem sve više da je volim, valjda to ide sa ulaganjem sebe. Znam da bi moje babe i dede voleli da u njoj ima i povrća, ali polako, ko zna...Ako mi krene ova danas posejana blitva (nisam ja birala) posuta ekološkim humusom, možda se i ohrabrim pa kultivatorom uklonimo deo trave i napravimo još zemlje za obradu. Će vidimo, seme je bačeno. 

Posted (edited)

Dragi moji baštovani i baštovanke, radi li neko nešto?  :D

Moe dvorište ima nekih 8 ari od čega zemlja predviđena za setvu zauzima nekih 1,5mX0,5m. Sramotno, znam, ali teško se postiže. Imamo travnjake, cveće, voće i paradajz koji sadimo uz ograde. Dok je deda bio živ, on je najviše radio u bašti i imali smo skoro pa malu njivu, iako nije svo povrće baš ni tako dobro uspevalo. Dede nema nekoliko godina, a nema ni njegove bašte duže vreme...Meni je lepa i moja nova bašta, počinjem sve više da je volim, valjda to ide sa ulaganjem sebe. Znam da bi moje babe i dede voleli da u njoj ima i povrća, ali polako, ko zna...Ako mi krene ova danas posejana blitva (nisam ja birala) posuta ekološkim humusom, možda se i ohrabrim pa kultivatorom uklonimo deo trave i napravimo još zemlje za obradu. Će vidimo, seme je bačeno. 

edit: površina dvorišta  :lolol: . valjda sam sad potrefila

Edited by batticuore
  • 1 month later...
Posted

poceo da mi se susi poneki paradajz, valjda plamenjaca :(

ima neko alternativno resenje (da nije prskanje)?